Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2016

Χαϊδέψτε έναν κύκλο, και θα γίνει φαύλος.

κυκλοσ

H κυβέρνηση υπέβαλε σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των προσφυγικό ροών,αποκάλυψε ο Γιάννης Μουζάλας.
Και να φανταστείς ότι ο Μουζάλας είναι από τους πιο σοβαρούς που έχουν. Πως να χαρακτηρίσεις τους άλλους;
Τι αμαρτίες πληρώνουμε και που τους βρήκαμε αυτούς τους απίθανους τύπους και τους φέραμε στην εξουσία;
Είναι τρελλοί!
Ο Σύριζα “τους κάλεσε” στην χώρα κι τώρα είναι εσωτερική απειλή!
Ξέρουν τι ισχύει με την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης της χώρας μας ή μόνο ακουστά το έχουν;
Από την πρόσφατη στην Γαλλία…
-Οι αρχές μπορούν να αποκλείσουν δημόσιους χώρους και να επιβάλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας σε οχήματα και πολίτες.
-Αρχική υποχρέωση είναι η προστασία των άμαχων πολιτών από εξεγέρσεις!
-Περιορισμός της ελευθερίας και των νομοταγών πολιτών!
-Ο περιορισμός ατομικών και συλλογικών ελευθεριών δεν θα εξετάζεται πλέον και δεν θα δικαιολογείται ανά περίπτωση ,αλλά θα λειτουργεί υπό το καθεστώς της έκτακτης ανάγκης.
Το ίδιο ισχύει και για τον κατ οίκον περιορισμό που θα αποφασίζεται επίσης κάτω από ένα θολό και ασαφές πλαίσιο κινδύνου διατάραξης της δημόσιας τάξης.
-Όσον αφορά τον δικαστικό ρόλο έχει εκμηδενιστεί. οι αρχές μπορούν να συλλάβουν άτομα με ύποπτη συμπεριφορά – με οποιαδήποτε αιτιολογία και να πραγματοποιούν έρευνες χωρίς έγκριση ανωτέρου-σχεδόν μπαμ κι κάτω!
Φέρανε την κατοχική περίοδο στην πόρτα μας.
Εύγε τους!
Μία ολόκληρη χώρα μοιάζει σαν να ζει μέσα σε μία χύτρα ταχύτητας της οποίας έχει χαλάσει η βαλβίδα ασφαλείας.
Το ξέρουμε όλοι ότι είναι απλά και μόνο θέμα χρόνου να γίνει το κακό. Το ζητούμενο είναι ο χρόνος, το πότε.
Δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι από τις εξελίξεις.
Μόνο συντρίμμια!
