Αρχείο μηνός Μάρτιος 2016

Ούκ εν τω πολλώ το εύ.

ελλάς

25 Μαρτίου 1821 —- 25 Μαρτίου 2016.
Πώς να μιλήσει κανείς για τον Γέρο του Μωρηά;
Που είχε θάψει πατέρα, αδερφό, γιο για τον Αγώνα για την Λευτεριά; Πώς να μιλήσει κανείς για το Μεσσολόγγι;
Την Αλαμάνα, τα Δερβενάκια, το Σούλι, το Χάνι της Γραβιάς, τα Ψαρά, την Χίο;
Ποια είναι η Ελλάδα σήμερα που μπορεί να καταλάβει έστω και στο ελάχιστο, αυτό το απέραντο ψυχικό σθένος και μεγαλείο των αγωνιστών του 21;
Η Ελλάδα σήμερα εκεί έξω, αποτελείται από μια νεολαία σε αφασία που βολοδέρνει και απλά υπάρχει χωρίς κανένα ιδανικό, χωρίς καμιά αξία αλλά το σημαντικότερο δεν της έχει μείνει ούτε ίχνος ικμάδας και ζωντάνιας.
Η Επανάσταση του 1821 ήταν η Αρχή τού Αγώνα και γι αυτό στη μνήμη όλων εκείνων που με το αίμα τους χάραξαν την πορεία μας, σήμερα κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ.
Η επανάσταση είναι μια υπέρτατη ψυχολογική κατάσταση, μια πνευματική εμπειρία, που κρατάει τον άνθρωπο αφυπνισμένο και όχι ναρκωμένο και φυλακισμένο στο χρυσό κλουβί της καλοπέρασης και του ατομισμού.
Είναι πάντα λίγοι αυτοί που γράφουν την ιστορία.
Η ψυχική ποιότητα είναι αυτή που έχει γράψει την Ελληνική Ιστορία, συντρίβοντας πάντα την ποσότητα και ανατρέποντας τους λογαριασμούς της λογικής.
Ούκ εν τω πολλώ το εύ.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ήρωες είναι που χαρακτηρίζουν μια εποχή ηρωϊκή και όχι το αντίστροφο.
Η Ελευθερία ήταν, είναι και θα είναι αξία ανώτερη από την οποιαδήποτε Ειρήνη.
Και πέφτει σε λίγους το βάρος να το κάνουν αυτό πράξη ζωής, και τώρα όπως και τότε.
ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ!
ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ !

Αν μείνουμε στις μηδενιστικές διαπιστώσεις και στα ηττοπαθή μοιρολόγια, θα είμαστε άξιοι της καταστροφής μας.

