Είμαστε η μοναδική χώρα όπου η μπουρδολογία κι η αχαμνολογία γίνεται επάγγελμα και βγάζεις και καλά λεφτά απ’αυτό.

κατρουγκαλ

Υπάρχει ένα απλό λογικό άλμα, που όλοι όσοι σκέπτονται σαν τον Κατρούγκαλο, φαίνεται να αδυνατούν να καταλάβουν.
Όταν υπερφορολογείς μια κατηγορία εισοδημάτων τότε στην ουσία τα καταργείς.
Οπότε γιατί ο άλλος να χολοσκάσει να σπάσει το κεφάλι του για να αυξήσει το εισόδημά του στα επίπεδα του υπερφορολογημένου εισοδήματος;
Γιατί να μην κάνει κάτι πιο απλό με λιγότερο εισόδημα που δεν υπερφορολογείται;
Γιατί να χαλάσει τη ζαχαρένια του για να πάρει πέντε δεκάρες παραπάνω; Οπότε δημιουργείται ένας αρνητικός συσχετισμός όπου αυξάνοντας τους φόρους στα υψηλά εισοδήματα τα καταργείς, άρα μειώνονται οι εισπράξεις του κράτους, το μέσο εισόδημα πέφτει και επιφέρεις εξίσωση προς τα κάτω, προς τη φτώχεια.
Αντί να ωθείς τον άνθρωπο να θέλει να βγάλει περισσότερα και να παράγει ανάπτυξη, τον ωθείς να μην θέλει να κάνει τίποτα και να περιμένει κανένα επίδομα ανίας.
Δεν πρέπει να σκέφτονται πώς θα υπερφορολογίσουν τους ελάχιστους που δηλώνουν υψηλά εισοδήματα.
Πρέπει να σκέφτονται πώς θα αυξήσουν τους ανθρώπους με ψηλά εισοδήματα.
Αυτό δεν είναι ο αυτοσκοπός οποιασδήποτε οικονομικής πολιτικής;
Πέρα όμως από το λογικό , δεν μπορεί μια γενιά με μισθό 800 ευρώ να πληρώνει συντάξεις των 1000 ευρώ, γιατί επιλέξαμε διανεμητικό και όχι επενδυτικό ασφαλιστικό σύστημα .
Επενδυτικό πού προυποθέτει ότι οι μελλοντικές γενιές παίρνουν σύνταξη, αν η χώρα πάει καλά, και το ρίσκο αν δεν πάει είναι δικό τους… όχι όσων έτυχε να έχουν δουλειά όταν αυτοί βγήκαν στη σύνταξη.
Στα λοιπά θα πω ότι είναι λογικό να μην είναι δακτυλοδεικτούμενος κάποιος που βγάζει περισσότερα λεφτά (αν τα δουλεύει), επειδή δεν βγάζουν όλοι.
Δε βαριέσαι όμως να πληρώσουμε μάστορα όλοι, αλλά έλα που στη χώρα που ζούμε το Σύνταγμα λέει ότι συνεισφέρουν όλοι στα βάρη ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση ,και η συνεισφορά έχει ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ χαρακτήρα.
Αντε πείσε μας ότι κάποιος που θα δώσει 20.000 ευρώ εισφορές, θα έχει ανταποδοτικό όφελος σε σχέση με κάποιον που θα δώσει 5.000 ευρώ.
Τραγικοί οι κυβερνώντες, πιο τραγικός ο λαός.
Με τις υγείες σας επαναστατημένοι και να θυμάστε ,ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους λώκους.