Η Ελλάδα μεταβάλλεται μέρα με την μέρα σε μία απέραντη αποθήκη ψυχών. Χιλιάδες πρόσφυγες παγιδεύονται στην Επικράτειά μας, αδυνατούν να βρουν διέξοδο διαφυγής προς την υπόλοιπη Ευρώπη.
Δεν έχουν τρόπο να χαθούν!
Ένας ολόκληρος λαός βρίσκεται σε απόγνωση, διαπιστώνοντας ότι έχει αγοράσει όλα τα περασμένα χρόνια πολλά ψέματα κι ότι αυτά δεν έχουν πλέον το παραμικρό αντίκρισμα.
Η κυβέρνηση είναι παγιδευμένη σε έναν κόσμο παραισθήσεων, γαντζωμένη από την καρέκλα της εξουσίας και αρνούμενη να αποδεχτεί την πραγματικότητα:
Η χώρα καταρρέει, επειδή η ίδια την παρασύρει στην άβυσσο!
Το αντίθετο, τα κυβερνητικά στελέχη είναι πεπεισμένα ότι αρκεί να ψηφίσουν στην Βουλή ένα-δύο δύσκολα νομοσχέδια κι ότι έτσι η κυβέρνηση θα καταφέρει να περάσει τον κάβο.
Μιλάμε για τον κίνδυνο ατυχήματος,το έχουμε πει τόσες πολλές φορές που έχει χαθεί πλέον η αξία των λέξεων, έχει φθαρεί με την συνεχή επανάληψη.
Κι όμως!
Απ ότι φαίνεται περνάμε την τελευταία και πιο μαρτυρική περίοδο του δράματος.
Αυτό για το οποίο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι αν θα υπάρξει κάθαρση, όπως συμβαίνει στις αρχαίες τραγωδίες.
Εκείνο για το οποίο μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε είναι ότι από αυτό το ατύχημα δύσκολα θα υπάρξουν επιζώντες.
Ας μην ψάχνουν κάποιοι τρόπο να κερδίσουν από αυτή την τραγωδία.
Δεν υπάρχουν σε αυτές τις περιπτώσεις κερδισμένοι και χαμένοι.
Η χώρα καταρρέει.
Η Ελλάδα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Δυστυχώς, δεν έχουμε την δύναμη ούτε καν να σηκωθούμε από τις καρέκλες για να “αμπαρώσουμε τις πύλες” και να εμποδίσουμε -έστω- τους εχθρούς να εισβάλλουν ανενόχλητοι στην πόλη.
Δεν έχουμε το κουράγιο να παλέψουμε.
Μας έχουν κουράσει, μας έχουν εξοντώσει.
Μας έχουν κάνει να παρακαλάμε να έρθει ένα τέλος σε αυτό το μαρτύριο.                                                 Μόνο που πολύ φοβούμαι ότι δεν πρόκειται για το τέλος, αλλά για την αρχή ενός νέου φαύλου κύκλου

