Έχουμε άραγε συνειδητοποιήσει ότι είμαστε μέτοχοι και “decision makers” στο ΔΝΤ;

ΛΑΓΚΑΡΝΤ-ΣΟΙΜΠΛΕ

Έχουμε άραγε συνειδητοποιήσει ότι είμαστε μέτοχοι και decision makers στο ΔΝΤ;
Φαίνεται  θεωρούμε ότι οι φωστήρες μας ,είναι οι top διανοούμενοι της υφηλίου -που κατέχουν τη σοφία προς την αλλαγή της στρατηγικής του ΔΝΤ, προς πιο κρατικιστικές πολιτικές, προς ίδρυση πιο πολλών ΕΡΤ παγκοσμίως,μέ υπαλλήλους κομματικούς -με υπερωρίες πληρωμένες από το δημόσιο.
Ακόμη ,ότι οι υπόλοιπες χώρες-μέτοχοι του ΔΝΤ που έχουν την πλειοψηφία (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, χώρες ΕΕ, Ινδία, Βραζιλία, κλπ) που είναι κατά της υπερχρέωσης και των ανισορροπιών, και υπέρ της ανάπτυξης μέσω της ιδιωτικής οικονομίας και ιδιωτικών επενδύσεων έχουν πάει το ΔΝΤ στη λάθος κατεύθυνση.
Ευτυχώς τουλάχιστον που με τις επιλογές μας ,χαρίζουμε γέλιο στην υπόλοιπη υφήλιο.
Είχε τρομάξει η διεθνής κοινότητα ,ότι θα έχανε το γέλιο της μετά την απομάκρυνση Βαρουφάκη και Τασίας, αλλά οι Τσίπρας και Γεροβασίλη, τους αναπληρώνουν επαξίως,μέ επίσημες κυβερνητικές επιθέσεις σε ξένες εφημερίδες και δημοσιογράφους…
Ούτε ο Κιμ Γιογκ Ουν, δεν το είχε σκεφτεί αυτό.
Μετά απο οικονομία και στερήσεις δεκάδων ετών, τα φορολογημένα χρήματα τών πολιτών, βρίσκονται λογιστικά εγκλωβισμένα σε μια τράπεζα,αυτή την τράπεζα πού την ανακεφαλαιοποιήσαμε όλοι οι φορολογούμενοι με το αίμα μας.
Στις 4 συστημικές τράπεζες δημόσιο είχε μερίδιο 42δισ. ,μετά τους χειρισμούς Τσίπρα-Βαρουβάκη και σια, τα 42δισ απο τις στερήσεις των παιδιών μας, εξαυλώθηκαν και τα λεφτά μας εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένα.
Για να παίξει ο Τσίπρας το καλοκαιρινό του “επικοινωνιακό” παιχνίδι “θυσίασε” 42δισ δημόσιας περιουσίας ,που κατα τα άλλα κόπτεται να μην “ξεπουληθεί”. 
Τώρα επιθυμεί να ξορκίσει το ΔΝΤ.
Λες και φταίει το ΔΝΤ, η Μερκελ ή ο Σόιμπλε που αυτοί που δίναν ασφαλιστικές εισφορές 0-50 ευρώ μηνιαία (δήθεν αγρότες, άγαμες, “προνοιακά-μαϊμού) έπαιρναν και… παίρνουν συντάξεις 700 ευρώ!
Όχι το ΔΝΤ, το άθλιο πολιτικό σύστημα του λαϊκισμού πρέπει να αξοστρακιστεί απο τη χώρα.
Και οι συντάξεις να γίνουν ανταποδοτικές.
Άσχετα με την περιουσία ή τα εισοδήματα του καθενός.
Αυτός που έδωσε, αυτός πρέπει να λάβει σύνταξη σύμφωνα με αυτά που έδωσε.
Σε αντίθετη περίπτωση, πριμοδοτείται η ανηθικότητα, επιβραβεύβεται ο παρασιτισμός και η οκνηρία.
Αυτονόητα πράγματα.
Τώρα ο Τσίπρας “παίζει” με την έξοδο του ΔΝΤ.
Τζογάρει ότι απέμεινε, μετα το bail-in μετόχων και ομολογιούχων.
Αρκεί να σώσει το προφιλ του και τους “οικονομικά ασθενέστερους”.
Δεν τον ενδιαφέρει γιατί είναι “οικονομικά ασθενέστεροι”.
Η αριστερά του τίποτα και της ισοπέδωσης επελαύνει.
Την ίδια ώρα η περίφημη “λιστα Λαγκαρντ” και το 1.5 εκατομμύρια άνεργοι, οι προμετωπίδες της αντιπολιτευτικής τακτικής του Συριζα, έχουν ενταφιαστεί επικοινωνιακά.
Τώρα “πουλάει” στο κοινό του λαικισμού ,η έξοδος του ΔΝΤ απο την ευρώπη.
Η ανακεφαλαίοποίηση των τραπεζών με μόλις 6 δισ. στοίχισε περιουσίες μετόχων και ομολογιούχων, κι ο Τσίπρας θέλει τα υπόλοιπα 19 για “κοινωνική πολιτική”, “μαζικές προσλήψεις ημετέρων-συντήρηση κομματικού στρατού”, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα!
Αλήθεια νομίζει οτι θα εφαρμόσει την πολιτική του με λεφτά άλλων;
Νομίζει πως του χρωστάνε;
Νομίζει οτι αυτά που έκανε στο εσωτερικό χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, μπορεί να τα επαναλάβει με τους έξω;
Η αποκορύφωση της γελοιότητας και της απογοήτευσης, για μια πολιτική που οδηγεί μαθηματικά ,σε ένα ανευ προηγουμένου κοινωνικό και εθνικό διχασμό.