Τό ερώτημα είναι… ποιοί αποτελούν τήν οικονομική ελίτ του Τόπου μας.

ΚΑΖΙΝΟ

Λειτουργούν με βάση τους αδήριτους νόμους του συστήματος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, που νομιμοποιούνται απολύτως και προωθούνται με θρησκευτική ευλάβεια από τα έργα και τις ημέρες όλων ανεξαίρετα των καζινο-καπιταλιστικών κυβερνήσεων του πλανήτη.
Κατ’ επιταγήν μάλιστα, όλων των συγκροτημάτων τα οποία απαιτούν την απελευθέρωση των αγορών, την άρση των αντικινήτρων για επιχειρηματική δράση, την εξωστρέφεια της οικονομίας, την παγκοσμιοποίηση και τα λοιπά αγαθά που αφήνουν χώρο στην ιδιοποίηση της υπεραξίας που παράγει ο πολίτης, από τους κ.κ. εκμισθωτές της.
Οι μεγαλύτεροι απόντες,αυτοί πού τα έφαγαν παρέα με τους πολιτικούς, αλλα η προπαγάνδα των ΜΜΕ δε τους περιλαμβάνει ούτε στο περίφημο και ψευδές “μαζί τα φάγαμε” ,ούτε τους κατηγορούν για τη καταστροφή.
Αντίθετα τη κυρά Λένη το δημοσιουπαλληλάκι στο ΙΚΑ ,και τον Μήτσο τον οδοκαθαριστή στο δήμο Καναπίτσας και τον Κομμωτή και τον υδραυλικό και τον ταρίφα ,τα ΜΜΕ τους έχουν ανακηρύξει ως την αιτία της καταστροφής – μή παραγωγικούς τεμπέληδες φοροφυγάδες που τα έφαγαν.
Η οικονομική ελίτ της χώρας απουσιάζει , όχι τώρα, από την αρχή της κρίσης και αφού επι 40 χρόνια έκαναν τρελό φαγοπότι με τις πλάτες των πολιτικώνν φίλων τους, άφησαν τους πολιτικούς τους φίλους- μονάχους να βγάλουν το φίδι απο τη τρύπα και να αναλάβουν ουσιαστικά μόνοι τους την ευθύνη.
Προτάσεις μηδέν, βοήθεια στη χώρα μηδέν , έβγαλαν τα λεφτάκια τους τα έστειλαν Ελβετίες και στις οφσόρ κτλπ .
Αποεπενδύσεις συνεχώς στέλνουν τις επιχειρήσεις τους εξωτερικό ,τις λίγες που ειχαν αφήσει εδώ.
Καί τι κανει η οικονομική ελίτ,τιποτα απλά αναμένουν.
Αναμένουν να πέσει ακόμα και άλλο το εργατικό κόστος, το βιοτικό επίπεδο , τα μεροκάματα , η αξία των ακινήτων , της γής κτλπ,και το κυριότερο περιμένουν την υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων υποσχέσεων για μειώσεις στη φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο και τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Και τότε ξαφνικά θα ξαναεμφανιστούν ως σωτήρες ,και οι πολιτικοί θα αρχίσουν πάλι τις διακοπούλες στα κοτεράκια τους και τις κοινές εμφανίσεις, σε γκαλά και events ,όπως το παλιό καλό καιρό.
Η αδηφαγία κερδοφορίας τού κεφαλαίου και τα υποπροϊόντα της -η αμάθεια ο σοβινισμός καί οι φανατισμοί μέχρι παράνοιας- εξαλείφονται μόνο μέσα από την ανατροπή της εγχώριας ολιγαρχίας.