Το πράγμα θα φανεί γρήγορα .

ΒΟΣΚΟΣ

Ο Στρατούλης είπε να μην ανησυχούμε γιατί ακόμα και στην δραχμή να γυρίσουμε θα ταλαιπωρηθούμε μόνο λίγους μήνες .
Προφανώς μετά θα απολαύσουμε τον σοσιαλιστικό παράδεισο.
Αλλά μήπως και ο Λαπαβίτσας δεν πρότεινε δελτίο στα τρόφιμα ;
Εκείνο όμως που κάνει εντύπωση είναι οτι στελέχη που προέρχονται απο τον παλιό Σύριζα μιλούν πολυ άνετα για grexit και δραχμή .
Αντιθέτως οι πρόσφατα προσχωρίσαντες πασοκογενείς οταν ακούν για δραχμή χάνουν το χρώμα τους .
Μήπως λοιπόν το μυστικό το γνωρίζουν μόνο οι εκλεκτοί και η σαπουνόπερα παίζεται μόνο και μόνο για να πεισθούν τα εν αγνοία τελούντα στελέχη και οι ψηφοφόροι τους ,για τις άοκνες προσπάθειες να μείνουμε στό euro;
Το πράγμα θα φανεί γρήγορα .
Τί είναι όμως αυτό πού χρειάζεται σήμερα…
Είναι καιρός να δίνουμε το βάρος που πρέπει στο ΚΥΡΙΟ, στο βασικό, με τη μορφή της αντιπαράθεσης -απέναντι- στο δευτερεύον.
Το ένα είναι η ΟΥΣΙΑ το άλλο είναι αυτό που ,αναγκαστικά, πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας, ώστε να το υπηρετήσουμε.
Το πρώτο είναι το αντικειμενικό το άλλο το υποκειμενικό και σύμφωνα με τους προσφιλής μας όρους το ένα είναι το στρατηγικό το άλλο το τακτικό.
Mέσα στον κολασμένο καπιταλιστικό ανταγωνισμό, μπορούν να φττιαχτούν οι “σοσιαλιστικοί παράδεισοι”;
Οι παλινωδίες του Σύριζα. και η παρελκυστική τακτική του απέναντι στο λαϊκό αίτημα για Διαγραφή του Χρέους και Κατάργηση των Μνημονίων αποτελούν σημείο εξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων.
Η προγραμματική θέση για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους και οι δηλώσεις Τσίπρα για κατάργηση των Μνημονίων με ένα άρθρο έχουν πάρει το χαρακτήρα των προεκλογικών δηλώσεων Σαμαρά το 2012 για επαναδιαπραγμάτευση.
Σταδιακά μέσα από το πρόγραμμα της ΔΕΘ, την προεκλογική περίοδο και κυρίως μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου φτάσαμε σήμερα η Κυβέρνηση να αποδέχεται και να παλεύει για επέκταση των Προγραμμάτων, υπεράσπιση όσων θα καταργούσε, αποποιείται οποιοδήποτε ενδεχόμενο μονομερών κινήσεων και δηλώνει υπερήφανα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την ίδια ώρα όχι απλά ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ το ΧΡΕΟΣ αλλά συνεχίζει να αποπληρώνει κανονικά τις δόσεις με χρήματα που ανήκουν εξολοκλήρου στον ελληνικό λαό, “κουρεύοντας” αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων κλπ.
Είναι μια κάποια “αριστερή” εκδοχή του “μαζί τα φάγαμε”.
Η κυβερνητική πρακτική αποτελεί το στήριγμα της απολογητικής της προηγούμενης Κυβέρνησης,στό ότι ΔΕΝ υπήρχε άλλος δρόμος.