Πεταλούδες και ζέβρες και αχτίδες φεγγαριού και παραμυθένιες ιστορίες…

Παραμυθι

Η κυβέρνηση παρακάμπτοντας τη βουλή με ΠΝΠ, πρακτική πού συνεχώς κατάγγειλε στο παρελθόν ως αντιδημοκρατική,αποφάσισε τή μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδας,με αναδρομική ισχύ από τις 17 Μαρτίου.
Προς το παρόν εξαιρεί τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και τα ασφαλιστικά ταμεία, τις διοικήσεις των οποίων η κυβέρνηση έχει καλέσει να μεταφέρουν “εθελοντικά” τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην ΤτΕ.
Μήπως μετά παίρνουν σειρά τα χρήματα των καταθετών στις τράπεζες ;
Μά δεν υπάρχουν χρήματα στις τράπεζες,μόνο μέσω ELA και για αυτό χρειάζεται συμφωνία της ECB και το κυριότερο collaterals που δεν υπάρχουν.
Ακόμα και τα κεφάλαια των ίδιων των τραπεζών ουσιαστικά είναι ένα χαρτί που υπόσχεται αναβαλλόμενη φορολογία.
Ποιο πολλά θα βρεις σε ένα παιδικό κουμπαρά.
Τα εσωτερικά προβλήματα της Ελλάδας,είναι απόρροια τών πελατειακών σχέσεων των πολιτών με τα κόμματα, τη δημόσια διοίκηση και την εξουσία γενικότερα…
Εμείς πάμε τώρα στην Ε.Ε και δεν ζητάμε χρήματα για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα , αλλά ζητάμε χρήματα για να τα συντηρούμε και να τα μεγαλώνουμε!
Η Γερμανία έχει 1,8 εκ. δημοσίους υπαλλήλους σε 85 εκατομμύρια πληθυσμό κι αυτοί δουλεύουν μέχρι τα 65 και χωρίς “εφάπαξ”.
Η Ολλανδία έχει 459.000 δημοσίους υπαλλήλους σε 18 εκατομμύρια πληθυσμό.
Το Βέλγιο έχει 70.000 δημοσίους υπαλλήλους σε 10,5 εκατομμύρια πληθυσμό.
Η Ελλάδα, το 1981 είχε 267.000 δημοσίους υπαλλήλους με 9,5 εκατομμύρια πληθυσμό και το 2009 είχε 1.020.000 δημοσίους υπαλλήλους με τον ίδιον πληθυσμό.
Ο πληθυσμός έμεινε ίδιος ,αλλά οι υπάλληλοι τριπλασιαστήκαν.
Στο μεσοδιάστημα εφευρέθηκε μάλιστα και το ίντερνετ, τελειοποιήθηκαν και τα συστήματα πληροφορικής και κεντρικής μηχανογράφησης.
Σε όλον τον κόσμο μετά το ίντερνετ οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώθηκαν, στην Ελλάδα τριπλασιαστήκαν.
Για να βολευτούν όλα τα ημέτερα παιδιά και τα οποία σύσσωμα πήγαν στον Σύριζα για να μην “αξιολογηθούν”.
Σημειωτέον ότι μετά από 25 χρόνια “δουλειάς” συνταξιοδοτούνται στο 160% του μισθού και με καμια 100αριά χιλιάρικα “εφάπαξ”.
Αυτό δεν γίνεται ούτε στο Μοντε Κάρλο ή στο Λιχτενστάϊν ,που τους τρέχουν τα δισεκατομμύρια από τα μπατζάκια.
Όλος αυτός ο πακτωλός δισεκατομμυρίων που χρειαζόμαστε ετησίως για τους δημοσίους υπαλλήλους (και τους συνταξιούχους του δημοσίου), δεν φταίει (μαζί με άλλα) για την κατάστασή μας… μάς φταίει η Lehman Brothers.
Όλως περιέργως, η Lehman Brothers φταίει για την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία και όλα τα κράτη με το υπέρογκο δημόσιο που είναι βουτηγμένα στη διαφθορά, στην κακοδιοίκηση, στις “μαφίες” και στις πελατειακές σχέσεις.
Της Δανίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, του Βελγίου, της Γερμανίας δεν έφταιγε η Lehman Brothers…
Έφταιγε της ψωροκώσταινας με τα πολλά τα δις …που είχε επενδύσει.
Στην Γερμανία, παίρνεις πτυχίο φαρμακοποιού και με 59 ευρώ παράβολο, παίρνεις άδεια και ανοίγεις φαρμακείο (εφόσον δεν υπάρχει “κορεσμός” στην περιοχή που διάλεξες).
Στην Ελλάδα, έπαιρνες πτυχίο φαρμακοποιού και έπρεπε είτε να κληρονομήσεις μια άδεια, είτε να αγοράσεις μία (από κάποιον που έβγαινε στη σύνταξη) προς 300-400 χιλιάρικα “μετρητοίς”.
Τα “ταξί” είχαν φτάσει και τις 350.000,00 ευρώ ,τα “Δ.Χ” τις 250.000,00 ευρώ.
Αυτά δεν γίνονται πουθενά, σε καμία χώρα άνωθεν της Σαχάρας.
Το κράτος στην Ελλάδα δεν πούλησε ποτέ καμία άδεια για 300-400 χιλιάρικα.
Μόνος του ο κόσμος, σε άτυπες συμφωνίες κυρίων, έφτασαν τις τιμές εκεί και όταν ήταν να απελευθερωθούν τα επαγγέλματα …πήγαιναν να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν “αποζημίωση” από το κράτος.
Τα εσωτερικά μας προβλήματα είναι πλέον πανευρωπαϊκά γνωστά, γι αυτό και … “ή θα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε”.