Ξέρω πολύ καλά από τι τρέχω να ξεφύγω, αλλά δεν ξέρω τι ψάχνω να βρω-(Michel de Montaigne)

ΦΕΥΓΩ

Ομολογουμένως συγκινητικές όλες αυτές οι εκδηλώσεις λατρείας ,μεταξύ τών πρώην κυβερνητικών συνεταίρων,τής αυτοαποκαλούμενης “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνησης…πού μας πάνε σε πρόωρες εκλογές με προφανή σκοπό να μετακυλίσουν σ΄εμάς, τις τεράστιες ευθύνες τους για τις δικές τους επιλογές, να μας καταστήσουν συνενόχους για τις εγκληματικά άσχετες κινήσεις τους.
Βεβαίως πέφτει καί πολύ ιδεολογικό χρώμα…στό νέο προεκλογικό τους αφήγημα-παραμύθι.
Όμως άν εξαιρέσουμε το ΚΚΕ (το απόλυτα ενταγμένο στο σύστημα) ,αριστερά με ιδεολογικούς όρους  και “μετασχηματισμούς” είναι ανύπαρκτη .
Στον Σύριζα είχαν ένα προγραμμα ,δεν συζητάμε για το εάν μπορούσε να υλοποιηθεί ,το οποίο θα μπορούσε να εφαρμοστεί από μια δεξιά ή κεντροδεξιά δυτικοευρωπαική κυβέρνηση.
Μπορεί να πει κανείς, ότι αριστερά κόμματα είναι όσα επικαλούνται κάποια ιδεολογήματα ,έχουν διαφορετικό τρόπο οργάνωσης… κτλ αλλά αυτά είναι ασήμαντες λεπτομέρειες.
Δεν υπάρχει αριστερή ιδεολογία πλέον , είναι εφευρημα για διακριτοποίηση κομματικών ομάδων.
Η αριστερή ιδεολογία είναι μια συνιστώσα του κοινοβουλευτισμού σε κάποιες χώρες ως κομματική ομάδα, οχι ως εφαρμογή στην πράξη της σοσιαλιστικής ή κομμουνιστικής ιδεολογίας .
Οσον αφορά τον καπιταλισμό με μεικτό σύστημα οικονομίας φυσικά , όλοι τον εφαρμόζουν στα βασικά χαρακτηριστικά ,απλούστατα έγκειται στην Ελίτ κάθε χώρας εάν την οδηγήσει στον γκρεμό ή την δοξάσει.
Ακόμη και το επαναστατικό περί εθνικοποιησης των τραπεζών ή της μη ιδιωτικής ΤτΕ ,το μεν πρώτο έχει συμβεί σε πολλές χώρες και στις ΗΠΑ,το δευτερο συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις χώρες της κοινοπολιτείας .
Άρα η χρησιμοποιούμενη ορολογία “αριστερά”, είναι στύλ περισσότερο.
Το πρόβλημα στην περίπτωση της Ελλάδας καθώς βεβαίως και των υπολοίπων Pigs της Ευρωζώνης. δεν είναι η ιδεολογική ανεπάρκεια ή η έλλειψη πνεύματος αυτοθυσίας.
Και ο Τσέ Γκεβάρα να ήταν στη θέση του Τσίπρα πρωθυπουργός της Ελλάδας δέ θα είχε άλλη επιλογή από τήν υπογραφή τού μνημονίου ΙΙΙ, μετά από όλη αυτή τήν επτάμηνη μπαχαλώδη ακυβερνησία.                                                                                                                                                                                             Κρατικοποίηση τράπεζας στις ΗΠΑ γίνεται, αρκεί να το αποφασίσει ο Πρόεδρος,όχι όμως καί στην Ευρωζώνη ., εκτός κι αν… το αποφασίσουν οι 18,τα 4 Κράτη, τα 4 κρατίδια και οι 10 “μικροί νέγροι”, με πληθυσμό κάτω των 500.000 έκαστος.
Αλλοιώς, μηδενίζεται η ρευστότητα της ΕΚΤ και ακυρώνονται τα εντός Ελλάδος ευρώ,κι αν υποθέσουμε ότι “κλειδώσει” το Ελληνικό κράτος μιά ισοτιμία 1 Δραχμή=1 Ευρώ, δεν θα βρίσκει παρά μόνο τα ευρώ του τουρισμού για εισαγωγές που τόσο έχει ανάγκη.
Χειρότερα κι απο την Κούβα δηλαδή,ούτε το 10% των αναγκών σε συνάλλαγμα δεν θα μπορεί να καλύψει.
Όσο δέ για εξαγωγές στην ΕΕ, μετά απο μιά μονομερή διαγραφή του χρέους προς τα κράτη της ΕΕ ,ούτε να το συζητάμε.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ,γιατί αιδημόνως ο κάθε Λαφαζάνης αποκρύπτει συστηματικά να μας πεί πώς θα πάμε στη Δραχμή ,και πως αυτή τη φορά θα έχουμε σχέδιο απάντησης στα ανελέητα χτυπήματα των “ευρωκρατών”, που τώρα όλοι τα θεωρούμε αναμενόμενα πλέον.
Με ιδεολογίες δεν βάφονται αυγά, όταν βρίσκεσαι στη μέση ενός αδυσώπητου οικονομικού πολέμου των πάμπολλων φτωχών, κατα των ελαχίστων αλλά οικονομικά παντοδύναμων υπερπλουσίων.
“Φεύγει”… κανείς ακούγοντας,ότι πρέπει να αγανακτήσει ο Ελληνικός λαός, να επαναστατήσει κατά των 28 λαών της ΕΕ …που είναι “συμβιβασμένοι αλλά Τσίπρα”, και έχοντας το ηθικό δίκαιο με το μέρος του, ενωμένος και άρα ποτέ νικημένος- ασχέτως δυνάμεως του εχθρού… να καταλύσει την Παγκόσμια Αυτοκρατορία των Banksters …
Επιβάλλοντας τελικά τον Σοσιαλισμό, ΑΛΛΑ τόν μη υπαρκτό αυτή τη φορά, για να μην πάθουμε τα ίδια όπως με την ΕΣΣΔ…
Πολύ μου αρέσουν τελικά, αυτοί οι τάχατες “ασυμβίβαστοι αριστεροί”, εκ του ασφαλούς…