Τί θα γίνει,θα παίξουν τα όργανα τελικά;

JADERFH

Προλετάριοι, η σκληρά διαπραγματευτική, και πατριωτική, και δημοκρατική, και προοδευτική, και δε συμμαζεύεται κυβέρνηση της αριστεράς και της προόδου ,υπό την καθοδήγηση του γενικού γραμματέα του Σύριζα και εξοχοτάτου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ,τώρα κομίζει στους δανειστές το σκίσιμο του μνημονίου ,που θα γίνει ντάλα μεσημέρι αύριο στο Σύνταγμα με χορούς και νταούλια.
Παρακαλούνται όλοι οι σύντροφοι όπως προσέλθουν, για να χορέψουν στο μεγάλο αυτό γεγονός, όπως έκαναν μετά το ηχηρό ‘όχι’ του καλοκαιριού,που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο και δημιούργησε πληθώρα παγκοσμιων εξελίξεων.
Οι νόμοι του μνημονίου θα ακυρωθούν αμέσως με ένα εφαρμοστικό νόμο, το πρόγραμμα την Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί, καθότι ο πρωθυπουργός θα πρωτοτυπήσει και θα κάνει όσα είπε, ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, η 13η σύνταξη θα επανέλθει, ο κατώτατος θα πάει στα 751, η ανεργία θα μηδενιστεί.
Όλοι οι σύντροφοι αύριο στο Σύνταγμα για να αρχίσουν οι χοροί.
Εκλεκτός καλεσμένος, ο άρτι αφιχθείς εκ Βουλγαρίας, σύντροφος Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
Δεκαετίες τώρα, πραγματικός φιλελευθερισμός δεν εφαρμόστηκε ποτέ στη χώρα.
Αντίθετα, υπέστη τεράστια λοιδορία και περιθωριοποίηση με ευθύνη όλων, ακόμη και αυτών που τον “πουλούσαν” .
Ο λόγος;
Η κυριαρχία του κρατισμού ,δηλαδή, το χέρι αβέρτα στο “βάζο με το μέλι” του δημόσιου ταμείου.
Κρατισμός, παρασιτισμός, αθρόες προσλήψεις στο ευρύτερο Δημόσιο, ασυλία στον Δ.Υπάλληλο ότι και αν κάνει, όσο και αν κλέβει ή αν λουφάρει, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις -αβέρτα εφάπαξ , πόλεμος σε όσες επιχειρήσεις είναι ακόμα ανοικτές, διωγμός των ξένων επενδύσεων, υπερφορολόγηση των αληθινών εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας, για να μισθοδοτούνται οι κηφήνες.
Αυτό υποστήριζε εδώ και δεκαετίες τό βαθύ  κράτος στην Ελλάδα και μάλιστα κατάγγελλε με στόμφο ,τούς εκάστοτε κυβερνώντες ότι δεν έδιναν αρκετές παροχές, δεν προσλάμβαναν αρκετούς αμόρφωτους αφισοκολλητές και δεν τους έβγαζαν αρκετά νωρίς στην σύνταξη ώστε να πάρουν σειρά διορισμού και ξυσίματος τα παιδιά τους
Επόμενο ήταν οι φανατικότεροι και κυρίως οι πιο βολεμένοι ,να μετακομίσουν στούς Συριζανέλ, γιατί αυτοί τους υπόσχονται συνέχιση του πλιάτσικου .
Οι κυβερνώντες καταστρέφουν την Ελλάδα και για επικοινωνιακούς λόγους κάνουν παρελκυστική πολιτική,για να περνούν οι ημέρες και η χώρα να παραμένει στάσιμη.
Έχουν περάσει επτά μήνες από τη συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας και ούτε μια μεταρρύθμιση δεν έχει γίνει.
Ακόμη συζητάμε για το ασφαλιστικό, ακόμη για το χαοτικό δημόσιο, ακόμη και τη μείωση της δημόσιας δαπάνης και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτε ,αλλά παραμένουν “μανούλες” στο επικοινωνιακό παιχνίδι.
Έτσι όμως ούτε τα ταμεία γεμίζουν, ούτε δουλειές ανοίγουν, ούτε ανάπτυξη θα έρθει.
Η χώρα σέρνεται και η κυβέρνηση κρύβεται στα προβλήματα και βλέπει την θύελλα να πλησιάζει.
Όμως είτε το θέλουμε ή όχι,η εποχή των δανεικών τελείωσε.
Ότι βγάζουμε, αυτά θα τρώμε.
Όσα και αν πάρουμε από τους πλούσιους της λίστας Λαγκάρντ, όσα PSI και δομημένα μαγικά ν΄ανακαλέσουμε, θέλουμε κάποια δις τον χρόνο μισθούς για καί συντάξεις.
Αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν.
-Δημόσιες επενδύσεις για να φτιαχτούν θέσεις εργασίες για τους 1.5 εκ ανέργους.
-Σταθερό καί χαμηλό φορολογικό,ώς κίνητρο για τήν δημιουργία επιχειρήσεων και προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Εφόσον οι φόροι είναι υψηλοί, κόβεις δαπάνες ,έως ότου εισπράξεις τους διαφυγόντες φόρους.
Δεν ξοδεύεις με την προοπτική να εισπράξεις παραπάνω στο μέλλον.
Η φοροδιαφυγή δεν προέρχεται από νόμιμες συναλλαγές που απλώς δεν πληρώνουν ΦΠΑ ή απλώς δεν δηλώνουν νόμιμα εισοδήματα.
Το μεγαλύτερο μέρος της φοροδιαφυγής προέρχεται από παράνομες συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και δημοσίου. Πολεοδομίες, Εφοριακοί, ΥΠΟΙΚ, Γιατροί κλπ.
Πώς το κράτος θα εισπράξει περισσότερους φόρους, όταν οι εφοριακοί είναι μέρος του προβλήματος;
Αυτό για να “σπάσει”, πρέπει να κλείσει το μαγαζί και να ξανανοίξει με αξιοκρατία και ορθολογικές δομές ,χωρίς συνδικαλιστές στα λάθος πόστα με τις λάθος αρμοδιότητες.
Η λύση είναι η συρρίκνωση του δημοσίου και η προαιρετική μελλοντική επέκτασή του, πάνω σε μια πιο υγιή και αποδοτική βάση.
Η τρόικα γιατί φαγώθηκε να μειώσει το δημόσιο;
Τι συμφέρον έχει;
Αναγκαστική λοιπόν η μεταρρύθμιση ,τα λοιπά, αποτελούν δυστυχώς κουτή, εγκληματική ανακύκλωση ψευδαισθήσεων.
Οι συνέπειες που επέφερε η έκβαση της  εκλογικής διαδικασίας στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν πρόκειται να περιοριστούν στη Νέα Δημοκρατία.
Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις στό πολιτικό σκηνικό , που διαφαίνεται ότι θα είναι ραγδαίες.