Αυτοί οι άνθρωποι οδηγούν το κάρο στη χαράδρα.

DIGITAL CAMERA

Ο λαϊκισμός θυμίζει αρκετά τη λειτουργία της τσιχλόφουσκας.
Γεύεσαι για λίγο το υπέροχο άρωμά της, εκστασιάζεσαι από τον πάταγο που κάνουν οι φούσκες της και μετά τη φτύνεις βαρύγδουπα, εξαντλημένος, εξουθενωμένος και απηυδισμένος από την αχρησία της και τη γευστική της ανυπαρξία…
Αυτό τό Ελληνικό πολιτικό προσωπικό απέδειξε ακόμη μία φορά,ότι είναι υπερβολικά τζογαδόροι, αψίκοροι και λογάδες.
Τους παρατηρείς και σού ‘ρχεται να αποκαλέσεις “δεξιούς” ανθρώπους αναρχικούς και να αποκαλέσεις τούς “κομμουνιστές” πολυμήχανους αστούς πολιτικάντηδες.
Αυτοί οι άνθρωποι οδηγούν το κάρο στη χαράδρα.
Δεν έχουν ενοχές και δεν δίνουν δεκάρα, γιατί δεν το πληρώνουν αυτοί, οι φίλοι τους και ο κοινωνικός τους κύκλος, αλλά οι φτωχοί πολίτες.
Και συνεχίζουν να τζογάρουν πολιτικά, ελπίζοντας στους πελάτες (δεν είναι λίγοι), αλλά και στους τρομαγμένους καί οργισμένους πολίτες.
Κυρίως ελπίζουν, στο ότι δεν υπάρχει ” εναλλακτική λύση”,δηλαδή κόμματα με αρχές και προγραμματική συνέπεια, πολιτικοί φιλόδοξοι αλλά με αρκετή αρετή, με πολλή ευφυία και περιφρόνηση του χρήματος.
Επι τόσες δεκαετίες φρόντισαν να φτιαχτεί μια τέτοια κοινωνία σέ ένα παραδειγματικά αποτυχημένο κράτος.
Ο πολύς κόσμος δεν σκέφτεται και πολύ τι θα ψηφίσει,διεκπεραιώνει σχεδόν μηχανικά μια τυπική και κάθε τόσο επαναλαμβανόμενη υποχρέωση χωρίς να επενδύει ούτε την ελάχιστη σκέψη στο θέμα της ψήφου του. Ό,τι τού γυαλίσει τη στιγμή που το αποφασίσει-στιγμή που δεν είναι απαραίτητα και η στιγμή που ψηφίζει.
Με το ίδιο κριτήριο που βλέπουν ένα σήριαλ στη τηλεόραση με το ίδιο αποφασίζουν και για το ποιον θα στείλουν στη Βουλή-γι’αυτό και κάποιοι πολύ αξιόλογοι πολιτικοί αλλά δυσανεκτικοί με την πολλή επικοινωνία πάνε άκλαυτοι.
Δέν υπάρχει στόν τόπο μας ιδεολογία,υπάρχουν μόνον ιδεολογικά περιτυλίγματα, τά οποία κρύβουν επιμελώς τήν προσδοκία ολων.
Η δέ ταύτη προσδοκία είναι αυτό πού η λαϊκή ρύση στήν άναρχη ελευθεριακή της αφέλεια διατυμπανίζει…”δούλεψε νά φάς καί κλέψε νάχεις.”
Όποιος όμως και να επικρατήσει, και σ΄αυτή την εκλογική αναμέτρηση, στο βάθος τον περιμένει ο κυρ Μάριο, ο κυρ Βόλφγκανγκ και μερικοί άλλοι κύριοι, που κρατούν τη φιάλη και το σωληνάκι με τον ορρό.
Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα οδηγήσουν σε γρήγορες εξελίξεις, όμως όχι σε ουσιαστικές ανατροπές υπέρ του Ελληνικού λαού.
Δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες ο Έλληνας για το τι πραγματικά αντιπροσωπεύει για τη ζωή και το μέλλον του η ενίσχυση Σύριζα και η ανάδειξη του στην κυβέρνηση.
Εξάλλου η ηγεσία του έχει δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του για μια ορισμένη ανακούφιση της ακραίας φτώχειας ορισμένων λαϊκών στρωμάτων, ΑΝ φυσικά το εγκρίνει η τρόικα και μέ απολυτη προσαρμογή στα πλαίσια της ΕΕ .