Έτσι γίνονται οι διαπραγματεύσεις και έτσι χρησιμοποιούνται τα δημοψηφίσματα!

synodos_001

Τι έχουμε μέχρι τώρα;
Ανικανότητα –  Λαικισμό.
Ποιά τ΄αποτελέσματα της πιο απερίγραπτης κυβέρνησης που κυβέρνησε ποτέ;
Μια οικονομία στα βάραθρα, χωρίς τράπεζες, χωρίς επενδύσεις, χωρις την παραμικρή ανάπτυξη, μια ανεργία να γιγαντώνεται, την προσφυγιά των νέων επιστημόνων, την είσοδο των μεταναστών και τέλος την ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ σε εθνικό θέμα: ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ και την κάθοδο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο (εμπόλεμη ζώνη;).
Και τι κάνει αυτή η ανίκανη κυβέρνηση;
Τσαλαπατάει κι΄άλλο τον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση εισφορών ασφαλιστικών, με αύξηση φορολογίας.
Ναι αλλά έτσι σβήνει εξαφανίζεται η ιδιωτική οικονομία.                                                                       Άρα ποιος θα πληρώνει για μισθούς του Δημοσίου και συντάξεις;
Ο ΚΑΝΕΝΑΣ!
Οι Συριζανέλ παίζουν εν ου παικτοίς, δηλαδή αντιμετωπίζουν σαν παιχνίδι πράγματα που δεν θα έπρεπε, διότι είναι πολύ σοβαρά, πολύ κρίσιμα και έχουν ιερό χαρακτήρα, χωρίς αιδώ και περίσκεψη.
Με κακεντρέχεια και μισαλλοδοξία για τους επιτυχημένους, που ήδη τους εξαθλίωσαν στην τυχοδιωκτική ισοπέδωση που επιδιώκουν.
Με κρυφές ατζέντες και απειλές όσων δεν συμμορφώνονται προς τις ιδεοληπτικές τους εμμονές.
Με ολιγωρίες και παλινωδίες και παιδιάστικες τακτικές ανταρτοπόλεμου. Σαν να έχουν σκοπό να αφανίσουν όλη μας την ιστορική διαδρομή, χωρίς όραμα, διαπραγματευτική τακτική και πατριωτική ευθύνη.
Επιχαίρουν που το Αιγαίο, ανοικτή θάλασσα της ειρήνης και της αξεπέραστης φυσικής ομορφιάς, γίνεται υγρός τάφος των ταλαιπωρημένων μεταναστών και προσφύγων και σιγοντάρουν την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, μένοντας ηθελημένα άπραγοι στην πυρκαγιά που ξαπλώνεται και μπορεί να μας αφελληνίσει.
Ίσως γιατί πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν ανταλλάγματα στην διαπραγμάτευση, επισύροντας την ανθρωπιστική σημαία για τους χειμαζόμενους μετανάστες.
Αυτό όμως συνιστά προμελετημένη καταστροφή της εσωτερικής σύνθεσης και του κοινωνικού ιστού της χώρας, που με την φτωχοποίηση του συνόλου των Ελλήνων, την οδηγεί σε μια προεκπληρούμενη προφητεία, αναπότρεπτης εθνικής τραγωδίας.
Οι αγέννητες γενιές θα αλλοιωθούν από την πανσπερμία των όσων εκ των μεταναστών θα εγκλωβιστούν ηθελημένα ή αθέλητα στην πατρίδα μας.
Και η μιζέρια θα διαχέεται αναγκαστικά στην κοινωνία, υποβάθμιση που θα επηρεάσει τις επερχόμενες γενεές και είναι έγκλημα κατά της πατρίδας, που δεν ξεπλένεται ούτε με κορώνες πατριωτισμού τών ψεκασμένων, ούτε με τις δήθεν αριστερίστικες μεθόδους “ανθρωπισμού” των αποτυχημένα μπερδεμένων μεταξύ Μαρξ και Βέμπερ ινστρουχτόρων του Σύριζα.                                                                                                                                                    Δήθεν κόπτονται για τους αναξιοπαθούντες, αφού οι εξαθλιωμένες μάζες των μεταναστών, θα οξύνουν για περισσότερο από τρεις (3) γενιές ,τις ήδη χαίουσες πληγές της καθημαγμένης κοινωνίας μας.
Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν το εξώγαμο τέκνο της Ευρωπαϊκής οικογένειας, που είχε χαθεί για χρόνια, ζει σε λήθαργο και δεν αποκτά βηματισμό προόδου.
Επακόλουθο της ανερμάτιστης και επικίνδυνης πολιτικής των κυβερνώντων, που την λαϊκή κατακραυγή και την διόγκωση της λαϊκής δυσφορίας και αγανάκτησης, την βλέπουν σαν σιγανό ψιχάλισμα, ενώ τους φτύνουν και τους δηλώνουν με κάθε τρόπο ότι είναι κόκκινο πανί και ανεπιθύμητοι.

