Λάθος δεδομένα, λάθος μέθοδος, λάθος συμπεράσματα.

ΣΧΕΔΙΑ

Κάνετε λάθος.
ΔΕΝ υπάρχει σχέδιο, απλά περιμένουν.
Τίποτα άλλο.
Λάθος δεδομένα, λάθος μέθοδος, λάθος συμπεράσματα.
Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε ως κοινωνία.
Και για να μην κοροϊδευόμαστε ως προς την κοινή ανάγνωση της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου η δεύτερη παράγραφος είναι σαφής.
Λέει επί λέξει: “Το Eurogroup σημειώνει, στο πλαίσιο τις υπάρχουσας συμφωνίας, το αίτημα από την ελληνική πλευρά για μια παράταση της Master Financial Agreement Facility Agreement (MFFA), η οποία βασίζεται σε μια σειρά από δεσμεύσεις.
Ο σκοπός της παράτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης στη βάση των όρων του τρέχοντος προγράμματος, με την καλύτερη χρήση της υπάρχουσας ευελιξίας που θα εξεταστεί από κοινού από τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς. Η παράταση αυτή θα γεφυρώσει επίσης (bridge) τον χρόνο για την πραγματοποίηση συζητήσεων σε μια πιθανή νέα συμφωνία μεταξύ του Eurogroup, των θεσμών και της Ελλάδας”.
The Eurogroup notes, in the framework of the existing arrangement, the request from the Greek authorities for an extension of the Master Financial Assistance Facility Agreement (MFFA), which is underpinned by a set of commitments. The purpose of the extension is the successful completion of the review on the basis of the conditions in the current arrangement, making best use of the given flexibility which will be considered jointly with the Greek authorities and the institutions. This extension would also bridge the time for discussions on a possible follow-up arrangement between the Eurogroup, the institutions and Greece.
Τα περί ελληνικής ιδιοκτησίας ως προς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να ξανακαταθέσει η κυβέρνηση μικρή σημασία έχουν γιατί ουσιαστικά και επί της ουσίας αποδέχεται την “με ευελιξία” υλοποίηση του δεύτερου μνημονίου προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί.
Ο κ.Βαρουφάκης προανήγγειλε φόρους στη μεσαία τάξη, με επικοινωνιακά τερτίπια έθεσε ζήτημα για αυξήσεις στο ΦΠΑ.
Καί ο κ.Τσίπρας θα πρέπει τώρα να αποδείξει σε τι διαφέρουν οι “αριστερές” από τις “δεξιές” ιδιωτικοποιήσεις.
Βουλευτές του Σύριζα, η πρόεδρος της βουλής ,ο α’ αντιπρόεδρο της βουλής (που επίσης ανήκουν στο Σύριζα) , αρνούνταν να ψηφίσουν την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου και κυρίως προειδοποιούσαν τον κ.Τσίπρα να μην τη φέρει στη βουλή.
Αν πράγματι ήταν επιτυχία δεν θα φοβόταν να την παρουσιάσει στον ελληνικό λαό και να την ψηφίσουν οι βουλευτές του.
Ο Συριζα κινδυνεύει από την στυγνή πραγματικότητα.
Η οικονομία είναι παγωμένη οι τράπεζες είναι σχεδόν πεθαμένες και τα έσοδα θα καταρρεύσουν.
Μία ωραία πρωία θα τελειώσουν τα λεφτά.
Καί μάλλον πολύ σύντομα ο Σύριζα θα είναι “συντηρητικός” .
Πέταξε το πουλάκι.
Πάμε σε άλλο πολιτικό σκηνικό.