Κι όπως ξέρουμε κάθε σοκ θέλει το χρόνο του.

welcome-to-reality

Η επιστροφή στο ρεαλισμό της κυβερνώσας  “επαναστατικής” αριστεράς , παρότι μονόδρομος για την επιβίωση της Ελλάδας στήν  νομισματική ένωση, συνιστά σοκ για τους ψηφοφόρους που πίστεψαν.
Κι όπως ξέρουμε κάθε σοκ θέλει το χρόνο του.
Εμπεδώνεται αργά, αλλά σταθερά, από τον κόσμο που ξεγελάστηκε, το γεγονός, ότι η επανάσταση που του έταζαν ήταν χάρτινη.
Ότι το χρέος ήταν και παραμένει το ίδιο ακούρευτο και αναμαλλιασμένο να απειλεί το μέλλον της χώρας.
Ότι τα μνημόνια ποτέ δεν σκίστηκαν,αλλά ξαναγράφονται με άγνωστους όρους, προφανώς σκληρότερους, αφού ο κ.Τσίπρας εμφανίστηκε στην Ευρώπη, από θέση αδυναμίας, δηλαδή, ως ικέτης που κυβερνά μια χώρα που ΔΕΝ θα έχει λεφτά σε 10 ημέρες περίπου….
Η κυβερνώσα αριστερά, οι γραφειοκράτες και οι καρεκλοφόροι της (παράπλευρη πολιτισμική εξέλιξη των κουκουλοφόρων-αντεξουσιαστών), μόλις έχουν αρχίσει να βουτάν το δάχτυλο στο μέλι.
Δεν θα άντεχαν να χάσουν από τώρα το κυβερνητικό βαζάκι με τη χρυσαφένια λιχουδιά.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Κατρούγκαλου, που θα έπρεπε να τον είχε εκδιώξει από την κυβέρνηση, αμέσως ο Πρόεδρός του, αφού δεν είχε ο ίδιος την ευθιξία να παραιτηθεί από μόνος.
Σε αυτή την κατάσταση, όπου ο κόσμος το’ χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι, πως το μνημόνιο έρχεται μ’ αριστερό δοξάρι, στο Σύριζα χρειάζονται απελπισμένα μια ψευδαίσθηση έστω, λαϊκής συμπαράστασης για να κερδίσουν λίγες ανάσες χρόνου, επικοινωνιακά…
Και επειδή ο εξαπατημένος λαός δεν πρόκειται να τους ξαναδωρίσει τζάμπα, αυθόρμητες συγκεντρώσεις συμπαράστασης, η λύση εφεξής θα είναι να πηγαίνει η κυβέρνηση σε μια έτοιμη φιέστα….
Σήμερα, συμπτωματικά βόλευε η παρέλαση και εθνική παλλιγγεννεσία..
Μα και Μεγάλη Παρασκευή να έπεφτε, η επομένη του προσκυνήματος στη Μέρκελ, σύσσωμη η κυβέρνηση θα ακολουθούσε τον Επιτάφιο, σε μια ακόμη επίδειξη της “λαοφιλίας και της υψηλής δημοτικότητάς της ” !!
Από έδώ και εμπρός αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για την κυβερνώσα αριστερά … ελπίζω να μην ισχύει το ίδιο και για εμάς το λαό, που υποτίθεται ότι μας κυβερνά…