Περιμένοντας την κυβέρνηση, πού κάνει εξωτερική πολιτική απο το twitter…

ΤΣΕΣΜΕ

Περιμένοντας την κυβέρνηση, πού κάνει εξωτερική πολιτική απο το twitter,
το Τουρκικό ωκεανογραφικό “Τσεσμέ” , με συνοδεία την κορβέτα “Μποντρούμ”,βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, κοντά στον Άγιο Ευστράτιο.
Μέ διάταγμα από το 2009 έχει εξουσιοδοτηθεί Τουρκική Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ), να πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων ,σε μια νοητή γραμμή -διαχωρισμός του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό- που ξεκινά από την Κύπρο, περνά από το Καστελόριζο, τα Ίμια, τη Λαδόξερα της Σαμοθράκης και καταλήγει στην Θράκη, οδηγώντας σε μια ιδιότυπη ελληνοτουρκική συγκυριαρχία στο Αιγαίο.
Η χρεοκωπημένη Ελλάδα με τα “ανύπαρκτα” θαλάσσια  σύνορα και τον διάτρητο εδώ και 30 χρόνια εναέριο χώρο ,θα αντιπαρατεθεί (;;)με την Τουρκία, που καταρίπτει εν ψυχρώ Ρωσικά αεροσκάφη, επειδή παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της για 17 δευτερόλεπτα και τα γατάκια οι Ρώσοι ως απάντηση βγάζουν ανακοινώσεις και κάνουν (πολύ δυνατά βέβαια) “μιάου”.
Α, και για να μην ξεχνάμε, η Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Σημίτη, με την συμφωνία της Μαδρίτης του 1997 έχει αποδεχθεί γραπτώς και με την βούλα,ότι “υπάρχουν Συμφέροντα” της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Άλλα οι Έλληνες “θέλαν” να σκάσουν 10 δισεκατομύρια ευρώπουλα, για να φιλοξενήσουν το πανηγυράκι της ΔΟΕ και να θαυμάσουν από κοντά μπάντμιντον και χόκευ επί χόρτου, ενώ αν έδιναν τα ίδια λεφτά για να πάρουν 40 F16 ,θα μπορούσαμε να είχαμε ανακυρήξει ΑΟΖ, πριν από 20 χρόνια όταν το παιχνίδι ακόμα παιζόταν.
Δυστυχώς η Ελλάδα πλέον ,ως μέγεθος πληθυσμιακό, ΑΕΠ κ.λπ. είναι μια μεσαία νομαρχία της Τουρκίας.
Ξορκίζοντας τον “πόλεμο των πολιτισμών” ή των θρησκειών, και  εμμένοντας σε μια τάχατες “καθαρή” ιδεολογία,όλο αυτό  φανερώνει μιά άρνηση ανάληψης της ευθύνης σου ή ακόμη και την εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων,  με μαθηματική ακρίβεια κάνεις τήν Ελλάδα  “εύκολο θύμα” ενός πολέμου που… έχει ήδη αρχίσει.
Tα όσα έχουν συμβεί τελευταία στήν Τουρκία δεν αφήνουν αμφιβολία για τη φύση του πολιτικού της συστήματος, και τις επιδιώξεις της κυρίαρχης Tουρκικής ελίτ.