Φαίνεται πώς επιθυμουν τήν καθιέρωση ενος τύπου σοβιετικής επαρχίας με κεντρικό κυβερνητικό πρόγραμμα και μετά κολχόζ και κιμπούτζ με σίγουρη την επερχόμενη πείνα και μιζέρια του ”εξυπνότερου λαού του κόσμου”…

ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Η “αγκιτάτσια” (παρακίνηση και κυρίως κινητοποίηση των μαζών) είναι το πιο επικίνδυνο είδος Προπαγάνδας, ολέθριο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία, καταπέλτης για τον άνθρωπο που θέλει να έχει υπόσταση και κοινωνική ταυτότητα, έστω και ως ψευδαίσθηση.
Ονειρεύονται(;) ,μαζί με τα  όψιμα αριστερόπουλα, να γίνουν Γκοτζαμάνηδες με αντισυγκεντρώσεις.
Μα να χάνουμε και στο δρόμο; …κλαψουρίζουν.
“Σύντροφοι” εκεί θα το πείτε το “ποίημα”, τώρα που οι μη “επαναστατημένοι” πολίτες δείχνουν μιά ελάχιστη αγωνιστικότητα.
Το πουλόβερ αρχίζει να ξηλώνεται, τα γκρουπούσκουλα όση αγκιτάτσια κι΄αν εξαπολύσουν, όσο  προβοκατόρικα κι΄αν δράσουν, το παιγνίδι θα παιχτεί στο γήπεδό τους,στό πεζοδρόμιο.
Διαρκώς και υπογείως, σε ιστορικές φάσεις, παρεισφρέει η μυστικοπάθεια, η κρυψίνοια, η πτώση, η εσωστρέφεια, ο απομονωτισμός.
Προπαγανδίζονται από διάφορες μειοψηφίες – θρησκευτικές ή ψευτο-κοινωνικοπολιτικές – που συγκεντρώνουν αργόσχολους ράθυμους που φύονται, ευδοκιμούν και αναπτύσσονται στο σύστημα που θέλουν να καταλύσουν. Γουστάρουν την ύλη τρελά.
Έφτιαξαν περιουσίες.
Είναι οι – ντε και καλά – αντισυστεμικοί, φρούτα του άκρατου καπιταλισμού. Λειτουργούν με την ακαλλιέργητη επιθυμία και μόνο.
Το ανεξέλεγκτο συναίσθημα.
Με χαμηλή αυτογνωσία, άψαχτοι, γεμάτοι ψυχώσεις που δεν αντιμετώπισαν ποτέ, γιατί είναι κατά βάση δειλοί.
Αλλά πονηροί, επίμονοι, κουραστικοί, μίζεροι, θρασείς….
Δέν υπάρχουν ούτε στην Κούβα ,ούτε στή Βόρειο Κορέα.
Αποτελούν την εγγύηση για τη συντήρηση των προβλημάτων του Δυτικού Συστήματος, τη μη επίλυσή τους.
Επιβιώνουν και αναπαράγονται μέσα στο πρόβλημα – στην αρρώστια.
Δεν έχουν ουσιώδη πρόταση.
Οι πιο ακίνδυνοι από αυτούς είναι ουτοπιστές.
Οι άλλοι όμως είναι απλά μισαλλόδοξοι και φασίζοντες.
Πώς έγινε όμως και μπλέξαμε μέ τέτοιους;
Μα …γιατί ο φθόνος , είναι ισχυρό συναίσθημα στον Έλληνα.