alexisss

Είδατε τί ωραία πού τά λεει η Πρωθυπουργάρα μας;
Άλλωστε, φάνηκε εξ αρχής πως πίσω από την ενέργεια αυτή βρίσκονται ευρωπαίοι πολίτες που διαμαρτύρονται γιά τα κλειστά σύνορα και τις ξενοφοβικές, ισλαμοφοβικές συμπεριφορές όλων αυτών των ακροδεξιών ρατσιστών που νομίζουν πως με φράχτες και λοιπές αηδίες, θα εμποδίσουν την πολυπολιτισμική όσμωση, το σφιχταγκάλιασμα των διαφορετικών πολιτισμών, την ανάμειξη των λαών της Ευρώπης, με τα ταξικά αδέλφια τους από ολόκληρη την Αφροασία!
Κάτω τα κλειστά σύνορα!
Δεν υπάρχουν σύνορα!
Όπεν δη μπόρντερ νάου!
Ζήτω η Τασία!
Ζήτω ο Μεγάλος Νταουλιέρης!
Έλεος…
Εδώ χάθηκαν τόσες ζωές, ανθρώπων αθώων , θύματα αυτών των αρρωστημένων ισλαμοφασιστοειδών που έχει κουβαλήσει στην Ευρώπη η “πολιτική” του, των ανοικτών συνόρων, και δεν λέει ούτε μία λέξη γιά να συλλυπηθεί αυτά τα τραγικά θύματα.
Ενώ αντιθέτως, η κασέττα “φόβος, μίσος, ρατσισμός” παίζει ολόκληρη και άνευ περικοπών…
Τι να πω… ντροπή…
Η ανεκτική πολυπολιτισμικότα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που παράγει πολιτισμό και ανθρωπιστικές αξίες, ενσωματώνοντας το διαφορετικό σαν άλλη μορφή έκφρασης, δεν έχει αντίκρυσμα στους πειναλέους Ισλαμοφασίστες, που αφού δεν σέβονται στις χώρες καταγωγής τους την αξία της ανθρώπινης ζωής ούτε και οι ίδιοι ορρωδούν να αιματοκυλήσουν την πολιτισμένη Ευρώπη σκοτώνοντας αθώους και ανυποψίαστους πολίτες, ντυμένοι με εκρηκτικά.
Αλλά οι ίδιοι έχουν καλά διασυνδεμένο δίκτυο υποστήριξης στις χώρες προορισμού και αποτρόπαιας δράσης τους, γιατί δεν μπορεί να έρχονται εντελώς γυμνοί στην Ευρώπη και να έχουν στη διάθεσή τους τόσες μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και εκρηκτικών, για να πετύχουν τους αλλοπρόσαλλους σκοπούς τους, πράγμα που αποτελεί και το μεγάλο πρόβλημα, για τις διασυνδέσεις, τους σκοπούς, τις βαθύτερες επιδιώξεις τους και τους υποστηρικτές τους στο Ευρωπαϊκό έδαφος.
Αν τελικά κλείσουν ερμητικά και οριστικά τα (κλειστά ήδη) σύνορα των Άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, αν μας ”εγκαταλείψουν” οι εταίροι που αναλώνονται στα κούφια λόγια και στα …συμπονετικά ψεύδη, τότε θα είναι πλέον καιρός το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, να υπερασπιστεί τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και να καταστήσει σαφές στους Οθωμανούς, οτι το παιχνίδι τελείωσε.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙ από εδώ κι εμπρός στα νησιά μας.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Οι τζάμπα ανθρωπιστές και οι εκ του ασφαλούς επικριτές, οι εκ μακρόν κι εκ του ασφαλούς, ας παραλάβουν τους ξεσπιτωμένους από την Τουρκιά κι ας τους περιθάλψουνε στις χώρες τους αν είναι τόσο ….ευαίσθητοι.
Εμείς οι πτωχευμένοι, φορτωθήκαμε ήδη 50.000 ανθρώπους, που είμαστε απολύτως ανίκανοι να βοηθήσουμε.
ΤΕΛΟΣ.
Ποιός οφείλει λοιπόν να επιβάλλει στους ξεμυαλισμένους ασκούντες την εξουσία και στους ασκούντες την αντιπολίτευση το αυτονόητο;
Μα όλοι εμείς, οι Έλληνες πολίτες που είμαστε υπεύθυνοι κατά το Σύνταγμα να υπερασπιζόμαστε τη ζωή, την αξιοπρέπεια και την πατρίδα μας.
Αν μείνουμε στις μηδενιστικές διαπιστώσεις και στα ηττοπαθή μοιρολόγια, θα είμαστε άξιοι της καταστροφής μας.
Οι άσκοποι κλαυθμοί, οι οδυρμοί και τα πατριδοκάπηλα ευχέλαια, ούτε ωφελούν, ούτε θα μας γλιτώσουν απ΄τον εξευτελισμό.
Καιρός αγαπητοί μου αριστεροδεξιοί στρουθοκάμηλοι, να βγάλουμε βιαίως το κεφάλι απ΄την άμμο.
Η πραγματικότητα είναι ισοπεδωτική.