Τα Εθνικα θέματα δέν σηκώνουν σπέκουλα και παραπληροφόρηση…

ΥΠΟ

Η Ελλάδα, η Κύπρος και τα Βαλκάνια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι, και μάλιστα βαρύνουσας σημασίας, στο ηγεμονικό παιχνίδι της Άγκυρας.
Ειδικότερα σε ότι αφορά την Ελλάδα, οι στρατηγικοί σκοποί στο Αιγαίο αλλά και στη Θράκη είναι σαφείς.
Είναι δε γεγονός ότι μεγάλα εμπόδια για την πραγμάτωση του νεο-οθωμανικού οράματος αποτελούσαν ώς χθές, τόσο η απουσία τουρκικού ελέγχου στο Αιγαίο όσο και η Κύπρος.
Τα ζητήματα των χωρικών υδάτων, της υφαλοκρηπίδας και της χάραξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, επηρεάζουν καθοριστικά τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας από τα Δαρδανέλια ως την Ανατολική Μεσόγειο.
Μια νέα “ναυτική στρατηγική” εμπνεύσεως του κ. Νταβούτογλου, δια της οποίας η Άγκυρα θέλει να παγιώσει μια “ζώνη ασφαλείας” στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, να επιβάλει σταδιακά (με πολιτικά αλλά και στρατιωτικά μέσα) μια “συγκυριαρχία” με την Ελλάδα ως τον 25ο Μεσημβρινό στο Αιγαίο και να αρνηθεί την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, μέσω της οποίας ενώνονται οι ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου.
ΣΥΝΕΠΩΣ ,εάν πρόκειται να χάσει η Τουρκία από τα ανατολικά (Κουρδιστάν) θα βρεθούν “ισοδύναμα” στα δυτικά.
Και οι συνθήκες, τόσο οι σημερινές όσο και η εξέλιξή τους, προσφέρονται.
Οι κυβερνώντες αποκρύπτουν βασικά καίρια ζητήματα που αφορούν τη χώρα.
Έχουν μπει προϋποθέσεις που αφορούν τη χώρα μας, όπως οι διεθνείς Συνθήκες και το διεθνές Δίκαιο που δεν αναγνωρίζει η Τουρκία- που εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία;
Ουσιαστικά η Τουρκία από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 επιδιώκει, μέσω αμφισβήτησης, να παρακαμφθούν όσα προβλέπονται από τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 κι από μετέπειτα διεθνείς Συμβάσεις για την υφαλοκρηπίδα, ένα θέμα για το οποίο η Ελλάδα υποστηρίζει λύση με βάση τις διεθνείς Συμβάσεις ,ενώ η Τουρκία μέσω διμερών πολιτικών διαπραγματεύσεων.
Σχετικώς με την Αιγιαλίτιδα Ζώνη, για την οποία η Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 (που επικυρώθηκε το 1994) καθόρισε δικαίωμα επέκτασης στα χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 μίλια.
Η Τουρκία εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι μια τέτοια εκδοχή θα τη θεωρήσει casus belli.
Επιγραμματικά, υπάρχουν κι άλλα προβλήματα: για την περιοχή, εναέριας κυκλοφορίας, επιχειρησιακός έλεγχος στο Αιγαίο, στρατιωτικοποίηση των νησιών, ακόμη για τον εναέριο χώρο και την Περιοχή Έρευνας και Διάσωσης.
