Ο Αλέξης ειναι γλυκούλης δέν το θέλει να μάς πονέσει, αλλά τι να κάμει το παιδί,το εκβίασαν πολύ!

ΧΩΡΑ

Πούλησαν επανάσταση -οι ανεπαρκείς σε όλα- μπαχαλάκηδες, και τώρα θερίζουν τα αποτελέσματα της ανικανότητάς τους.
Οσοι τους ψηφίσατε, πληρώνετε τώρα και κάντε μόκο κορόϊδα…
Κατέληξε λοιπόν ο Τσακαλώτος, “λίγο κρασί, λίγο στοίχημα και το αγόρι μου”.
Δεν χρειάζεται να έιναι κανείς οικονομολόγος, να καταλάβει οτι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εισπράξει αυτά τα ποσά που λέει.
Ακόμα και στα κόκκινα δάνεια πολλοί θα πάψουν να πληρώνουν όσοι μέχρι τώρα ήταν συνεπείς.
Αντι να μειώσετε το σάπιο δημόσιο, και τις κρατικές δαπάνες , βάζετε συνέχεια φόρους παντού.
Ε κάποτε θα πάψει και ο κόσμος να πληρώνει, φυσικό δεν έιναι;
Όμως ρε παιδιά τον αέρα, τον αέρα ξεχάσατε να φορολογήσετε, αλλά μάλλον τον κρατάτε για ισοδύναμο όταν δείτε στην πράξη ότι τα τωρινά ισοδύναμα όχι μόνο δεν βγαίνουν αλλά θα σας αποδώσουν και πολύ λιγότερα από αυτά που εισπράττετε σήμερα (όπως από τον ΟΠΑΠ).
Αν νομίζετε ότι με επιχειρήματα του τύπου ότι σε περιόδους κρίσης ο τζόγος αυξάνεται,θα γεμίσετε τα άδεια ταμεία γελιέστε, να δούμε μετά από πόσους μήνες θα πάρετε πίσω το μέτρο.
Διαμαρτυρίες λοιπόν κι αγώνες σέ εξέλιξη …η πορεία ξεκίνησε σαν χείμαρρος,κινούμενη από παλμό, ωθούμενη από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Στην πρώτη γραμμή διέκρινα τον Μάκη, δεν ξέρω τι δουλειά κάνει, τόσα χρόνια συνδικαλιστή τον ξέρω.
Δίπλα του η ξαδέρφη του η Μάρθα από τα 37 της συνταξιούχος, γιατί είχε κλείσει 15 ετία στον Ευαγγελισμό με ανήλικο τέκνο.
Παραδίπλα ο Στάθης, η εθελουσία από τον ΟΤΕ του είχε αποφέρει 120.000 ευρω ,και τώρα αγωνιζόταν στο ψάρεμα.
Μαζί και ο Κώστας 46 χρονών, πυροσβέστης, που έχει καταθέσει εδώ και ένα μήνα τα χαρτιά του για σύνταξη (είχε προλάβει να κατοχυρώσει, λέει) και περιμένει και κάποιο χοντρό εφάπαξ.
Και από κοντά τα δυο αδέρφια, ο Στέλιος, που του είχε βάλει το κόμμα τα 2 παιδιά στο Δημόσιο, και ο Γρήγορης, που έπαιρνε τα έργα του Δήμου υπερτιμολογημένα λόγω γνωριμιών.
Πίσω, στην δεύτερη σειρά, ακολουθούσε ο Γιάννης, πατέρας: εδώ και κάτι μήνες έκανε εξάσκηση του νέου νόμου περί αδείας και του πατέρα στο Δημόσιο, αγκαλιά με την γυναίκα του την Μάρω, που με τρεις γέννες είχε να πατήσει στην δουλειά της 3 χρόνια.
Και από κοντά ο Μιχάλης. Εργολάβος με συνεργείο 27 ανασφάλιστους αλλοδαπούς πακιστανούς και.. -3 – έλληνες.
Στα δεξιά ο Λάκης ο γιατρός , ο επονομαζόμενος και “ταχυδρόμος” από τα φακελάκια.
Μαζί τους και ο Θόδωρος, γιατρός του ΙΚΑ, που στο ιδιωτικό του ιατρείο δεν έκοβε ποτέ του αποδείξεις, με τον Κυριάκο της Εφορίας, που δεν είχε δει ποτέ του παράβαση τα τελευταία 6 χρόνια…
Και φυσικά δεν θα έλειπε και ο Βασίλης-λιμενικός, πρώτος ταβλαδόρος στο τελωνείο.
Να και ο Μηνάς, που είχε ξεχάσει πότε έκοψε το τελευταίο του τιμολόγιο, μαζί με τον Ορέστη επιδοτούμενο χρόνια αγρότη, που δεν ήξερε πού ήταν τα χτήματα του.
Όλοι μαζί με άλλους τόσους σήκωσαν τα χέρια ψηλά και με σφιγμένες τις γροθιές βροντοφώναζαν …”Κάτω τα χέρια απ’ τα λεφτά μας ρέ “!