Στάζει η βρύση και το μόνο που κάνεις είναι να την κοιτάς και να μετράς τις σταγόνες …

ΚΛΙΝΤΟΝ

Ο Αλέξης μας εκπροσώπησε χθες σε μια χώρα που άσχετα με την ισχύ της,ακόμη βαράει προσοχές σε αυτά που νομίζει (ακόμη) ότι είναι η Ελλάδα -Σωκράτης, Πλάτωνας, και που μάλλον θα πάψει να το κάνει, αν πάρει στα σοβαρά την χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού, και δεν θεωρήσει ότι ήταν κάποιο στημένο σκετς στα πλαίσια του Saturday Night Live ή κάτι παρόμοιου…
Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης δεν εκπροσωπούσε ούτε τον εαυτό του, ούτε τον Σύριζα, ούτε καν την κυβέρνηση… εκπροσωπούσε ολόκληρη την Ελλάδα.
Εκπροσωπούσε έναν λαό, που αν μη τι άλλο, σε όλα τα επίπεδα, ανέκαθεν μπορούσε και κοιτούσε στα μάτια τον κάθε ξένο, διότι ο Έλληνας, είτε με την εργατικότητά του, είτε με τις γνώσεις του, είτε με την καπατσοσύνη του, πάντα τα κατάφερνε, ειδικά στην Αμερική, όπου δεν χρειάζεται να είσαι κομματόσκυλο ή γόνος για να πας μπροστά, απλά χρειάζεται προσπάθεια και μαγκιά (με την καλή έννοια του όρου).
Μέχρι και ο ίδιος ο Αλέξης δεν άντεξε, και βγήκε στην αντεπίθεση, με αφορμή τα γέλια και τις λοιδορίες που δέχονταν για τα φρόζεν γουόρ, λέγοντας ότι ναι, δεν ξέρει καλά αγγλικά διότι σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, αυτός ως λαϊκό παιδί που ήταν πήγε σε δημόσια σχολεία, και άρα δικαιολογείται.
Αγνοώντας ,λογικό, αφού πάντα απουσίαζε λόγω καταλήψεων, ότι τα αγγλικά διδάσκονται στα ελληνικά δημόσια και δωρεάν σχολεία από τότε που ο ίδιος δεν ήταν ούτε καν μια “λάμψη” στα μάτια του μπαμπά του…
Σάββατο σέ βρίζουν, Κυριακή σε ψηφίζουν και τη Δευτέρα “κόβουν” το χέρι τους έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής,
Ε ναί , αφού τώρα δεν είναι καθόλου καλοί οι πολιτικοί μας .
Όταν όμως διόριζαν όλο το σόι μας και ολο το χωριό μας στο δημόσιο με τετράπαχους μισθούς , κλιματιζόμενο γραφείο και φραπέ , τότε ήταν ηγέτες και εθνοπατέρες .
Όταν έδιναν 2500 τον μήνα σε μια καθηγήτρια για δύο ώρες μάθημα την ημέρα και 3500 σε ενα τραπεζουπάλληλο, και ακόμα περισσότερα στον ΟΤΕ ,στη ΔΕΗ και στις υπόλοιπες αμέτρητες ΔΕΚΟ , προεδρικούς μισθούς και εφάπαξ εκατοντάδων χιλιάδων σε αργόμισθους σφραγιδομπήχτες και θαλασσοδάνεια σε ημέτερους επιχειρηματίες , τότε ήταν ήρωες .
Αν πρέπει να βρίζουμε και να φτύνουμε καλύτερα να σταθούμε μπροστά στον καθρέφτη .
Ο Τσίπρας είναι η νέμεση για την ύβρη στην οποία όλοι μας υποπέσαμε .
Θά πρόκειται για το μεγαλύτερο σοκ της ζωής τους, των συριζαίων ψηφοφόρων, όταν “με το καλό” δουν τα μπιλιετάκια να καταφθάνουν, όμως αυτά παθαίνει οταν κάποιος είναι ψευτοεγωϊστής .
Δεν είδαν από την διακυβέρνηση του επταμήνου περί τίνος πρόκειται,ξαναψήφισαν προφανώς γιατί δεν ήθελαν να αποδεχτούν το λάθος που έκαναν τον Ιανουάριο, δεν την σηκώνει βλέπεις η ψευτο-υπερηφάνεια μας τή φράση έκανα λάθος…