Όλες αυτές τις αμφισβητήσεις η Τουρκία τις εντάσει σε μια λογική του παράλογου,υποστηρίζοντας ότι επειδή κάποτε η Ελλάδα ήταν ενιαία με τη Μικρά Ασία, γι αυτό το Αιγαίο πρέπει να μοιραστεί στη μέση.
Γι’ αυτό βάζει όριο τον 25ο Μεσημβρινό και διεκδικεί κυριαρχία ανατολικά εκτός από τα νησιά εκείνα που τα ονόματα τους αναφέρονται στις Συνθήκες και τις διεθνείς Συμφωνίες, ότι παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα.
Εγείρει έτσι τις ‘γκρίζες ζώνες”.
Μέ διάταγμα από το 2009 έχει εξουσιοδοτηθεί Τουρκική Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ), να πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων ,σε μια νοητή γραμμή -διαχωρισμός του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό- που ξεκινά από την Κύπρο, περνά από το Καστελόριζο, τα Ίμια, τη Λαδόξερα της Σαμοθράκης και καταλήγει στην Θράκη, “οδηγώντας” σε μια ιδιότυπη ελληνοτουρκική συγκυριαρχία στο Αιγαίο.
Ακόμη να μην ξεχνάμε, η Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Σημίτη, με την συμφωνία της Μαδρίτης του 1997 έχει αποδεχθεί γραπτώς και με την βούλα,ότι “υπάρχουν Συμφέροντα” της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Το 1995, η Τουρκική εθνοσυνέλευση υιοθέτησε πρόταση της τότε Πρωθυπουργού Τανσού Τσιλέρ, η οποία αφορούσε την παροχή εξουσιοδότησης προς την τουρκική κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών, για τη διατήρηση και την υπεράσπιση των “ζωτικών συμφερόντων” της Τουρκίας, σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφάσιζε την επέκταση των χωρικών της υδάτων πέραν των 6 ναυτικών μιλίων.
Πρόκειται για τη γνωστή απόφαση του “casus belli”, η οποία λήφθηκε λίγες ημέρες αφότου η Ελλάδα ,είχε κυρώσει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (Montego Bay), δηλώνοντας ότι έχει αναφαίρετο δικαίωμα να επεκτείνει το εύρος των χωρικών της υδάτων μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, σε οποιοδήποτε χρόνο θα το αποφάσιζε εκείνη.
Με την Τουρκική πλευρά να αποφεύγει επιμελώς κάθε συζήτηση περί του θέματος, συνδέοντας σε κάθε σχετική νύξη την άρση του “casus belli”, είτε με παραίτηση της ελληνικής πλευράς από το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, είτε και με άλλα κατά καιρούς παράλογα αιτήματα.
Τί σημαίνει λοιπόν (τώρα με τίς κοινες περιπολιες με ΝΑΤΟική ομπρέλα),ότι δεν θα επιχειρεί η μία χώρα στον θαλάσιο και εναέριο χώρο της άλλης;
Αναγνωρίζουν οι Τούρκοι τα εναέρια και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας;
Ή μήπως στο όνομα της κρίσης και για να μη χαλάσουμε τη “συμφωνία” θα δεχτούμε de facto τις τούρκικες διεκδικήσεις για μη αναγνώριση του FIR Αθηνών και θα υποχωρήσουμε στα θαλάσσια σύνορα μας;

