Αν δεν κάνουμε το αδύνατο, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο.

ΦΩΤΙΑ

Η “αξιολόγηση” αποτελεί μνημονικό μέτρο και συνδέεται άμεσα με την ανάγκη του κεφαλαίου να κυριαρχήσει μονοπωλιακά σε όλες τις δομές της οικονομικής ζωής του τόπου.
Ο κ.Μητσοτάκης, εμφανίστηκε με αυστηρό ύφος, λέγοντας ότι “η αξιολόγηση θα προχωρήσει”, ενώ τόνισε ότι η εφαρμογή των νόμων δεν είναι εθελοντική, διαμηνύοντας ότι η συνέχιση των σκληρών μέτρων θα εφαρμοστεί δια πυρός και σιδήρου.
Ηταν ξεκάθαρος “Δεν μπορούμε να ανοίξουμε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Η υπαναχώρηση από ψηφισμένα μέτρα μέχρι στιγμής δεν μας έχει βγει σε καλό. Η κυβέρνηση είναι ενιαία και υλοποιεί δεσμεύσεις που είναι συμφωνημένες” δήλωσε δείχνοντας ότι η υπάρχει πιστή υποταγή στα συμφωνηθέντα με τους δανειστές.
Ο υπουργός Υγείας κ. Βορίδης, στην συνάντηση που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων, υπερασπίστηκε με μένος την εφαρμογή του μέτρου της αξιολόγησης στον χώρο της υγείας, λέγοντας ουσιαστικά ότι όποιος δεν αποδέχεται την αξιολόγηση θα πρέπει να παραιτηθεί.
Τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μέτρων αυτών είναι δεδομένο ότι θα είναι καταστροφικά, καθώς θα στείλουν στην ανεργία ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων του δημοσίου, θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών-υπηρεσιών, με το μάρμαρο να το πληρώνουν τελικά οι Έλληνες πολίτες…