Αλεξάκο!… Μανούλα μου!… Σε ζορίζουν, ε;… Μα νά θυμάσαι πίσω δε γυρνάς.

ΖΩΗ

Αλεξάκο!
Μανούλα μου!
Σε ζορίζουν, ε;
Μα νά θυμάσαι πίσω δε γυρνάς.
Αν γυρίσεις -εκτός που θα γίνει της εταίρας το κιγκλίδωμα και μέσα κι έξω- θα σε τρελάνουν στην ειρωνία και στην καζούρα, θα σου παίρνουν έναν-έναν τους δικούς σου και σε κανά μήνα θα σε ρίξουν στην απόξω.
Μέχρι και προδότη θα σε πούνε, οι εντιμότατοι σου “σύντροφοι”..
Το ξέρεις κι εσύ αυτό που λέω, αφού σ’ αυτό το περιβάλλον μεγάλωσες και ανδρώθηκες.
Όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψεις, λοιπόν, μ’ αυτούς και με τις άλλες τις τρελές στο κλουβί -ξέρεις άντε, στο κλουβί με τις τρελές, που λένε- τόσο το καλύτερο.
Ο Έλληνας έχει απωλέσει κάθε συλλογική αξία και όραμα τις τελευταίες δεκαετίες χάρη στον “εκσυγχρονισμό” του και είναι πλέον παθητικός στη δική του ζωή και επιθετικός προς τους άλλους.
Δεν έχει το θάρρος να αντισταθεί στην πλημμύρα, τον ενδιαφέρει μονο να παρασύρει όσους μπορεί μαζί του.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα του μηδενισμού, για τον οποίο μάταια κάποιοι προειδοποίησαν.
Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα,η χρεομηχανή έχει στηθεί παγκόσμια για να αποκομίζει κέρδη από τη μελλοντική εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας εξαιτίας της οργανικής αδυναμίας του κεφαλαίου να αποκομίζει επαρκές ποσοστό κέρδους από την εκμετάλλευση της σημερινής ζωντανής εργασίας.
Γι’ αυτό υποθηκεύει μελλοντική εργασία, υποθηκεύει μελλοντικές γενιές εργαζομένων.
Πρόκειται για το πλασματικό κεφάλαιο, μια ειδική κατηγορία του κεφαλαίου, που είναι ό,τι πιο αδίστακτο, κυνικό, αδηφάγο και επιθετικό έχει γεννήσει το τέρας του κεφαλαίου από καταβολής της ύπαρξής του.
Το πλασματικό κεφάλαιο είναι ένας ψηφιακός βρικόλακας που πίνει αίμα (Μαρξ) από τα αγέννητα παιδιά της εργασίας.
Ο κυνικός Σόιμπλε, ο ψυχρός Ντάισελμπλουμ και ο παμπόνηρος Γιουνκέρ είναι η ενσάρκωσή του σε ανθρώπινες προσωπικότητες.
Το πλασματικό κεφάλαιο δεν είναι κάτι ξεχωριστό από το παραγωγικό ή το βιομηχανικό ή τα άλλα τμήματα του κεφαλαίου, όπως πρεσβεύουν διάφορες θεωρίες.
Κάθε ένα από αυτά συμπλέκεται βαθιά και αξεδιάλυτα μαζί του, θησαυρίζει μέσω αυτού και ηγεμονεύεται εθελοντικά και συνειδητά από αυτό.
Η ελληνική κυβέρνηση των παιδιών του Κύρκου και του Φλωράκη , πολύ γρήγορα μεταμορφώθηκε σε πεντάμορφη που υποκλίθηκε στο τέρας και διαστρέβλωσε τη δημοκρατική εντολή του λαού της Ελλάδας υποχωρώντας από οποιοδήποτε αίτημα διαγραφής του χρέους.
Από κει και πέρα, βαδίζει προς τη συνέχιση του πολέμου της λιτότητας με άλλα μέσα, προς την αντικατάσταση των Μνημονίων με άλλες λέξεις και προς την επέκταση των εφαρμοστικών νόμων με ευφημισμούς.
Αυτή η πορεία όμως την οδηγεί σε αναγκαστικό διχασμό με τη δημοκρατική μορφή του προσώπου της, με τον δημοκρατικό χαρακτήρα της καταγωγής και των εξαγγελιών της.
Την οδηγεί σε σύγκρουση με τις λαϊκές προσδοκίες που την ανέδειξαν και με τη λαϊκή εντολή που ανέλαβε να υλοποιήσει.
Αυτή η πορεία δεν θα είναι χωρίς ρήξεις και ρήγματα.
Κι ενώ τα σούργελα της ψευτοαριστεράς θα δώσουν νέο σόου σήμερα στη Βουλή, η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα θα έχουν εγκλωβιστεί στη λογική της στήριξης μη τυχόν και πέσει η κυβέρνηση.
Αποχαύνωση, αυταρέσκεια, μηδέν αυτοκριτική, κουβέντες καφενείου, φραπουτσίνο και θεσούλα στο δημόσιο για τον Γκρέκο Μασκαρά που νομίζει ότι έχει δει τα χειρότερα και δεν υπάρχουν άλλα.
Αμ δε , πολίτες μου με τα φουσκωμένα στρώματα από τις καταθέσεις.
Υπάρχει κι άλλος πάτος κι όσο δεν επιλέγετε να αντιδράσετε και να δράσετε πατριωτικά τόσο το τέλος πλησιάζει.
Και δεν θα είναι κανείς εκεί να κλάψει ,για μια χώρα με σπουδαία ιστορία αλλά με ντροπιαστικό παρών και άδηλο μέλλον.