Σαν τους πιο καταφρονεμένους επαίτες…

SOS

Το πρόβλημα είναι ότι με το σανό που έχουμε φάει οι Έλληνες, δεν έχουμε ακόμα καταλάβει ,οι περισσότεροι, ότι μέχρι το 2022 πληρώνουμε ουσιαστικά μόνο ΕΚΤ και ΔΝΤ ,των οποίων τα δάνεια δεν κουρευονται ούτε αναδιαρθρώνονται.
Η συζήτηση για επιπλέον αναδιαρθρωση (από αυτή που έγινε ήδη το 2012 με μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση), αφορά μόνο τα δάνεια προς κράτη και τον ESM που θα αρχίσουμε να αποπληρώνουμε από το 2023.
Και μάλιστα επειδή οι αποπληρωμές απο το 23 και μετα είναι πολύ μεγάλες, η ρύθμιση θα γίνει ώστε να πέσει η ετήσια εξυπηρέτηση και να γίνει όση είναι τώρα περίπου (4-5% του ΑΕΠ).
Άρα δεν αλλάζει απολύτως τίποτα και η κατάσταση μας (ετήσιο κόστος για το χρέος) μετά το 2023 θα είναι σχεδόν ίδιο με ότι ζουμε τώρα.
Επομένως και να μας το χαρίσουν το χρέος προς ESM και τα άλλα κράτη, μέχρι το 2022 δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στα οικονομικά μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πάρουμε για τα επόμενα 6 χρόνια.
Όταν το γεγονός αυτό το καταλάβουνε οι περισσότεροι Έλληνες που δεν ξέρουν από οικονομικά και ελπίζουν στο “χρέος” τότε είναι που είτε θα ξυπνήσει ο κόσμος και θα πάρει απόφαση να γίνουμε ένα σύγχρονο κράτος ή θα δούμε live την πραγματική απελπισία και το χάος της αριστερής και κρατικίστικης νοοτροπίας μας… και ο θεός βοηθός.
Όλο το 2015 παρουσίαζαν τη χώρα διεθνώς σαν την Ουγκάντα, ότι έχει ανθρωπιστική κρίση καί 3 εκατομύρια κόσμος είναι στους δρόμους και πεινάει.
Σαν τους πιο καταφρονεμένους επαίτες, τους πιο άθλιους , περιφέραμε διεθνώς το δράμα μας ζητώντας ελεημοσύνη, επιδοτήσεις καί χαλάρωση του μνημονίου.
Μια χώρα με ζητούμενο την αποκατάσταση της εικόνας της στο εξωτερικό, ώστε να την εμπιστευθούν οι επενδυτές καί οι αγορές , φόραγε τσόλια, μπαλωμένα παντελόνια , τρύπια παπούτσια γιατί;
Μπας καί χαλαρώσει το μνημόνιο καί εξασφαλίσει ο Τσίπρας και ο Καψιμιτζής τών οικονομικών μεταναστων Πανάρας, την εξουσία με νέες παροχές.
Αφού ο εξευτελισμός σε οικονομικό επίπεδο δεν έπιασε τόπο μπήκε σε εφαρμογή το “προσφυγικό”.
Η χώρα που μέχρι χτες προστάτευε τα σύνορά της μόνη της ,σε βαθμό που οι Συριζαίοι διοργάνωναν κάθε λογής διαμαρτυρίες για το “ναζιστικό” κράτος που πνίγει τους πρόσφυγες, αυτοπαρουσιάζεται τώρα ως παντελώς αδύναμη και βάζει χωροφύλακα το ΝΑΤΟ και παρακαλάει την Τουρκία.
Εν ολίγοις απαγόρευσαν στα σώματα ασφαλείας τη φύλαξη συνόρων και επικράτειας, δίνοντας την ευκαιρία στους Τούρκους να κάνουν απευθείας διμερείς επαφές με ΕΕ, ζητώντας ανταλλάγματα. Κι όλα αυτά γιατί;
Γιατί τους θέλουνε τους πρόσφυγες ,για να περνάνε προς τα έξω την εικόμα της μιζέριας καί της ανθρωπιστικής κρίσης, μπας καί τρενάρουν τα μέτρα κ παραμείνουν στην εξουσία.
Παραμένουμε στο ζητιανιλίκι.
Παριστάνουμε τον αιώνιο φουκαρά!
Τρέχουμε πάντα από πισω τους.
Πάντα δεν μπορώ…δεν γίνεται…
Αυτό ακριβώς είναι που δεν χωνεύουν, σιχαίνονται οι Ευρωπαίοι, οι “κουτόφραγκοι”.
Ο πολιτισμός και η αξιοπρέπεια απαιτεί, να λες ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ. Μπορώ, εφόσον μου δώσετε το δικαίωμα, να επεμβαίνω μέχρι τα Τουρκικά παράλια για να προλάβω το κακό εν τη γεννέσει του.
Όλα τ άλλα είναι ανήθικα παραμύθια, παιχνίδια εις βάρος των ανθρώπινων ψυχών.
Κάποιος πρέπει να τους πει ότι κινδυνεύει το status quo στο Αιγαίο και αν τολμήσουν να παραδώσουν έστω και μια σπιθαμή γης ή θάλασσας στον εχθρό ,δεν τους φτάνει ούτε το Γουδή.

