Η ανάπτυξη θα έρθει εξ’ ουρανού και εξ’ αποκαλύψεως μετά θαυμάτων…

ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ

Από ότι φαίνεται οι υπερήφανοι κυβερνητικοί διαπραγματευτές, απέφυγαν την ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο και απλά θα μετρούν μπαλκόνι το μπαλκόνι μέχρι να βρεθούν στο πάτωμα.
Η συνταγή είναι φόροι, φόροι, φόροι,τιμωρητικοί, πλάγιοι, έμμεσοι, ευθείς, αναδρομικοί, παλιοί, άμεσοι, ενδιάμεσοι, νέοι.
Η ανάπτυξη θα έρθει εξ’ ουρανού και εξ’ αποκαλύψεως μετά θαυμάτων.
Η ΑΔΕΔΥ θα αναλάβει με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους Συνδικαλιστές – μετά την επιτυχημένη συνεργασία στην συγκέντρωση της Κυριακής – να αναμορφώσει τον δημόσιο τομέα και το πανεπιστήμιο για να λειτουργούν πρωτόγονα, επαναστατικά και ξεκούραστα.
Θα στηριχθεί η κρατική επιχειρηματικότητα.
Το κράτος θα ιδρύσει κρατική τράπεζα, κρατικά μαγαζιά για ρούχα – accessories, κρατικά supermarket- κρεοπωλεία-βενζινάδικα-service, κλπ. χωρίς κέρδος διότι η υπεραξία είναι κακό πράμα.
Δεν θα στηριχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία διότι είναι νεοφιλελευθερισμός, είναι κακό και οι “επαναστάτες” το απαγορεύουν χωρίς συζήτηση.
Θα ιδρυθούν Υπουργείο Αλήθειας, Υπουργείο Καταλήψεων, Υπουργείο Διαδηλώσεων, Υπουργείο Δια Βίου Απεργίας καθώς και συμπληρωματικά Υφυπουργεία για τους κολλητούς, τους συντρόφους και τις γκόμενες.ΦΡΑΓΚΑ
Θα κοπούν ευρώ (δυστυχώς μέχρι 5ευρα) για επιδοματική πολιτική και για να μην έχουμε ανάγκη τα δάνεια (το έχει πει βουλευτίνα).
Η τέλεια διαπραγμάτευση ολοκληρώνεται μέ τά 13 δις που υποσχέθηκαν στην “λίστα γάμου” της Θεσσαλονίκης και 8 δις που μάς παίρνουν τώρα με τα μέτρα που κατέθεσαν στους ευρωπαίους ,μας κάνουν σύνολο 21δις….
Βρε πως κατάφεραν και εχασαν 21 δις αυτά τά παιδιά μέσα σε 6 μηνες…
Οκτώ 8 φορες επάνω το μέιλ Χαρδούβελη (1δίς) …”χοντρή μαγκιά”!
Μίλησαν λεει και για την ανάπτυξη…και εννοούν προφανώς το πρόγραμμα Γιουγκέρ, μίλησαν λεει και για το χρέος….και το forget it Γιαννης με 2 ν έγινε forget Γιανης με 1 ν.
Έρχεται λοιπόν η συμφωνία (δε λέμε μνημόνιο πια) ,που είναι πολύ χειρότερη από τις προηγούμενες, αλλά έχει αριστερό πρόσημο ,κι έτσι ο “ανυπότακτος” ελληνικός λαός θα τη δεχτεί με πολλή περηφάνια.
Βέβαια μεταρρυθμίσεις δε θα γίνουν προς την κατεύθυνση κράτους με παραγωγή, ευνομία και προώθηση της ικανότητας, αφού οι διορισμοί των “κομματόσκυλων” συνεχίζονται, άρα η οικονομική κατάρρευση δε θα αποφευχθεί.
