Απο δράμα σε δράμα ουτε η Λάμψη του Φώσκολου δεν είχε τοσο σασπένς..

ΛΑΜΨΗ

Από την είσοδό μας στην ΕΟΚ και μετά από όσα κεφάλαια μέσω Πακέτων, Κονδυλίων και Επιχορηγήσεων ήρθαν στην Ελλάδα, αντί να οδηγήσουν σε σύγκλιση με την ΕΕ, πήγαν στη διαφθορά και σε εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων, καταρρακώνοντας έτσι ότι θεσμούς είχαν απομείνει όρθιοι, και πιέζοντας ακόμη πιο χαμηλά την ανταγωνιστικότητα της χώρας.
Βρέθηκαν βέβαια και κάποιοι που προσπάθησαν να κάνουν μεταρρυθμίσεις, αλλά τα συνδικάτα με τις απεργίες και τις κατηγορίες για πλουτοκράτες και καπιταλιστές, συνέχισαν και συνεχίζουν την ανεύθυνη συμπεριφορά και την κοντόφθαλμη πολιτική τους των τελευταίων 40 ετών, που κατέστρεψαν κάθε Eλληνική βιομηχανία και απέκλεισαν την εισροή ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα.
Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν δύο ειδών πολίτες.
Ο Ελληναράς πολίτης που επιθυμεί διακαώς την επιστροφή στο παρελθόν και ο Έλληνας πολίτης που παίζει το τελευταίο του στοίχημα, ποντάροντας όση εμπιστοσύνη, ελπίδα και ψυχικά αποθέματα του έχουν απομείνει ,στο ότι θα βρεθεί κάποιος που θα αναλάβει το τιμόνι και θα ακολουθήσει το σωστό δρόμο, όχι τόσο ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να πληρώσει το χρέος της, όσο ώστε να καταφέρει να αλλάξει.
Πάρτε το χαμπάρι, το πρόβλημά μας δεν είναι αν θα μείνουμε στο σκληρό πυρήνα του ευρώ ή η επιστροφή σε Εθνικό νόμισμα, αλλά αν είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε νοοτροπία.
Ο λογαριασμός θα έρθει ότι και να γράφετε,μόνο οι αφελείς πιστεύουν ότι υπάρχει σωτηρία χωρίς ζόρια.
Oι έξυπνοι μαθαίνουν από τα λάθη των άλλων, οι βλάκες από τα δικά τους και οι αδιόρθωτοι ποτέ.
Κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες, δεν υπάρχει ουδεμία ρεαλιστική πιθανότητα της παραμικρής αντίδρασης από πλευράς των λοβοτομημένων ψηφοφόρων υπηκόων του Προτεκτοράτου.
Δεν διαθέτουν πια ούτε αξιοπρέπεια, ούτε όραμα, ούτε ελπίδα, ούτε πίστη.
Οι δε φαντασιακοί και παρωχημένοι πλέον ιδεοληπτικοί διαχωρισμοί , δεν αντέχουν στην πραγματικότητα της πτωχευμένης χώρας και δεν αφορούν τους πλήρως και υπερταξικά ισοπεδωμένους πολίτες.
Ο άνεργος, ο μίζερος, ο φτωχοποιημένος, δεν έχει κάτι να μοιράσει με τον απέναντι ”αντίπαλο-οπαδό”, που βουλιάζει αργά στο ίδιο έλος.
Απαιτείται ΑΦΥΠΝΙΣΗ των ανοήτων και άβουλων αμνών, αλλά κι αυτό ακόμα, δυστυχώς, μοιάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας…..