Εκ της πρυτανείας.

ΚΟΙΝΟ

Αποφαίνεται νύκτωρ κατόπιν συνεδριάσεως της Συγκλήτου…
Όλα λαμπρά, όλα ανθηρά!!
Στη Συρία παιδιά διαδήλωσαν με φωτογραφίες του Ασσαντ.
Στη Βόρεια Κορέα με φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ.
Εδώ στην Ελλάδα μόνο χοροί στο Σύνταγμα;
Ντροπή!
Την πάτησαν -πάλι- οι πολιτικοί αρχηγοί.
Αφου πήγαν στην νεα παγίδα του Τσίπρα (όπως ακριβώς έγινε και το καλοκαίρι) ,όταν θα βρεθούμε με 500.000 μετανάστες ο Τσίπρας πάλι θα λέει, οτι συμφωνήσατε και εσείς!
Τα ντουγάνια  …
Η συνολική δύναμη του ΙSIS έφθασε τους 150.000 άνδρες, από τους οποίους πιθανά το 50% να είναι Σύριοι.
Είναι επομένως πολύ πιθανόν 20-30.000 από αυτούς,βλέποντας ότι “δεν μπορούν” να κερδίσουν τον “πόλεμο”, να διαφύγουν στην Ευρώπη για να αποφύγουν και αντεκδίκηση.
Αυτοί όλοι θα περάσουν από μας, και επομένως μπορεί και 10.000 από αυτούς να μείνουν μήνες και χρόνια στην Ελλάδα.
Σας θυμίζω ,ότι οι ταξικοί αδελφοί μας έχουν γαλουχηθεί με την νοοτροπία να πετούν ομοφυλόφιλους από ταράτσες, να κόβουν την μύτη σε γυναίκες με ακάλυπτα πρόσωπα, και να βιάζουν όποια φορά κοντή φούστα, αφού έτσι λέει το κοράνι.
Μπορούμε επομένως να αφήσουμε τους εν Αλλάχ αδελφούς μας,να κόβουν βόλτες ελεύθερα στις παραλίες μας το καλοκαίρι!!

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται.

