Γίνεται μια προσπάθεια να δοθούν εξηγήσεις στα πεπραγμένα της για πρώτη φορά αριστεράς κυβέρνησης με λογικά επιχειρήματα.

ΚΑΙΡΟΣ

Το ενδεχόμενο να επιλέξαμε ως οδηγό του αεροπλάνο τον πλακατζή της παρέας που εν μέσω μπύρας και βότκας μας διαβεβαίωνε ότι έχει πτυχίο πιλότου , ξέρει από αυτά και θα το πιλοτάρει με ασφάλεια, ενώ βλέπει πρώτη φορά αεροπλάνο το έχουμε σκεφτεί;
Μήπως είναι απλά άσχετοι για την δουλειά που τους αναθέσαμε, την διακυβέρνηση μιας χώρας και ιδιως εν μέσω βαθιάς κρίσης.
Αυτό που θέλουμε να βλέπουμε ως βαθύ σχεδιο είναι μόνο η ρηχότητα της ασχετοσύνης.
Ηδη με μια καθυστέρηση λίγων ωρών στην καταβολή των συντάξεων κόντεψε να γίνει χαμός, ας αναλογιστούν  με δραχμές και οβολούς το τι θα γίνεται έξω από τις τράπεζες , την βουλή και τα μαγαζιά.
Ας σοβαρευτούν ,αν μπορούν, όσοι διαθέτουν λίγο μυαλό στο “αριστερό τσούρμο” γιατί είναι πλέον κυβέρνηση, δεν κουβεντιάζουν μεταξύ τους στα μπαράκια μέχρι πρωίας περί παντός επιστητού και περί της πορείας του μπολσεβικισμού το 1920.

Είμαστε στο 2015 και τα ΑΤΜ δεν παράγουν έυρά από το τον αέρα του κ.Φλαμπουράρη.
Φλαμπέ θα τους κάνει το πλήθος αν εξακολουθήσουν να παίζουν την επανάσταση στο μυαλό τους αδιαφορώντας για την σκληρή πραγματικότητα.
Αποτυχημένη προετοιμασία σημαίνει προετοιμασία αποτυχίας.
Εκεί στην Κουμουνδούρου, προ Μαξίμου, είχατε προετοιμαστεί κατάλληλα να αναλάβετε το τιμόνι της Πατρίδας;
Γνωρίζατε σε ποιο πλαίσιο έπρεπε να κινηθείτε;
Είχατε υπόψη βασικούς και απαράβατους κανόνες που οφείλατε να τηρήσετε;
Τους εταίρους-δανειστές-τοκογλύφους ή όπως θέλετε πείτε τους, τους είχατε “ζυγίσει” σωστά;
Στην περίπτωση που δεν τα είχατε σταθμίσει σωστά, τότε μιλάμε για αποτυχημένη προετοιμασία λόγω εσφαλμένης αντίληψης της πραγματικότητας.
Η οποία εσφαλμένη αντίληψη κόστισε επιπλέον τρεις υπερπολύτιμους μήνες για τη Χώρα αλλά και για την Κυβέρνηση.
Όχι βέβαια ότι τώρα έχετε αντιληφθεί – πόσο μάλλον αποφασίσει – τι ακριβώς πρέπει να κάνετε, αλλά τουλάχιστον πήρατε κάβο ότι δεν είναι στραβός ο γυαλός. Κάτι είναι κι αυτό…
Εάν όμως όλα τα παραπάνω τα είχατε σταθμίσει σωστά, τότε εν γνώση σας, εκ προμελέτης, παραπλανήσατε το 36% όσων ψήφισαν.
Συνηθίζεται  όμως να καταβάλουμε προσπάθεια για να δικαιώνουμε όσους μας εμπιστεύθηκαν ή και μας εμπιστεύονται, ως αναγνώριση της τιμής που απορρέει από τη στάση τους.
Και τελικά ποιος ήταν ο λόγος που έγιναν εκλογές;
Γιά να γίνει πρωθυπουργός και ο κ.Τσίπρας;
Ποιος έχει σειρά;