Σ’ αυτόν τον τόπο τον στραβό, άλλος δεν ήταν κι ήρθα εγώ…..

ψεματα

Κάποτε τα ψέμματα βγαίναν στη πρώτη τετραετία άντε στη δεύτερη και ακολουθούσε ο “πάγκος” της αντιπολίτευσης.
Τώρα το όργιο του ψέματος κατέστρεψε την Οικονομία μέσα σε 7 μήνες, παρά λίγο να γίνουμε Βενεζουέλα και πάλι τους ψηφίσαμε.                                                                                                          Τα νέα ψέμματα και η “μαγική” διαχείριση των μεταναστών , μας έκανε μία απέραντη χωματερή ανθρώπων ,μέσα σε μία κοινωνία οικονομικής και ηθικής κατάρρευσης.
Για παγκόσμιο ψυχιατρικό συνέδριο είμαστε.
Όταν κάποιος πάει να σε σφάξει είτε από βλακεία είτε ισχυριζομενος αθωότητα,  αν “του την χαρίσεις” θα ξανακάνει το ίδιο.
Η δήλωση Τσίπρα στη Βουλή πως “είχαμε αυταπάτες”, δήλωση – απάντηση σε όσους μέσα και έξω από το Σύριζα ισχυρίζονται ότι κάνουν κάτι άλλο , και με τη δήλωσή του στο υπουργικό συμβούλιο πως “δεν πετάμε στα σύννεφα, αλλά ήρθαν καλές ειδήσεις”, η κυβέρνηση του ψέματος και της βίας πανηγυρίζει για τα κανιβαλικά μέτρα που φόρτωσε στις πλάτες του Eλληνικού λαού.
“Το σύνολο της κρατικής περιουσίας ουσιαστικά υπό την διαχείριση ξένων για 99 χρόνια”.
Αυτό είναι το τελειωτικό χτύπημα εναντίον της χώρας και της Δημοκρατίας γενικότερα.
Με την ΑΑΔΕ την ανεξάρτητη αυτή αρχή δεν ξέρω αν θα μπορούμε να λέμε ότι έχουμε ανεξάρτητο κράτος πλέον, όταν οι υπάλληλοι που θα την απαρτίζουν θα έχουν λειτουργική ανεξαρτησία από το 2017, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια ( προϋπολογισμό χωρίς κόφτες ) και δεν θα υπόκειται σε κανένα κυβερνητικό έλεγχο – Υπουργείο Οικονομικών.
Αραγε θα υπόκειται σε έλεγχο από τις Βρυξέλλες ή κατ΄ευθείαν Φρανκφούρτη;
Οταν τα όργανα διοίκησης της Αρχής θα αποτελούν το Συμβούλιο Διοίκησης και ο Διοικητής και ένα εμπειρογνώμονας θα είναι από την ευρωπαϊκή επιτροπή……
Επίσης για να συμπληρωθεί το κερασάκι στην τούρτα, στην επιλογή του συμβουλίου διοίκησης θα συμμετέχουν και δύο στελέχη της ευρωπαϊκής επιτροπής!
Και σε άλλα με υγεία.
Φυσικά δεν μπορώ να ευχηθώ πάντα τέτοιες επιτυχίες.
Τώρα πλέον θεσμοποιείται κατά μόνιμο και μη αντιστρεπτό τρόπο, κατά πάσα πιθανότητα, η εθνική υποταγή.
Ξέρετε εκτός από τον εθνολαικισμό υπάρχει και ο ευρωλαικισμός ή εκσυγχρονιστικολασικισμός , δηλαδή η πεποίθηση ότι η άκριτη υποταγή στο ιερατείο των Βρυξελλών θα μας σώσει.
Όσο ανορθολογικοί φαντάζουν όσοι επενδύουν στο “χιλιάρμενο’ που θα φέρει το ξανθό γένος από τα βορειοανατολικά, άλλο τόσο και πολύ περισσότερο αξιοθρήνητοι είναι όσοι πιστεύουν ότι η τυφλή υποταγή στις εντολές από τα βορειοδυτικά ,είναι η λύση.                                                                                                                                                         Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υιοθετούμε οτιδήποτε Δυτικό, αντίθετα ορισμένοι θεσμοί των οποίων η λειτουργικότητα έχει αποδειχθεί κατά τους Νεότερους Χρόνους στη Δύση πρέπει να υιοθετούνται, έπειτα πάντα από ορθολογική εξέταση και κριτικό έλεγχο, με αντίστοιχη προσαρμογή στην ελληνική ιδιοπροσωπία και το κυριότερο απ΄όλα, η όλη διαδικασία εμπέδωσης και πολύ περισσότερο εφαρμογής, πρέπει να βρίσκεται υπό Eλληνικό Eθνικό έλεγχο.
Τελικά οι σύντροφοι με άσχημο τρόπο, με τεράστια λάθη και ανικανότητα, με ιδεοληψίες άλλων εποχών, με τεράστιο κοστος για την οικονομία και την κοινωνία γονάτισαν και υπογράφουν τα μνημόνια που θα έσκιζαν .
Ποιος όμως τους εμπιστεύεται να τα εφαρμόσουν ;
Ποιος πιστεύει ότι δεν θα φέρουν κι άλλα μέτρα ;
Στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, εκτός του νέου μνημονίου, θα υπάρξει κάποια αναφορά σχετικά με το χρέος.
“Οι θεσμοί” αυτό που δείχνουν στη συγκυβέρνηση στο ζήτημα του χρέους ,είναι ένα κόκκαλο που να μπορεί να το γλείφει και να το επιδεικνύει στα κανάλια ως επιτυχία, και το οποίο διαρκώς απομακρύνουν.
Γι’ αυτό το κόκκαλο πανηγυρίζει ο Τσίπρας και αυτό το κόκκαλο κρατά αρραγή την κοινοβουλευτική του ομάδα ,αποκαλύπτοντας ξανά την πολιτική τους ποιότητα.
Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στ. Ζάιμπερτ καθορίζει τα γενικά πολιτικά πλαίσια σε σχέση με το χρέος στο όνομα της ΕΕ: “Όλα έχουν εδώ και οκτώ μήνες αποσαφηνιστεί γραπτώς… το Γιούρογκρουπ επαναβεβαιώνει ότι ονομαστικό κούρεμα δημόσιου χρέους δεν είναι δυνατόν”.
Αποκλείουν μάλιστα όχι μόνο τη μερική διαγραφή χρέους -αλλά και το ενδεχόμενο μεταφοράς χρέους από το ΔΝΤ, ή την ΕΚΤ στον ESM.
Ο Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε νέο πρόγραμμα, με νέα κεφάλαια από τον ESM και κατά συνέπεια θα συνοδευόταν από νέους όρους και προϋποθέσεις.
Ο δε επικεφαλής του ESM, Κλ. Ρέγκλινγκ, απείλησε με τη δυνατότητα του μηχανισμού να κάνει άμεσα απαιτητά τα ποσά των δανείων που έχουν χορηγηθεί (θυμίζουμε ύψους περίπου στα 142 δισ. ευρώ), σε περίπτωση “αθέτησης” των υποχρεώσεων της Eλληνικής κυβέρνησης προς το ΔΝΤ.
Αυτό που υπόσχονται είναι μια ασαφής επιμήκυνσης της περιόδου χάριτος και πιθανόν της περιόδου αποπληρωμής, χαμηλότερο ίσως επιτόκιο και ίσως, με μηδαμινές πιθανότητες, τη μετατροπή των κυμαινόμενων επιτοκίων σε σταθερά.
Δηλαδή την αποπληρωμή, μετά τις οβιδιακές μεταμορφώσεις των Τσίπρα και λοιπών, όλου του δανείου – και με τους τόκους – σε συνδυασμό με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τη δημιουργία ενός “επενδυτικού περιβάλλοντος” πρωτοφανούς εκμετάλλευσης τού παραγωγικού δυναμικού στην 38η σε παγκόσμια κατάταξη ελληνική αγορά και οικονομία.
Το Eurogroup στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης του μετά τη συνεδρίαση της  Δευτέρας 9.5.2016, προαναγγέλλει νέο  Memorandum of Understanding, Μνημόνιο Κατανόησης,  που θα συμπεριλάβει την λίστα προαπαιτούμενων δράσεων, καθώς και την έκθεση συμμόρφωσης για την πρώτη αξιολόγηση.
Kαλεί τους θεσμούς και τις Ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τις επόμενες ημέρες τις τεχνικές διεργασίες σχετικά με τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πάνω στην πρώτη αξιολόγηση, συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού επείγουσας επέμβασης.                                                             Σε αυτό το πλαίσιο το Eurogroup προσβλέπει να λάβει άμεσα το προσχέδιο ενός πρόσθετου “μνημονίου κατανόησης”.
Στο επερχόμενο τέταρτο μνημόνιο θα εσωτερικεύεται η μέχρι τώρα πολιτική και θα αφήνεται ανοικτό το ζήτημα νέων μέτρων, με τον πάντα παρόντα “αυτόματο κόφτη δημόσιων δαπανών”.
Στο νέο μνημόνιο θα παίρνουν σειρά το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, αλλά και νέων περικοπών, μέσω της πολιτικής των μηδενικών ελλειμμάτων στα ταμεία και την αβεβαιότητα στη χρηματοδότηση του νέου υπερταμείου ασφάλισης ΕΦΚΑ -“Ενιαίος Φορέας Κύριας Ασφάλισης”.