Εδώ λοιπόν, κοντεύει νά εξισωθεί ο Βαρουφάκης μέ τόν Κολοκοτρώνη, ώς πρός τήν “προσφορά” του στό Εθνος καί τήν “αχαριστία” πού εισπράττει από αυτό.

ΓΙΑ

Οσοι σκέφτονται ακόμη ορθολογικά (πού όσο πάνε λιγοστεύουν), δέν αντιλαμβάνονται ότι η πλειοψηφία τού Ελληνικού λαού (πού όσο πάει αυξάνεται) έχει ξεφύγει – συγνώμη ριζοσπαστικοποιηθεί ήθελα νά πώ – θεωρώντας ότι γιά όλα τά δεινά του φταίει τό ευρώ καί η Ευρώπη.
Σ’ αυτό έφταιξαν διαχρονικά πολλοί καί μέ πολλούς τρόπους.
Επί χρόνια δινόταν η εντύπωση ότι απ’ τή στιγμή πού “καταφέραμε” καί μπήκαμε στό ευρώ, πάει λύθηκαν όλα μας τά προβλήματα.
Ολα θά γίνονταν μαγικά, εύκολα, φθηνά, άκοπα, χαλαρά.
Οί κουτόφραγκοι θά πλήρωναν τό νεοελληνικό όνειρο.
Εμείς μόνο δικαιώματα.
Χωρίς υποχρεώσεις.
Αλλά η αναπόφευκτη παταγώδης διάψευση τών ψευδαισθήσεων ενός λαού, πού δέν φημίζεται δά γιά πολιτική ωριμότητα καί κρίση, κολακεύεται όμως στή δημαγωγία καί τό χάϊδεμα τών αφτιών του, οδήγησε στήν αναζήτηση ευθυνών, γιά τό γκρέμισμα τού ονείρου, παντού αλλού εκτός απ’ τούς πραγματικούς υπεύθυνους.
Εδώ λοιπόν, κοντεύει νά εξισωθεί ο Βαρουφάκης μέ τόν Κολοκοτρώνη, ώς πρός τήν “προσφορά” του στό Εθνος καί τήν “αχαριστία” πού εισπράττει από αυτό.
Οι κυβερνώντες απλά,δεν έχουν ηθικούς φραγμούς, αφού κυριαρχούνται την αίσθηση του αλάθητου, που περιέχει στοιχεία έλλειψης κοινωνικής συναίσθησης και κυρίως έλλειψης συναισθήματος συνύπαρξης και σύνθεσης, είναι απλά αλαζονικοί και αποπνέουν σνομπισμό βαρώνων.
Δεν τους ενδιαφέρει η κοινωνική κατακραυγή, γιατί τα λάθη τους δεν τα αναγνωρίζουν, αλλά τα θεωρούν για να παίρνουν μόνοι τους άφεση αμαρτιών ως παράπλευρες απώλειες του στρατηγικού τους στόχου, που είναι ο εξισωτικός ολοκληρωτισμός.
Έτσι ο Βαρουφάκης που είχε τα κλειδιά της οικονομίας της χώρας στα χέρια του και την κατέστρεψε, με την συνδρομή των Μ.Μ.Ε. που του συγχωρούν την επιδεικτική αλαζονεία του και την αμετροέπειά του, χωρίς αιδώ και περίσκεψη στο τέλος θα ηρωοποιηθεί από τους μικρόνοες υποτακτικούς της ντόπιας διαπλοκής και ας καταστραφεί όλη η χώρα που ασφυκτιά…..
Στην πορεία της ιστορίας της ανθρωπότητας, για την δημιουργία των πολιτισμών, πρωταρχικό ρόλο έπαιξαν¨…
-Η απόκτηση ιδιοκτησίας από τον πολίτη, για να την διαφυλάσσει, να την μεγαλώνει και μέσα απ’ αυτήν να εξελίσσεται μαζί με τους άλλους, έχοντας δημιουργικό κίνητρο,
Η κατάρτιση νόμων, που ρυθμίζουν την κοινωνία των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, μέσα από κοινούς κανόνες, που ισχύουν και εφαρμόζονται για όλους.
Η κατάργηση της δουλείας, με την παροχή ελευθεριών στους πολίτες και αναγνώριση ατομικών, κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών δικαιωμάτων τους. Σήμερα στην Ελλάδα τίποτε από τα παραπάνω δεν υπάρχει ούτε πολιτισμός μπορεί να παραχθεί.
Μοιραίοι και αμήχανοι ζούμε σε άλλο πλανήτη.
Γιατί οι Βαρουφάκηδες, η άλλη όψη του νεοέλληνα ψευτόμαγκα, έγινε τρόπος κοινωνικής επιβολής και αποδοχής της προσωπικής ματαιοδοξίας του κάθε ανόητου.
Χωρίς κράτος, ιδιοκτησία που απαλλοτριώθηκε, νόμους που δεν εφαρμόζονται και το δουλεμπόριο να οργιάζει από τα νησιά μέχρι και το κέντρο της Αθήνας, όπου εξανδραποδίζονται ανθρώπινες υπάρξεις.