kammenos-tsipras-skitso

Από χώρα transit, η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα εγκατάστασης μεταναστών…
Ο Τσίπρας βλέπει τα αδιέξοδα της πολιτικής του.
Βλέπει την φτωχοποίηση και την αποδιοργάνωση της χώρας, καταλαβαίνει ότι χάνει την στήριξη ακόμα και κοινωνικών ομάδων που τις θεωρούσε σίγουρες.
Έχει κατανοήσει και το ιδεολογικό χάσμα που τον χωρίζει από την Ευρώπη, έχει αδυναμία να κλείσει την αξιολόγηση, να φέρει ανάπτυξη και επενδύσεις.
Έτσι κάνει στροφή προς το κέντρο αναβαθμίζοντας τον ρόλο στελεχών που προέρχονται από το Πασόκ, όπως ο Στρίντζης, ο Μάρδας, ο Κατρούγγαλος κλπ, οι οποίοι μπορούν πιο εύκολα να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις σε σχέση με τους αριστερούς συντρόφους του πυρήνα του κόμματος του.
Το μέγα ερώτημα είναι πως θα αποφύγει να χρεωθεί την καταστροφή και θα παραμείνει στο πολιτικό σκηνικό ;
Η απάντηση απλή : με το μεταναστευτικό !
Τα φορτώνει όλα εκεί.
Οι κοινωνικές αναταραχές και η βία από τους εγκλωβισμένους μετανάστες θα αλλάξουν το κλίμα στην κοινωνία.
Οι συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και προσφύγων που θα έχουν και θρησκευτικές προεκτάσεις, θα μεταφέρουν στη χώρα μας τις βιαιότητες του ISIS.
Τα οικονομικά προβλήματα θα είναι δευτερεύοντα σε σχέση με τα προβλήματα στην ασφάλεια και τον φόβο που θα επικρατεί.
Θα αποπροσανατολίσει και θα τρομάξει την κοινή γνώμη με αποτέλεσμα η σημασία της οικονομικής καταστροφής να υποβαθμιστεί.
Όσο θα αναβαίνει το θερμόμετρο με το μεταναστευτικό και τα εθνικά θέματα,τόσο θα ευθύνεται λιγότερο για την οικονομική καταστροφή!
Είναι τραγικό όμως το ότι δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί τέτοιου είδους κρίση, σε όλα τα μέτωπα και επίπεδα της κοινωνίας και του κράτους, με τραγικά αποτελέσματα.
Η αδυναμία του Τσίπρα να επιλύσει το οικονομικό πρόβλημα, θα δημιουργήσει τεράστια εθνικά θέματα και θέματα δημόσιας ασφάλειας.
Αυτό δεν είναι μόνο εθνική προδοσία, είναι η μεγαλύτερη ανευθυνότητα που έχει διαπράξει ελληνική κυβέρνηση !
Και ενώ μπροστά στα μάτια μας γίνεται χαλασμός,είναι βέβαιο,ότι και φέτος την Αποκριά θα ξεφαντώσουν οι..πατριώτες.
Μια σχιζοφρενική απάθεια και αδιαφορία ,θα αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν κατά το σχέδιο.
Η ανατολίτικη μοιρολατρία έχει ήδη καλύψει τα πάντα.
Ερχονται Απόκριες και στα ασφυκτικά γεμάτα ”κέντρα πολιτισμού”, θα γλεντήσουν οι ”Ελληνες”,σαν να είναι η τελευταία φορά.
”Των οικιών ημών εμπιπραμένων,ημείς άδομεν”.
Η ελπίδα ήρθε…
Ο ουρανός δεν έπεσε στα κεφάλια μας…
Ο ήλιος ξημέρωσε… ξεμπερδέψαμε με το παλιό…
Ε, βέβαια απλά τον ήπιαμε.
Ας μην το κάνουμε θέμα όμως.
Άνοιξε η ΕΡΤ, διορίζουμε τον κάθε πικραμένο, άπλυτο, σύντροφο και κυρίως έχουμε αξιοπρέπεια.
Α, ναι κλείσαμε και την Αμυγδαλέζα, για να κάνουμε όλη τη χώρα Αμυγδαλέζα.
ΣΟΦΕ ΛΑΕ…
Κάποια μέρα θα γίνει κάποια στημένη προβοκάτσια με έκρηξη, φωτιά, επεισόδια ή κάτι άλλο σε κάποιο νησί ( πχ Λέσβος, Κώς, Καστελλόριζο… ) κατά μεταναστών.
Θα φαίνεται πως φταίει η Ελλάδα και θα δοθεί αφορμή στην Τουρκία να επέμβει, πρός προστασία των … αδελφών Μουσουλμάνων. Οπως έκανε στην Κύπρο και ακόμα ψάχνουν οι Κύπριοι το δίκιο τους.
Τότε τα καλόπαιδα θα είναι με τα ελικόπτερα στο δρόμο πρός Γαλλία ή Γερμανία…. ή όπου αλλού και… σκασίλα τους.