Σαν τους πιο καταφρονεμένους επαίτες…

SOS

Το πρόβλημα είναι ότι με το σανό που έχουμε φάει οι Έλληνες, δεν έχουμε ακόμα καταλάβει ,οι περισσότεροι, ότι μέχρι το 2022 πληρώνουμε ουσιαστικά μόνο ΕΚΤ και ΔΝΤ ,των οποίων τα δάνεια δεν κουρευονται ούτε αναδιαρθρώνονται.
Η συζήτηση για επιπλέον αναδιαρθρωση (από αυτή που έγινε ήδη το 2012 με μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση), αφορά μόνο τα δάνεια προς κράτη και τον ESM που θα αρχίσουμε να αποπληρώνουμε από το 2023.
Και μάλιστα επειδή οι αποπληρωμές απο το 23 και μετα είναι πολύ μεγάλες, η ρύθμιση θα γίνει ώστε να πέσει η ετήσια εξυπηρέτηση και να γίνει όση είναι τώρα περίπου (4-5% του ΑΕΠ).
Άρα δεν αλλάζει απολύτως τίποτα και η κατάσταση μας (ετήσιο κόστος για το χρέος) μετά το 2023 θα είναι σχεδόν ίδιο με ότι ζουμε τώρα.
Επομένως και να μας το χαρίσουν το χρέος προς ESM και τα άλλα κράτη, μέχρι το 2022 δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στα οικονομικά μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πάρουμε για τα επόμενα 6 χρόνια.
Όταν το γεγονός αυτό το καταλάβουνε οι περισσότεροι Έλληνες που δεν ξέρουν από οικονομικά και ελπίζουν στο “χρέος” τότε είναι που είτε θα ξυπνήσει ο κόσμος και θα πάρει απόφαση να γίνουμε ένα σύγχρονο κράτος ή θα δούμε live την πραγματική απελπισία και το χάος της αριστερής και κρατικίστικης νοοτροπίας μας… και ο θεός βοηθός.
Όλο το 2015 παρουσίαζαν τη χώρα διεθνώς σαν την Ουγκάντα, ότι έχει ανθρωπιστική κρίση καί 3 εκατομύρια κόσμος είναι στους δρόμους και πεινάει.
Σαν τους πιο καταφρονεμένους επαίτες, τους πιο άθλιους , περιφέραμε διεθνώς το δράμα μας ζητώντας ελεημοσύνη, επιδοτήσεις καί χαλάρωση του μνημονίου.
Μια χώρα με ζητούμενο την αποκατάσταση της εικόνας της στο εξωτερικό, ώστε να την εμπιστευθούν οι επενδυτές καί οι αγορές , φόραγε τσόλια, μπαλωμένα παντελόνια , τρύπια παπούτσια γιατί;
Μπας καί χαλαρώσει το μνημόνιο καί εξασφαλίσει ο Τσίπρας και ο Καψιμιτζής τών οικονομικών μεταναστων Πανάρας, την εξουσία με νέες παροχές.
Αφού ο εξευτελισμός σε οικονομικό επίπεδο δεν έπιασε τόπο μπήκε σε εφαρμογή το “προσφυγικό”.
Η χώρα που μέχρι χτες προστάτευε τα σύνορά της μόνη της ,σε βαθμό που οι Συριζαίοι διοργάνωναν κάθε λογής διαμαρτυρίες για το “ναζιστικό” κράτος που πνίγει τους πρόσφυγες, αυτοπαρουσιάζεται τώρα ως παντελώς αδύναμη και βάζει χωροφύλακα το ΝΑΤΟ και παρακαλάει την Τουρκία.
Εν ολίγοις απαγόρευσαν στα σώματα ασφαλείας τη φύλαξη συνόρων και επικράτειας, δίνοντας την ευκαιρία στους Τούρκους να κάνουν απευθείας διμερείς επαφές με ΕΕ, ζητώντας ανταλλάγματα. Κι όλα αυτά γιατί;
Γιατί τους θέλουνε τους πρόσφυγες ,για να περνάνε προς τα έξω την εικόμα της μιζέριας καί της ανθρωπιστικής κρίσης, μπας καί τρενάρουν τα μέτρα κ παραμείνουν στην εξουσία.
Παραμένουμε στο ζητιανιλίκι.
Παριστάνουμε τον αιώνιο φουκαρά!
Τρέχουμε πάντα από πισω τους.
Πάντα δεν μπορώ…δεν γίνεται…
Αυτό ακριβώς είναι που δεν χωνεύουν, σιχαίνονται οι Ευρωπαίοι, οι “κουτόφραγκοι”.
Ο πολιτισμός και η αξιοπρέπεια απαιτεί, να λες ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ. Μπορώ, εφόσον μου δώσετε το δικαίωμα, να επεμβαίνω μέχρι τα Τουρκικά παράλια για να προλάβω το κακό εν τη γεννέσει του.
Όλα τ άλλα είναι ανήθικα παραμύθια, παιχνίδια εις βάρος των ανθρώπινων ψυχών.
Κάποιος πρέπει να τους πει ότι κινδυνεύει το status quo στο Αιγαίο και αν τολμήσουν να παραδώσουν έστω και μια σπιθαμή γης ή θάλασσας στον εχθρό ,δεν τους φτάνει ούτε το Γουδή.