Δώσαμε-δώσαμε…

mnimonio3

Τό τάχατες αντιμνημονιακό αριστεροδέξιο “αφήγημα”,αποδείχτηκε αντάξιο τών παραμυθίων του Άντερσεν, αφού κατάφερε στίς εκλογές του Ιανουαρίου, να αποσπάσει τίς ψήφους ενός μεγάλου ποσοστού τού εκλογικού σώματος,με αποτέλεσμα τή δημιουργία τής “πρωτης φορά αριστερά” κυβέρνησης.
Tο “σύνδρομο Pinocchio” δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα στον ειλικρινή (κατ΄ ιδίαν γνώμην) πρώην πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.
Ειδάλλως, η μύτη του θα γινόταν τόσο μεγάλη, που δεν θα την χωρούσε ούτε η βουλη…
Οι κινήσεις της ΝΔ ,μέσω τής “παλιάς καραβάνας” έμπειρου πολιτικά αρχηγού της είναι ιδιαίτερα εύστοχες.
Αυτη τη στιγμή με την διαδικασία ,ετσι οπως την εκμεταλλεύεται ο κ. Μειμαράκης, έδωσε τη δυνατότητα στήν ΛΑ.Ε να οργανωθεί και να ξεκινήσει μιά απο αριστερά επίθεση στον κ.Τσίπρα και παράλληλα προσέθεσε και μιά θεσμική “επιθεση” μέσω της ΠτΒ οπως κι άν- κι όποια κι αν είναι αυτή.
Φαίνεται κυρίαρχος του παιχνιδιού επι τρεις ημέρες και θα καταφέρει ν΄ αναδείξει τελικά το ενωτικό και πατριωτικό στοίχημα ,σε αντίθεση με άλλους που απεργάζονται εκλογές και καταστροφή δι αυτών.
Ο κόσμος θελει ελάφρυνση των βαρών και να βρεθεί λύση άμεσα στο μεταναστευτικό,πράγματα,πού πρέπει να τα δώσει όταν επισημοποιηθεί η πορεία προς τίς εκλογές.
Πρόγραμμα λοιπόν να ακούσουμε τις επόμενες ημέρες , όπως και προγραμμα δεν έχουμε ακούσει απο κανέναν.
Όμως στην τελευταία συνέντευξη του ο κ.Μεϊμαράκης χρησιμοποίησε κατά κόρον την λέξη αφήγημα , ατυχής για τη περίπτωση , η λέξη πού χρησιμοποιήθηκε αρχικά από κάτι θολοκουλτουριάρηδες της αριστεράς και συνοδοιπόρους της .
Η φράση αφήγημα -διήγημα -παραμύθι ,είναι κυνισμός και προσβολή προς το εκλογικό σώμα ,σαν όλα τα κόμματα να συνομολογούν ότι παραμυθιάζουν την ελληνική κοινωνία,τόσο απλά
Η πολυπόθητη λέξη όραμα έχει εξαφανιστεί από το λεξιλόγιο όλων τους. Διαθέτοντας όραμα σημαίνει ότι υπάρχουν και προτάσεις,για τον τρόπο με τον οποίο θα λάβει σάρκα και οστά ,το ευλογημένο όραμα .
Με αυτήν την αφόρητη ένδεια του πολιτικού λόγου,πως θα διανύσουν έναν ολόκληρο προεκλογικό μήνα ;
Ποιός αντέχει να ακούσει τις κενές περιεχομένου φλυαρίες , όταν μάλιστα η χώρα είναι υπό διάλυση ;
Τώρα περισσότερο από ποτέ ,πρέπει να μήν παραπέμπουν σε τοποτηρητές αποικιοκρατών σαν τους Βαυαρούς του Οθωνα ,αλλά σε πολιτικούς που έχουν βγεί από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας .
Στην ουσία , είναι εμφανές ότι ο κ.Τσίπρας αιφνιδίασε και το ιδιο του το κόμμα .
Μήπως ,λέω μήπως ,όλο αυτό που συμβαίνει είναι ένα άλλο σχέδιο Γ ;
O κ.Τσίπρας για να επιβιώσει ,ξέρει ότι πρέπει να ψηφίζει μνημονιακά νομοσχέδια. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον κ.Λαφαζάνη.
Με τον κ.Λαφαζάνη, όμως, μπορεί να ψηφίζει “αριστερά” νομοσχέδια για μεταναστευτικό, παιδεία και τόσα άλλα.
Θα πετύχει το σκοπό του (άν βγεί), αλλά σε συγκυβέρνηση με άλλους και με τον κ.Λαφαζάνη για αριστερή καβάντζα σε “αριστερά” νομοσχέδια.
Kαι φυσικά τίποτα δεν αποκλείει ότι σε έξη 6 μήνες θα κάνει άλλη μια στροφή 180 μοίρες, και θα “εξηγήσει” ότι προσπάθησε τον δρόμο του ευρώ, αλλά δεν βγαίνει μια και η ΕΖώνη ζητάει όλο και περισσότερα μέτρα (μιας και με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του κανένα πρόγραμμα δεν βγαίνει).
Και επομένως μαζί με “τον σύντροφο Λαφαζάνη… πάμε τώρα στη δραχμή”.
Ουδεμία εμπιστοσύνη λοιπόν…οι κυβερνώντες αποδείχθηκαν ένα κουτοπόνηρο τί-πο-τα.