Ξεφτισμένη αυταπάτη, για να είμαστε απλά οι κακομοιριασμένοι παρίες, οι εξαθλιωμένοι φτωχοί συγγενείς, που υπακούουν με σκυμμένο κεφάλι…

ΠΑΤΡΙΣ

Αν  σήμερα ως μέλη της Ευρωπαϊκής κοινότητας μετέχοντα στη νομισματική της ένωση και υφιστάμενα τους περιορισμούς, τις δεσμεύσεις και την αυστηρή επιτήρηση που αυτή η ένταξη συνεπάγεται πρέπει να θεωρήσουμε περασμένα…μεγαλεία την πλήρη εργασία και τα εργασιακά δικαιώματα, την υγεία και τις βασικές αυτονόητες παροχές της, την παιδεία, την ασφαλή συνταξιοδότηση, τις κοινωνικές παροχές και γενικά όλα τα άνευ συζήτησης δεδομένα για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην Ευρωπαϊκή κοινότητα, τότε νομίζω οτι μονάχα τύποις και αυτοκοροϊδευόμενοι μπορούμε να θεωρηθούμε ισότιμα μέλη.
Τουλάχιστον η πλειοψηφία ημών, γιατί η μειοψηφία είτε φοροδιαφεύγοντας, είτε παρασιτώντας, είτε μασουλώντας με οποιονδήποτε τρόπο κρατικό (δανεικό) χρήμα, ζει σε μιάν άλλη διάσταση, απέχουσα έτη φωτός απ΄τη σημερινή αιμάσσουσα Ελλάδα.
Ξεφτισμένη αυταπάτη, για να είμαστε απλά οι κακομοιριασμένοι παρίες, οι εξαθλιωμένοι φτωχοί συγγενείς, που υπακούουν με σκυμμένο κεφάλι σε διαταγές, παραδίδοντας την Εθνική τους κυριαρχία και αποδεχόμενοι την κακοποίηση της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού τους, από τον κάθε μίζερο, γραβατοφόρο υπαλληλάκο μεγαλοσυμφερόντων.
Με χρέος σε ευρώ και την ΕΚΤ να ρυθμίζει την αξία του ενιαίου νομίσματος, οι χρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης βρίσκονται παγιδευμένες σε μια νομισματική πολιτική γερμανικής κοπής, αδιέξοδη για τις ίδιες.
Όσο η Ευρωζώνη ευημερούσε, ανεξάρτητα του αν η ευημερία για χώρες όπως η Ελλάδα ήταν πλασματική, τα προβλήματα της μονομερούς αρχιτεκτονικής του ευρώ παρέμεναν αφανή.
Σημαντικά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα και δεν ξέρω αν αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή, αλλά πρέπει να τά έχουμε υπ’ όψιν μας.είναι …
Το θεσμικό αλυσσοδέσιμο με την ευρωζώνη, και όχι μόνο υπό τις παρούσες συνθήκες Απόλυτης Εξάρτησης του Ελλαδικού κράτους, ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας;
Οι συνεχιζόμενες πολιτικές εσωτερικού καννιβαλισμού σε συνδιασμό με τον συνεχή εξωτερικό δανεισμό, ανταποκρίνονται στις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ανάγκες ανάπτυξης και επιβίωσης, πέραν της εφήμερης επιβίωσης του υπάρχοντος συτήματος, αυτού του ίδιου που κατάστρεψε την χώρα;
Ας δώσει ο καθένας μας αντιμέτωπος με τη συνείδησή του ,τις απαντήσεις που πιστεύει ως σωστότερες και αναλόγως ας πράξει τα δέοντα…..
Δεν γίνεται ποτέ να συμφωνήσουμε απολύτως όλοι.
Ο κάθε άνθρωπος πάντα επιλέγει αυτό που περισσότερο του ταιριάζει και τελικά είναι κι αυτό που πράγματι του αξίζει.
Κάποιοι επίσης, επιλέγουν απλά αυτό που τους συμφέρει κι έτσι γλιτώνουν κι από τα ψυχοφθόρα διλήμματα, τις αϋπνίες, το άγχος, μα και τις άσκοπες κατ’ αυτούς τύψεις μετά…..
Σε αυτές τίς κρίσιμες στιγμές, εθνικό σχέδιο με ομόνοια καί νηφαλιότητα.
Σε ότι με αφορά, αν και ακόμα και δεν είναι η ώρα να μιλήσω, καθιστώ σαφές σε όλους τους τόνους, πως τις Αρχές και τις Αξίες μου, δεν τις πουλώ για κανέναν, σε κανέναν.
Πάνω και πέρα από όλους και όλα, είναι η Πατρίδα μου, η Πατρίδα όσων είναι και αισθάνονται Ελληνες και θα μάχονται γι αυτήν Έντιμα και Καθαρά.