“Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me” (Αν με ξεγελάσεις μια φορά, ντροπή σου – αν με ξεγελάσεις δεύτερη φορά, ντροπή μου)

ΚΑΡΕΚΛΕΣ

Κανείς δεν μπορεί να διδάξει κανέναν κάτι που αυτός δεν έχει ήδη μέσα του, καθώς “η γνώση είναι ανάμνηση” και “πάντα είσω”.
Αν ο “μαθητής” έρθει αντιμέτωπος με ένα ψυχικό περιεχόμενο που δεν έχει, όπως η ελευθερία ή η αρετή, …”ως μωρός ων,γελά”.
Μπορείτε να βαφτίζετε το κρέας ψάρι για να το φάτε τη σαρακοστή, αλλά αυτό θα παραμείνει κρέας.
Μπορείτε να ονομάζετε “πατριωτικό καθήκον”, “υπεύθυνη στάση”, “λειτουργική επιλογή” και τόσα άλλα ωραία την αφελή, φοβική – ιδιοτελή ψηφο-υποταγή σας στους νεο-κρατούντες, αυτή όμως θα παραμένει πάντα αυτό που είναι μια συμφεροντολόγα υποταγή.
Μιλάμε ότι το βαθύ Πασόκ είναι εδώ και πάλι με την προβιά του Σύριζα. Ξαναεκλέχτηκαν οι εργατολόγοι του 10%, το κόμμα τών συνωμοσιών, ο εργολάβος των Δημοσίων Εργων με τα αμφιλεγόμενα παραστατικά, ο πρωθυπουργός που πετά με ελικόπτερο και κατοικεί στην βίλλα εφοπλιστή .
Ο κ.Τσίπρας πέντε χρόνια το έπαιζε αντιμνημονιακός και μόλις ανέβηκε στην εξουσία έγινε κάργα μνημονιακός.
Εφτά μήνες ακροβατούσε με τα ψέμματα του και την “ασαφή” αδράνεια και ακυβερνησία του σε δυό βάρκες, την ψευτοαριστερή παλαιοσυριζαική αντιμνημονιακή -και τη νεοπασοκική μνημονιακή.
Από την στιγμή που επέλεξε με εντολή Μέρκελ (είναι ο μόνος που συναντήθηκε προσωπικά τόσες πολλές φορές μαζί της, κι ας το’παιζε αντιμερκελιστής) να γίνει μνημονιακός, έπρεπε να αποβάλλει τα αντιμνημονιακά βαρίδια από το κόμμα του προκειμένου να εφαρμοστεί χωρίς προβλήματα το τρίτο αριστερό μνημόνιο.
Τί έγινε όμως;
Έστειλε τον παλιό πραγματικό αντιμνημονιακό συριζα στο 3%, ο συριζαίος δραχμαζάνης δηλαδή, που κατέβηκε με το πρόγραμμα του Γενάρη, δεν μπήκε καν στην Βουλή,
Kαι ο κ.Tσίπρας που έκλεισε τράπεζες, έφερε τό τριτο επαχθέστερο μνημόνιο και έκανε τα εντελώς αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε, δεν έχασε ούτε μισή μονάδα!
Ο κανονικός Συριζα δηλαδή ,επέστρεψε στα παλιά του ποσοστά και στην θέση του τώρα έχουμε το νέο-πασοκ, με τον “μίμο του Ανδρέα’ αρχηγό που θα εφαρμόσει το τρίτο και μακρύτερο μνημόνιο!!
Οπότε κέρδισε ο πονηρούλης μαθητευόμενος μάγος, γιατί ό,τι έχει σχέση με το “παλιό”, ο “σοφός” λαός δεν θέλει να το ακούσει.
Το παιχνίδι από εδώ και πέρα θα παιχθεί αποκλειστικά εντός μνημονίου, θα υπάρξει ένας ταξικός πόλεμος, ΔΥ vs ΙΤ.
Η σύνθεση του 28% των ψηφοφόρων τής ΝΔ είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με το 28% του Ιανουαρίου.
