“Αγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος”.

ΜΠΑΧΑΛΟ

Το θέμα είναι πιο σοβαρό μια και μοιάζει η ηγεσία του Σύριζα γύρω από τον Τσίπρα να είχε πειστεί ότι ο τετραγωνισμός του κύκλου είναι δυνατός.
Ίσως η ανάγκη τους να βρουν μια λύση που να συνδυάζει τα ασυνδύαστα, να τους έριξε στην εθελοτύφλωση και στα δίχτυα θαμώνων του Keiser Report.
Αν και οι συγκεκριμένοι έχουν τον ρόλο τους που κυμαίνεται από διασκεδαστές, παραγωγούς αστικών μύθων μέχρι εξεταστές οικονομικών φαινομένων ή οικονομικών υποθέσεων από ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες γωνίες και επομένως ως “food for thought”, σίγουρα ο ρόλος τους δεν μπορεί να είναι του ΥΠΟΙΚ.
Όταν όμως το αστέρι που οδηγούσε τον κ.Τσίπρα και που τον έκανε τόσο σίγουρο για το ότι οι αγορές θα χορεύουν ή ότι η Μέρκελ μέρα μεσημέρι θα συμφωνούσε αποδεικνύεται φωτοβολίδα, αυτό που μένει είναι η ρήξη της Αριστερής Πλατφόρμας (που από την αρχή δεν έβλεπε με καλό μάτι τους εκκεντρικούς πειραματισμούς των Προεδρικών)… ή η υιοθέτηση της πολιτικής των προκατόχων.
Δύσκολη επιλογή που πρέπει να γίνει σε λίγο χρόνο….
Το χειρότερο από όλα, είναι το γεγονός, ότι όλοι αυτοί,που συκοφαντούσαν προεκλογικά για κινδυνολογια, εξακολουθούν να διατηρούν στάση αλαζονική, εγωπαθητική και άκρως προσβλητική προς την νοημοσύνη μας , ακόμα και τώρα.
Τό ότι όλα αυτά που εταζαν ήταν ανέφικτα, ότι γνωριζαν τι τούς περιμένει, ότι έπρεπε να δημιουργηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, ότι δεν ήταν πιο “μάγκες” ,ότι δεν ήταν πιο έξυπνοι , ότι δεν ήταν πιο φιλάνθρωποι , ότι υπόσχονταν ….”παχιές αγελάδες” και τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, παριστάνουν τις μωρές παρθένες .
Επί της ουσίας, πάντως, ο κ.Τσίπρας φαίνεται ότι θα το πάει μέχρι τέλους.
Οι διαρροές για “συμφωνία” είναι στάχτη στα μάτια όσων ισχυρών εντός Ελλάδος στήριξαν τον Σύριζα και δεν θέλουν ούτε να ακούν για έξοδο από το ευρώ,βεβαίως υπάρχουν και οι υπόγειες δεσμεύσεις Τσίπρα, που και αυτές είναι ισχυρές.
Κάπου “είδαν” φαίνεται ότι πρέπει να δώσουν καθαρές διαβεβαιώσεις, οπότε έκαναν τη διαρροή αυτή, έκαναν και άλλη διαρροή ότι δήθεν τελειώνει ο κ. Βαρουφάκης (το κυριότερο εμπόδιο στην διαδικασία δήθεν “διαπραγμάτευσης” για να επέλθει συμφωνία).
Θα κάνει διαρροές ότι τάχα θα τον διώξει, ώστε να καταλαγιάζει τις αντιδράσεις όσο μπορεί.
Και μόλις έρθουν τα πράγματα στο σημείο που δεν υπάρχει επιστροφή, τότε θα τον διώξει και θα του φορτώσει τα πάντα.
Δημοψηφίσματα και εκλογές θα επιτείνουν την άθλια κατάσταση στην οικονομία και η πτώχευση θα είναι ακόμη πιο απότομη και το χάος μεγαλύτερο.
Δυστυχώς δύσκολα πλέον θα αποφύγουμε την τραγική κατάληξη των ηρωϊκών Σουλιωτών στο Σέλτσο.