Η μετεκλογική περίοδος σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον.

Κατεστημένο

Η δυναμική των δημοσκοπήσεων, εξώθησε τους εκπροσώπους της ολιγαρχίας, να ποντάρουν τις τύχες της χώρας σε άλλο άλογο, μίας και αυτό που στήριζαν ως χθες δείχνει να λαχανιάζει στην ανηφόρα.
Και δεν υπάρχει χρόνος για συναισθηματισμούς.
Η αλλαγή του κλίματος έγινε εμφανής και στα κανάλια, όπου στις εκπομπές τους κάνουν παρέλαση οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ (Δραγασάκης, Μηλιός, Βαρουφάκης, Λαπαβίτσας).
Και όμως δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από τότε που οι εκπρόσωποι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούσαν τους καναλάρχες για μονομερή και προκλητική προβολή της ΝΔ και επέσσειαν την απειλή ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, θα εφαρμόσει τους νόμους και θα προκηρύξει διαγωνισμό για τη χορήγηση αδειών λειτουργίας των τηλεοπτικών συχνοτήτων.
Αν θα τηρήσει αυτά που λέει, ή απλώς εκτόξευε απειλές για να εξαναγκάσει τους καναλάρχες να μοιράζουν “ποιο δίκαια” τον τηλεοπτικό χρόνο, ανάμεσα στους δύο “μονομάχου” – όχι σε όλους – αυτό θα φανεί στη συνέχεια.
Το κατεστημένο, η οικονομική ολιγαρχία της χώρας, πολύ ήρεμα αποδέχτηκε τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Χωρίς φωνασκίες, χωρίς τρανταχμούς, χωρίς πανικό και χωρίς άγχος ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους νέους πεφωτισμένους.
Δεν θέλω να προεξοφλήσω τίποτα.
Αλλά τα σημεία των καιρών με κάνουν επιφυλακτικό, έως πολύ επιφυλακτικό για την επόμενη ημέρα των εκλογών.
Επικρατεί πολύ ησυχία.
Σε τέτοιο βαθμό που θυμίζει συνθήκες νεκροταφείου.
Ούτε μια κινητοποίηση, ούτε μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που να παραπέμπει σε κάποιας μορφής λαϊκή εγρήγορση.
Μόνο τα δελτία των 8 και τα τηλεοπτικά πάνελ μας θυμίζουν ότι στις 25 έχουμε εκλογές.
Στις οποίες κυριαρχεί το θέμα του ευρώ και της ευρωζώνης.
“Θα μας βγάλετε από την ευρωζώνη και το ευρώ …η ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από την ευρωζώνη; – ανταπαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, – ή εσείς που με τις ασυλόγιστες πολιτικές λιτότητας τις οποίες εφαρμόζετε αποδομείτε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας;
Εμείς – συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – θα κινηθούμε εντός ευρωπαϊκού πλαισίου, εγγυόμαστε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και το ευρώ”.
Η μετεκλογική περίοδος σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον.