Κι αυτοί περάσανε καλά …και εμείς χειρότερα.

ΦΥΛΑΚΗ

Οι κυβερνητικοί συνεταιροι, δείχνουν ότι δέν συναισθάνονται τό κακό πού κάνουν στήν πατρίδα, πού τούς τίμησε δίνοντας τους τήν εντολή διακυβέρνησης.
Ζητούν με περίσσιο θράσος λαική εντολή για νά “εφαρμόσουν” λέει το κυβερνητικό πρόγραμμά τους,πιό δηλαδή …τής Θεσαλονίκης,τών Βρυξελών,…ποιό καί μέ τί χρώμα θα βάψουν τίς εξουσιολάγνες ονειρώξεις τους.
Άραγε ποιές άλλες υποσχέσεις θα ανακαλύψουν οι εκκολαπτόμενοι Περονιστές για να πείσουν;
Μέ χαράτσια, νέες μειώσεις σε μισθών και συντάξεων,αποτέλεσμα τής περήφανης διαπραγμάτευσης,του δημοψηφίσματος, των κλειστών τραπεζών, της ανεπανόρθωτης ζημιάς τών capital controls;
Το πρέπον και το σωστό θα ήταν μια κυβέρνηση αρίστων σε κάθε τομέα και αποφυγή εκλογών.
Έχει καταντήσει αηδία και ντροπή για κάθε σώφρονα πολίτη ,να γίνονται εκλογές έτσι για πλάκα, με ζημιά στις επιχειρήσεις και στην αγορά γενικότερα, που δυστυχώς το κυβερνητικό συνοθύλευμα δεν λαμβάνει υπόψιν και ούτε ενδιαφέρεται, γιατί έχει μάθει να εφαρμόζει τη σοβιετία και το κρατισμό ακόμη και τώρα που δεν υπάρχει….σάλιο από ευρώ και ο δανεισμός μεγαλώνει ασύστολα.
Απαιτείται να υπάρξει συνεννόηση για τήν οικονομία, τα συμφέροντα των πολιτών, την καταπολέμηση της ανεργίας, το μεταναστευτικό που απειλεί να τινάξει την κοινωνία στον αέρα.
Πρέπει να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σύστημα,άν θά βάλει επιτέλους πλάτη για να βγει η πατρίδα από το βούρκο.
Ο δήθεν εκβιαζόμενος Πρωθυπουργός, δεν αποφασίζει,αποφασίζουν άλλοι γι αυτόν, κι αυτοί οι ”άλλοι”απαιτούν ψηφισμένους τους εφαρμοστικούς νόμους “στα σβέλτα” καί αξιολόγηση τον Οκτώβριο
Πρέπει να έχει ολοκληρώσει την ….υπηρεσία για να του επιτραπεί η απόδραση μετά την άγρια αποδοκιμασία που θα εισπράξει.
Αν είναι υπάκουο παιδί, θα τσακιστεί να φύγει με συνοπτικές και μπορεί, γιατί όχι ν΄αυτοεξοριστεί και στην Αίγινα.
Μερικοί, συνταξιοδοτούνται αναγκαστικά πριν την ώρα τους ,γιατί απλά είναι τόσα και τέτοια τα ”έργα” τους, που δεν τους παίρνει για περισσότερα.
Όμως εφόσον φτάσαμε εδώ που φτάσαμε με πλούσιες υποσχέσεις , αλλοπρόσαλλη πορεία με αναστροφές, μετά από ανόητους πειραματισμούς σε άγνωστες κατευθύνσεις και αδυναμία συνεννόησης ανάμεσα στους ίδιους, είναι προτιμότερο να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση το δυνατόν συντομότερο και να μην ταλαιπωρούμεθα άλλο οι εξουθενωμένοι πολίτες.
Άν δέν υπάρξει εθνική συνεννόηση ,τα καλύτερα έρχονται σε λίγους μήνες, όταν θ΄αρχίσουν να σκάνε οι βόμβες στην οικονομία και οι λαθρομετανάστες να τα σπάνε παντού.
Πάντως τούς Συριζανέλ θα τους θυμόμαστε για τη μεγαλύτερη τρύπα στο νερό, το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο και ένα τεράστιο μηδενικό στο πηλίκον.
Κι αυτοί περάσανε καλά …και εμείς χειρότερα.