Η ΝΔ κέρδισε πάρα πολλές ψήφους ανθρώπων από άλλους χώρους που ήθελαν οπωσδήποτε να φύγει το τσίρκο Συριζανέλ,ανθρώπων κυρίως από ψηλότερα μορφωτικά και κοινωνικά στρώματα.
Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ δεν έχασε μόνον τους 200.000 της αποχής, έχασε κι άλλους.
Το ΠΑΣΟΚ είναι 1,5% κάτω από το άθροισμα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ-ΔΗΜΑΡ του Ιανουαρίου.
Το Ποτάμι έχασε ένα 2%, ενώ πάρα πολλοί μετανοημένοι ψήφισαν ΝΔ ενώ είχαν ψηφίσει Σύριζα τον Ιανουάριο.
Πού πήγαν λοιπόν όλοι αυτοί;
Υπήρξαν τεράστιες εκλογικές μετατοπίσεις, που κρύβονται πίσω από την φαινομενική ομοιότητα των ποσοστών.
Ο πολιτικός χάρτης της χώρας, έχει αλλάξει αρκετά από τον Ιανουάριο και μετά,θα έλεγα, από τον Ιούλιο και μετά.
Δεν ξέρω αν οφείλεται στο διχαστικό δημοψήφισμα ή μόνον στο δημοψήφισμα.
Πάντως σταδιακά η πολιτική σκηνή ,θά γίνεται όλο και πιό ” ταξική” …
Όταν όμως τεχνηέντως πιέζεται να επιλέξει κάποιος, μεταξύ της αμακιγιάριστης “γριάς” και της κακοκρυμμένης κάτω από στρώματα φον ντε τεν και ψεμάτων τάχατες “νεαρότερης”, οφείλει να διαισθάνεται έστω και υποσυνείδητα, οτι οι βολικές αυταπάτες και η διαχρονική δειλία του, θα πληρωθούν ταχύτατα και πανάκριβα.
Όπως πληρώθηκαν με τίμημα βαρύτατο και προχθές, όλα τα σφάλματα τού εφταμήνου κι ας μην το θέλει να θυμάται….. ο μωροπίστευτος,ο επιπόλαιος.
Όταν την κρίσιμη στιγμή δεν διαθέτεις τόλμη ούτε ωριμότητα, όταν δεν δρας με ψυχραιμία κι αποφασιστικότητα, όταν δεν φαίνεσαι ικανός να αντιληφθείς αυτά πού σε απειλούν, σημαίνει πως χρειάζεται να υποφέρεις πολύ περισσότερο, ώσπου να υποχρεωθείς να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα βιαίως.
Άς περιμένουμε λοιπόν, ώσπου να γονατίσουν και να ματώσουν ΟΛΟΙ αυτοί οι αμέριμνοι, υπό το βάρος του 3ου μνημονίου, που τόσο χαρωπά επέλεξαν αυτούς πού τό έφεραν με την ψήφο τους.
Αύριο θα είναι κι άλλο αργά, αυτό είναι βέβαιο,άς ευχηθούμε μόνο να μην είναι πλέον ανήκεστος η βλάβη και ολική η καταστροφή μας….
Ο Γολγοθάς τραβάει πολλά χιλιόμετρα ακόμα και είθε το βαρύτερο φορτίο, να το σηκώσουν υποφέροντας οι αφρόνως επιλέξαντες, την επιμήκυνσή του.
Άντε τώρα, παίξτε μέ τους χαρμόσυνους ζουρνάδες της νίκης για να χορέψει ο Καίσαρας μαϊμού στ΄αναμμένα κάρβουνα του μνημονίου ΤΟΥ και μόλις καταλάβουν τα καθ΄έξιν θύματα ποιόν όπλισαν ξανά με την ανοησία τους, τα ματαλέμε.
Καλό δρόμο…. μά θα είναι Γολγοθάς ,κι άλλο μην κοροϊδεύεστε.