Timeo Danaos et dona ferrentes…

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα της αριστερής πολιτικής και αίγλης, τρομάρα τους!
Την διατήρηση του γραφειοκρατικού κράτους που δαπανά αλλά δεν παράγει.
Την αύξηση των φόρων και των τρελά υψηλών εισφορών σε μια οικονομία που είναι σε βαθιά ύφεση.
Την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και επακόλουθη μείωση εσόδων και αύξηση δαπανών.
Η αύξηση των φόρων, η αύξηση των εισφορών, το κλείσιμο των τραπεζών, η διάλυση των αγορών (ακίνητα, εμπορικά καταστήματα, κάθε οικονομική δραστηριότητα), η διατήρηση ενός προνομιούχου και μη παραγωγικού κράτους – είναι αριστερή πολιτική – με καταστροφικά αποτελέσματα.
Αύξηση χρέους, αύξηση ανεργίας, μείωση εσόδων, μείωση συντάξεων, περαιτέρω αύξηση χρέους, αδυναμία δανειοδότησης,πτώση της καταστροφικής κυβέρνησης…
Το άναρχο κράτος της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος σε ημέτερους, όταν με την χρηστή διοίκηση δεν εμπνέει τους πολίτες και τους κατακλέβει, δεν μπορεί να αποτελέσει στην λαίλαπα της συρρίκνωσης των εισοδηματιών της ελεύθερης αγοράς, παράδειγμα προς μίμηση, αλλά απευκτέο παράδειγμα προς αποφυγή.
Το σαθρό σύστημα της διαπλοκής έχει εμποτίσει τόσο πολύ το μεδούλι του νεοέλληνα, που δεν πείθεται όσο καλοπροαίρετα και αν το κράτος του φερθεί, που ουσιαστικά τον αποτελματώνει και τον εξαθλιώνει.
Γιατί η διόγκωση του κρατισμού δημιούργησε ένα γραφειοκρατικό τέρας, που σαν Λερναία Ύδρα κατατρώει τις σάρκες και όσων τίμια θα ήθελαν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους και ανάλογα με τη φοροδοτική τους δυνατότητα, να συμβάλλουν στην οικονομική ανόρθωση.
Αλλά αντιδρούν και οι τίμιοι στον ορυμαγδό και στον συρφετό των όσων διαρκώς παρανομούν, γιατί αισθάνονται ότι πιάνονται κορόιδα στην γενική αναμπουμπούλα της υφέρπουσας παρανομίας και της εξόφθαλμης ατιμωρησίας των πολλών.
Το σάπιο πολιτικό σύστημα των “αριστερών” αρπακτικών δεν επιθυμεί την ατομική ευθύνη και την εξατομίκευση των ενεργειών, που γρήγορα και ευδιάκριτα αποκαλύπτονται, σαν καθαρό νερό, παίρνοντας ο καθένας ό,τι του ανήκει, κατά τις πράξεις και αποφάσεις του, αλλά την μαζικοποίηση μέσα από πολύπλοκες ενέργειες νομικής κατασκευής, ώστε η παρανομία είτε μαζικά να συγκαλύπτεται- είτε δύσκολα να αποκαλύπτεται.
Η διόγκωση του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος στα τέλη της δεκαετίας του 1990 επισώρευσε πολλά δεινά στον πλούτο της εθνικής μας οικονομίας και αποτέλεσε αιτία διασπάθισης πλούτου, υφαρπαγής περιουσιών και διαφθοράς όσων αποτελούσαν τα εκλεγμένα διοικητικά συμβούλια των συνεταιρισμών, που λάμβαναν επιδοτήσεις αφειδώς από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Τράπεζες για λογαριασμό των μελών τους, και τα Διοικητικά Συμβούλια καρπώνονταν τα χρήματα για παράνομο όφελός τους, χωρίς ενημέρωση των μελών τους.
Γι’ αυτό και η ιστορία κατέγραψε το κλείσιμο των περισσότερων συνεταιρισμών με υπέρογκα χρέη, που λόγω του Δημόσιου χαρακτήρα των, στην λογική της υφαρπαγής της ψήφου των αγροτών, αποτέλεσαν και χρέη που επιβάρυναν την εθνική μας οικονομία και κατέσκαψαν κάθε ελπίδα οικονομικής ανάκαμψης.
Xωρίς αληθινή παιδεία, που αποτελεί το μείζον έλλειμμα και ανάπτυξη του αισθήματος κοινωνικής ευθύνης του καθένα μας, μέσα από μια κοινωνία ανοικτών οριζόντων και ίσων ευκαιριών, που αναγνωρίζει το καλό και δεν συγκαλύπτει το σαθρό και το παράνομο, για όφελος των επιτηδείων, δεν υπάρχει προκοπή.
Κακό που  διαιωνίζεται, επιτηδευμένα, με έντεχνη παραχάραξη της αλήθειας σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και με συνθήκες μεσαιωνικού σκοταδισμού.