Μεταβατική εποχή- συμπυκνωμένου ιστορικού χρόνου.

ΣΚΑΚΙ

Η Ρωσία είναι ένας δελεαστικός εταίρος για αναπτυσσόμενες οικονομικές δυνάμεις την ώρα που η Ε.Ε. αντιμετωπίζει το μέλλον με τρόμο.
Ο Μπρεζίνσκι στο έργο του “η Μεγάλη Σκακιέρα” αναφέρει ότι “περί το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στην Ευρασία και το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου βρίσκεται εκεί και με την μορφή επιχειρήσεων αλλά και εντός του υπεδάφους”.
Εκεί παράγεται το 60% του παγκόσμιου ΑΕΠ (Gross National Product) καί τα τρία τέταρτα των παγκοσμίως γνωστών αποθεμάτων ενέργειας βρίσκονται στην Ευρασία
Ο Πούτιν ανακοινώνει την δημιουργία της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης Δεκέμβριο του 2013,καί λίγους μήνες μετά εκτυλίσσονται τα γεγονότα στην πλατεία Μαϊντάν της Ουκρανίας.
Ο αρχικός σχεδιασμός της ρωσικής ελίτ περιελάμβανε εντός της υπό σύστασης περιφερειακής ολοκλήρωσης και την Ουκρανία.
Πρόσφατα ανακοινώθηκε η δημιουργία της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης στην οποία συμμετέχουν η Ρωσία, η Λευκορωσία και το Καζακστάν.
Το παίγνιο που παίχτηκε και συνεχίζει ακόμα να παίζεται και έχει ως επίκεντρο του την Ουκρανία δεν έχει ακόμα ισορροπήσει.
Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις αξιωματούχων από διάφορα εμπλεκόμενα μέρη φαίνεται πως αργά ή γρήγορα θα βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας.
Θα ισορροπήσει το παιχνίδι,γιατί είναι “πολλά τα λεφτά”.
Η πρόσφατη συμφωνία της Ρωσίας με την Κίνα σχετικά με την μεταφορά πολλών δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου κάτι τέτοιο δείχνει.
Η ρωσική ελίτ κατέλαβε την Κριμαία, ελέγχει την ροή φυσικού αερίου προς την ΕΕ, με τις συνέπειες της διακοπής παροχής να είναι εξαιρετικά δυσμενείς για το ευρωπαϊκό κεφάλαιο.
Συνάπτει συμφωνίες με στρατηγικούς εταίρους τύπου Κίνας, συμμετέχει σε περιφερειακές(Shanghai Cooperation Organization) ή και διακρατικές ολοκληρώσεις (BRICS).
Χρησιμοποιεί σύμβολα του παρελθόντος -ΕΣΣΔ – νίκη ενάντια στον φασισμό- για να επηρεάσει του λαούς της Ανατολικής Ουκρανίας.
Αναβιώνει εκ νέου το βυζαντινού τύπου θρησκευτικό στοιχείο.
Δημιουργεί νεο-καπιταλιστές μέ νέο-πλούτους Ρώσους επιχειρηματίες μερικοί εκ των οποίων δραστηριοποιούνται και στον ελλαδικό χώρο.