Φυσικά στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ.

χειραγώγηση

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ(ελιά) συγκέντρωσαν μαζί (αθροιστικά) 1.753.592 ψήφους όταν η Ν.Δ. μόνη της, τον Ιούνιο του ’12 είχε συγκεντρώσει 1.825.637 και μαζί με το ΠΑΣΟΚ 2.581.505.
Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι αν στους ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αθροιστούν και αυτές που πήρε “Το Ποτάμι” τα νούμερα δεν είναι ικανοποιητικά για τον κυβερνητικό συνασπισμό και τους συν αυτώ.
Τα τρία αυτά κόμματα αθροιστικά συγκέντρωσαν 2.130.247 ψήφους.
Δηλαδή, 451.258 ψήφους λιγότερους απ’ ότι πήραν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί τον Ιούνιο του ’12.
Είναι φανερό πως το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών- ακόμη και με τους όρους του ισχύοντος εκλογικού συστήματος- θέτει θέμα λαϊκής νομιμοποίησης της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου.
Με την υπάρχουσα, δε, πολιτική κατάσταση, μοιάζει πολύ δύσκολο έως απίθανό αυτοί οι πολιτικοί σχηματισμοί να μπορέσουν στις βουλευτικές εκλογές να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους δίνει την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.
Φυσικά στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ.
Κι επειδή έχουνε γνώση οι φύλακες πολλές, μάλλον, θα είναι οι διεργασίες το επόμενο διάστημα και στο χώρο της παραδοσιακής κεντροαριστεράς και στο χώρο της ευρύτερης κεντροδεξιάς ούτως ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις και περισσότερες πιθανότητες για χειραγώγηση της κατάστασης.