Τότε οι “ευήθεις” θα κοιτάξουν γύρω τους με το αθώο γελαδίσιο βλέμμα τους και θα αναρωτητιούνται , “μα τι έγινε;”
Οι πονηρούληδες βέβαια, που δεν είναι λίγοι, αυτοί πού έχουν βγάλει τα ευρώ τους από τις τράπεζες  έχουν προετοιμαστεί για τα χειρότερα, χωρίς φυσικά να το λένε προς τα έξω.
Η κυβέρνηση αυτή, που ζεί σε ένα ονειρικό κόσμο, μαζί με όσους ακόμη πιστεύουν στους μονόκερους και στα ευρόδενδρα, έχει ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.
Απλά θα ανακοινωθεί το τέλος της, ανεξαρτήτως της έκβασης των όποιων “διαπραγματεύσεων”.
Τα όσα δοκιμάζουν να ψελλίσουν, τάχα μου σαν λογικές σκέψεις και πολιτικές αναλύσεις, οι υποιτίθεται πιο σοβαροί δημοσιολόγοι των ΜΜΕ, θα τίναζαν στον αέρα όλα τα τσιπάκια ενός λογικού μηχανήματος.
Δεν υπάρχει καμιά λογική στα όσα βλέπουμε και ακούμε.
Στην πραγματικότητα δεν διαπραγματευόμαστε με τους δανειστές αλλά με τους εαυτούς μας.
Οι δανειστές χρησιμοποιούνται ως ενδιάμεσος, για να μην ομολογήσουμε ως κοινωνία την παράκρουση, αποτέλεσμα του σοκ της πτώχευσης.
Φυσικά και οι δανειστές μπορούν να δεχτούν πολύ ελαφρύτερη συμφωνία από το e-mail Χαρδούβελη ως προς τα έσοδα ,αρκεί να υπάρχει αντίστοιχη μείωση στα έξοδα και αντίστροφα.
Δεν είναι αυτοί που έχουν πρόβλημα με την αριθμητική αλλά εμείς.
Το καλύτερο που τους έχει απομείνει ως πολιτική λύση είναι εξασφαλίσουν μια συμφωνία ,για να διατηρηθούν τα σωληνάκια του ευρώ στις τράπεζες μας.
Το παιχνίδι έχει αγριέψει και αστειάκια δεν χωρούν ενώπιον όλου του κόσμου , δύσης και ανατολής , που περιμένουν τους δικούς μας κυβερνήτες να συνέλθουν και να επανέλθουν στην πραγματικότητα.
Αν η πρώτη “φορά αριστερά” θέλει να κρατήσει άσπιλη και αμόλυντη την αριστερά της “πρώτη φορα”… (σε κυνερνητικό θώκο ντέ),ας απαλλαγεί όσο είναι καιρός από τις ευθύνες της διακυβέρνησης.
Εδώ δεν χωρούν αμπελοφιλοσοφίες και θεωρίες χωρίς αντίκρυσμα.
Δυστυχώς ως χώρα θα πληρώσουμε βαριά το πείραμα που επιλέξαμε.
Το ποιος θα αναλάβει να διαχειριστεί τήν κατάσταση μετά είναι το ζητούμενο…
Θα μπορούσε ο πρόεδρος της δημοκρατίας να αναλάβει έναν ρόλο συσπείρωσης του πολιτικού συστήματος,μα δυστυχώς φαίνεται με μικρό ίσκιο.
Αστική τάξη και πνευματικές ελίτ με διαύγεια πνεύματος και ορθολογική σκέψη και παρουσία δεν φαίνονται επί του παρόντος.
Μ΄αυτή τήν πολιτική ατμόσφαιρα,πιθανόν ο επόμενος μάγος της φυλής νά ετοιμάζεται,δεν μπορεί κάποιος θα κάνει επιτέλους το “γουρούνι να πετάξει” …κι  όχι μόνο αυτό, αλλά να κάνει και “ακροβατικά”.
Αυτό μας έλειπε άλλωστε να αρχίσουμε να αμφισβητούμε αυταπόδεικτα “αξιώματα”…
Το ότι μένουμε Ευρώπη είναι δεδομένο, γιατί δεν είναι διαχειρίσιμη άλλη λύση, το κόστος μένει να μάθουμε.