Όλα αχταρμάς … ίσως τό μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία της Ελλάδας..

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Πάντως ο καλύτερος διαχειριστής ξένων funds είναι οι Συριζανέλ.
Παρέδωσαν τα πάντα στους δανειστές ,και τώρα ένας ένας πηδάει από το καράβι τών Συριζα-Ανελ.
Οι τράπεζες αλλάζουν μετόχους, μπαίνουν οι ξένοι σε τιμή ξεφτίλα .
Όταν τα πράγματα θα φανούν ξεκάθαρα ,τότε δεν τους γλιτώνει τίποτα .
Μέσα σε εννέα 9 μήνες κατάφερε η κυβέρνηση να απαξιώσει πλήρως τις τράπεζες, να χαθούν τα 30 δις του ΤΧΣ για τα οποία δανείστηκε και πλήρωσε ο πολίτης και τώρα, με ότι συμφωνία έχουν απ΄ έξω κάποιοι θα γίνουν δισεκατομμυριούχοι και οι λοιποι “πληρώνουμε τη φόλα”.
Αν ήταν σκάνδαλο το 1999 με το Σημίτη, επειδή ο μπάρμπας στο χωριό έπαιζε φούσκες και ζητούσαμε τιμωρία, τι πρέπει να ακολουθήσει σήμερα για όποιον είναι υπεύθυνος;
Οι επενδυτές σήμερα δεν παίζαν “φούσκες” τράπεζες έπαιζαν, και άντε αυτοί πήραν το ρίσκο και χάσαν, δεκτό σε μια ελεύθερη αγορά.
Γιατί όμως πρέπει να ξεπουληθεί η περιουσία της Ελλάδας σε μια βδομάδα μέσα, με τους ξένους να βγάζουν υπερκέρδη και εμείς να ψάχνουμε 150 εκ. για να μη βάλουμε φόρο στην εκπαίδευση;
Δεν την παλεύει η λογική σε αυτή τη χώρα!
Ξεπούλησαν τόσα δις σε μια εβδομάδα και έχουν το θράσος να μιλάνε, για το πόσο θα θέλαν να είναι πιο επιτυχημένη η πώληση των αεροδρομίων ή του ελληνικού.
Ίσως τό μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία της Ελλάδας… από την πρώτη φορά Αριστερά.
Ποιο PSI και ποιες προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις, η τωρινή θα οδηγήσει σε ποινικές διώξεις στελέχη της κυβέρνησης για κακουργήματα.
Αυτα όλα βέβαια είναι τα αποτελέσματα τής άψογης διακυβέρνησης,αυτής τής εγκληματικής πολιτικής τών δήθεν διαπραγματεύσεων.
Η Eurobank μέ τιμή διάθεσης 1 λεπτό ,καί με reverse split για κάθε 100 παλαιές μία νέα με αξία ενός ευρώ.
Η Alpha Bank στα 4 λεπτά ,και για κάθε 100 μετοχές – μία στά 2 ευρώ.
Η Πειραιώς στα 0,003 !
Η Εθνική κι αυτή στο ένα λεπτό .
Η συνολική τραπεζική κεφαλαιοποίηση λίγο πάνω από 2 δις ευρώ,δηλαδή με 2 δις αγοράζεις όλο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Η Εθνική μέ αξία κάτω από 1 δις ,ενώ η Finansbank στην Τουρκία κοστίζει 3 δις,δηλαδή η θυγατρική αξίζει 3 φορές πάνω από τη “μαμά”.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ελληνικό κράτος) με τήν προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση, είχε πάνω από 50% στο σύνολο των τραπεζών.
Τώρα καί μετά τις ΑΜΚ,το ποσοστό του ΤΧΣ στη Eurobank μειώνεται στό 2,4% από 35,41% , στην Alpha Bank στο 11% από 66,36% ,στήν Εθνική στο 33% από 57,24% ,στην Πειραιώς στο 22% από 66,93%
Οι Έλληνες μικρομέτοχοι χάνουν την περιουσία τους, και το κράτος υφίσταται μια τεράστια οικονομική “τρύπα”.
Από όλους αυτούς πού προπαγάνδιζαν γιά τό περίφημο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου ,θα πάει κάποιος φυλακή;
Γιατί διέλυσαν και ξεπούλησαν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ,μήπως για να το πάρουν κάποιοι σε εξευτελιστική τιμή;