Σ’ αυτόν τον τόπο τον στραβό, άλλος δεν ήταν κι ήρθα εγώ…

ΚΟΝΤΟΝΙΣ

Μέσα στο γενικότερο χαμό και τη φιλολογία περί εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη που συντηρείται το τελευταίο τρίμηνο, ο κ.Στ. Κοντονής έχει αρχίσει τη δική του μάχη με τους δικούς του ανεμόμυλους.
Ο δικηγόρος από τη Ζάκυνθο έχει  θέσει ως σκοπό της ζωής του να πάρει λίγη από τη δόξα των επί των οικονομικών υπουργών της συγκυβέρνησης οι οποίοι εμφανίζονται στα ευρωπαϊκά “γήπεδα” ως ηγέτες ανένδοτου αντιμνημονιακού αγώνα “μέχρις εσχάτων”.
Έτσι, έχει σηκώσει το δικό του μέτωπο εναντίον των “κουτόφραγκων” ορθώνοντας το ανάστημά του απέναντι στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου τη γνωστή UEFA.τού) καταργώντας το αυτοδιοίκητο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση ίσως να μην ακουγόταν κακή αν είχε ουσιώδες περιεχόμενο κι αν ίσχυε για κάθε τομέα του επαγγελματικού αθλητισμού.
Όμως η εμμονή των υπουργών (ο κ.Κοντονής είναι ο τελευταίος μιας μακριάς αλυσίδας) να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το ποδόσφαιρο και το πολύ χρήμα -νόμιμο ή μαύρο- που το συνοδεύει (χορηγίες, διαφημίσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα, νόμιμο και παράνομο στοίχημα και η χειραγώγηση αγώνων που το ακολουθεί κλπ) δε μοιάζει και τόσο αθώα και ανιδιοτελής.
Το χειρότερο είναι πως η εμμονή αυτή προκαλεί τους αθλητικούς “θεσμούς” της ηπείρου οι οποίοι δεν δέχονται στους κόλπους τους χώρες όπου το κράτος επεμβαίνει σε ζητήματα επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Σε όσους έχουν μια έστω ελάχιστη σχέση με το ποδόσφαιρο και τη μέση νοημοσύνη είναι φανερό πως το νομοσχέδιο Κοντονή δε λύνει κανένα πρόβλημα στο ποδόσφαιρο.
Απλά δημιουργεί κι άλλα χωρίς “προφανή” λόγο.
Δεν χρειαζόταν η κοινή επιστολή της UEFA και της FIFA για να καταλάβουμε το αυτονόητο: την αποβολή της χώρας από κάθε ποδοσφαιρικό γεγονός στον πλανήτη με ανυπολόγιστο κόστος σε ομάδες, εθνικά συγκροτήματα, παίκτες και ανθρώπους που ζουν από το ποδόσφαιρο.
Είναι δυνατόν στο πρώτο τρίμηνο της συγκυβέρνησης -που υποσχέθηκε νομοσχέδια ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων από τη μνημονιακή λαίλαπα- ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν από αυτή τη Βουλή να είναι το νομοσχέδιο που θα σημαίνει το ποδοσφαιρικό Grexit (όπως πολλοί το αποκαλούν);
Η υπόλοιπη συγκυβέρνηση συμφωνεί με τον υπουργό της;
Μήπως τη βολεύει να συνεχίζεται όλη αυτή η συζήτηση που απομακρύνει την κοινή γνώμη από τα οικονομικά “πάρε δώσε” (σωστότερα μόνο δώσε γιατί πάρε δεν είδε κανείς) με τους “θεσμούς”;
Σύντομα θα ξέρουμε αν ο Στ. Κοντονής είναι ο “μαθητευόμενος μάγος”, ο σύγχρονος “Ηρόστρατος” ή απλά ο “λαγός” της συγκυβέρνησης .
Όλα αυτά θα φανούν το αργότερο ως τις 5 Μάη που έχει οριστεί η ψήφιση του νομοσχεδίου.
Γιατί, όπως στο ταγκό χρειάζονται δυο και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο 22, στο “γήπεδο” της συγκυβέρνησης θα χρειαστούν άλλοι 150 εκτός του κ.Κοντονή για να ολοκληρώσουν την “αναμέτρηση”.