Το χρηματιστήριο πέφτει αλλά το καραβάνι προχωράει. Να τα λέμε κι αυτά.

porta

Θέμα ημερών η ανεπανόρθωτη εκτροπή της οικονομίας.
Έρχεται λέμε
Ειναι που θα βάραγε τα νταούλια η ψωροκώσταινα.
Φτώχεια και εξαθλίωση ante portas.
Ζήτω η επανάσταση των φαντασιόπληκτων.
Τι αύρα αλλαγής και ενθουσιασμού είναι αυτή Παναγία μου!!!
Εχουμε αρχίσει να εκπλήσσουμε τους πάντες.
Εκατοντάδες επιστολές λαμβάνει ο αριστερός εθνάρχης για διαλέξεις στα Αγγλικά, από ξένες χώρες, πανεπιστήμια, ιδρύματα όλοι έχουν μια επιδίωξη. Να γνωρίσουν τον Τσίπρα από κοντά ώστε να τους περιγράψει πως έγινε αυτό το θαύμα και να του προσφέρουν επενδύσεις.
Ηδη βρίσκεται στο Ιράν μετά θα πάει Πακιστάν κατόπιν Αφγανιστάν και τέλος Τατζικιστάν και Ουμπεκιστάν σε μια μίνι περιοδεία ψάχνοντας επενδυτές.
Ο Πρωθυπουργός έχει φέρει ήδη κάποια αποτελέσματα για να σκάνε από την ζήλια τους οι φιλελέ, αφου υπαρχουν επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν σε μαλλί της γριάς, τσεντζερέδες και μπρίκια, καθώς και σε άμαξες νέου τύπου Ασίας που αντί για μουλάρια θα τις σέρνουν νταβραντισμένοι Έλληνες διψασμένοι για δουλειά.
Πολλοί ζητούν να έχει μαζί του και τον Πάνο Καμμένο, ειδικά εταιρείες που ασχολούνται με ελικόπτερα, αερόστατα, κανώ και άλλου τύπου μέσων διαφυγής.
Χώρες όπως η Ιταλία που έχουν θέματα με μετανάστευση σχεδόν παρακαλούν την Ελλάδα να τους στείλει έστω και για λίγες μέρες την Τασία μήπως και σταματήσουν οι ροές και αν δεν μπορεί η ίδια έστω δικές της σημειώσεις σε power-point για το θέμα με τίτλο “Είναι όλοι μας αδέρφια”. Αλλά το μεγαλύτερο σουξέ το έχει ο υπουργός Κατρούγκαλος.
Ολη η παγκόσμια κοινότητα των πολιτικών και κοινωνικών επιστημών έχει την ίδια απορία.
Πως γίνεται ένας άνθρωπος να μπορέσει να ενώσει εναντίον του τόσο ετερόκλητες ομάδες όπως Πυρηνικούς φυσικούς και κουλουρτζήδες , αστρονόμους και καστανάδες αγρότες και μεσαζοντες, φορτηγατζήδες και αστροναύτες.
Είναι απίστευτο!
Είναι μαγικό!
Είναι πρώτη φορά αριστερά feat Πάνος Καμμένος.
Ουάου!!!!!!
Ό,τι και να γίνει επιβεβαιώνεται ο νόμος , αυτό που λένε Murphy’s law.
Στην χειρότερη στιγμή της ιστορίας μας, απο τον εμφύλιο και μετά ,προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας ,με την πιο ανίκανη κυβέρνηση των τελευταίων 70 χρόνων- (αν έβγαιναν για δουλειά με βιογραφικό οι περισσότεροι θα έβγαζαν φωτοτυπίες) …
Τι άλλο μπορει να πάει χειρότερα δηλαδή;
Eξαιρείται ο πόλεμος φυσικά…
Ενα τέτοιο σκηνικό, μαζί με ολα τα άλλα εξυπνα και ωραία σκεπτικά που βλέπουμε , διαβάζουμε, ακούμε, και τα ζούμε, ειναι τελικά όλα αυτά ενα απαύγασμα ανθρώπινης παράνοιας. ….. .
Αλλά και “Case of study”.
Φυσικά Case of study των οπου γής επιστημονικών κέντρων αναλυσης σκέψης , της ανθρώπινης Ελληνικής ψυχοσύνθεσης .
Που αν μελετηθούν επιστημονικά ολα αυτά, και το φαινόμενο ” Ελληνάρας” ως προσωπικότητα, θα επιβεβαιωθεί αυτό που λένε ,ότι δυστυχώς μεγάλη μερίδα Ελλήνων σήμερα ειναι όντως ψεκασμένοι- λοβοτομημένοι.

Εγώ πιστεύω ότι αν κάνετε μια μαραθώνια συνεδρίαση με τη Ντέλια ανήμερα του αγίου στις 14/02, το momentum θα είναι τρομερό και οι πολιτικές λύσεις θα πέφτουν βροχή

ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ

Έχετε  βαλθεί,όλοι σείς οι παλαμακιστές ,τρίς-ψηφοφόροι τής εθνοσωτηρίου ημών κυβερνήσεως,να κακολογείτε την δημοκρατική, και προοδευτική, και πατριωτική, και σκληρά διαπραγματευτική με πολλές κόκκινες γραμμές, και δε συμμαζεύεται κυβέρνηση της αριστεράς και της προόδου.
Έκαμαν την προεκλογική τους δέσμευση πραγματικότητα – τέρμα η Τρόικα, τώρα έχουμε μονο (4) θεσμούς.
Και  τά στελέχη γραφειοκράτες τους, δεν βλέπουν υπουργούς – οι υπουργοί για καφέ πηγαίνουν στο ξενοδοχείο.
Σταματήστε λοιπόν τη λάσπη και πείτε την αλήθεια… όπως η ΕΡΤ.
Αλέξη μου ,όλους τους φίλους διόρισε λεβέντη μου ,μην αφήσεις κανέναν.
Ας τους να σκούζουν.
Ενας γραμματέας και δώδεκα μέλη ,τού δεκαπενταμελούς μείνανε ακόμα…
Που θα πάει, θα βολευτούν κάπου κι αυτοί.
Προτείνω, για να μη χάσουμε και το λίγο νιονιό που μας έχει απομείνει, μ’ αυτά που γίνονται μπροστά στα μάτια μας, από αύριο κιόλας να πάμε όλοι εμείς (άντρες, γυναίκες και παιδιά) οι καθολικώς Διαμαρτυρόμενοι, γραμμή κι σε τετράδες, στα Κεντρικά επί τής οδού Κουμουνδούρου και να ζητήσουμε να γίνουμε κι εμείς ισότιμα Μέλη τού Κόμματος Διόριζα Σύριζα!!
Έπειτα να αρχίσουμε τις αφισοκολλήσεις, τα πανώ ψηλά, τη ντουντούκα στο στόμα και βουρ στις καταλήψεις και στα άλλα γνωστά και χρήσιμα, για το κόμμα, έργα…
Κάπου τρεις μήνες χωρίς σταματημό.
Στη συνέχεια να ζητήσουμε από τον εγγονό τής ΕΠΟΝίτησας πιστοποιητικό Συριζαικων Φρονημάτων δια πάσαν χρήσιν!!
Εφοδιασμένοι με τούτο το μαγικό Πιστοποιητικό-Πτυχίο να επιλέξουμε, κι εμείς επιτέλους, στο απέραντο Δημόσιο Τεμπελχανείο, μια θέση τής δικής μας αρεσκείας…
Καλό μισθό με λίγη δουλειά!!
Τοιουτοτρόπως επιβιώνουμε κι εμείς ως τα βαθιά μας γερατειά!!
Έξω από τον μαντρί τού Ψείριζα, καλοί μου φίλοι, δεν υπάρχει σωτηρία, δεν υπάρχει καμιά προοπτική, για όσα χρόνια θα υπάρχει η νοοτροπία πού μάς έφερε εδώ.
Πρώτα, για δοκιμή, θα μας χώσουν ως φύλακες δημοσίων κτιρίων και ως καθαρίστριες.
Και μόλις πάρουμε την πρώτη αξιολόγηση πιστού και φρόνιμου μέλους, έπεται η ανύψωσή μας στις ανώτερες και ανώτατες βαθμίδες σε Υπουργεία, Βουλή, Διπλωματικό Σώμα κλπ.
Δείτε, για παράδειγμα, τις καημένες κι απολυμένες καθαρίστριες που έφτασαν, μόλις ο πανάξιος Αλέξης μας πήρε στα στιβαρά του χέρια το τιμόνι τής Ψωροκώσταινας και με πόση δεξιοσύνη, φρονιμάδα και ταχύτητα την απογείωσε ως στον έβδομο Ουρανό (το είπε και ο Απόστολος Παύλος ότι υπάρχει και έβδομος Ουρανός αλλά μόνο για τούς πιστούς)!.
Η πολυδαίδαλη Επιχείρηση, που ακούει στο όνομα Σύριζα Δ.Υ., Εταιρεία Απεριόριστης Αξιοσύνης, για όσους ακόμα δεν το γνωρίζουν, έχει ήδη δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας ,εκτός τού πλανήτη γης και εις τον έβδομον Ουρανό …
Καλά στερνά….

Είμαστε η μοναδική χώρα όπου η μπουρδολογία κι η αχαμνολογία γίνεται επάγγελμα και βγάζεις και καλά λεφτά απ’αυτό.

κατρουγκαλ

Υπάρχει ένα απλό λογικό άλμα, που όλοι όσοι σκέπτονται σαν τον Κατρούγκαλο, φαίνεται να αδυνατούν να καταλάβουν.
Όταν υπερφορολογείς μια κατηγορία εισοδημάτων τότε στην ουσία τα καταργείς.
Οπότε γιατί ο άλλος να χολοσκάσει να σπάσει το κεφάλι του για να αυξήσει το εισόδημά του στα επίπεδα του υπερφορολογημένου εισοδήματος;
Γιατί να μην κάνει κάτι πιο απλό με λιγότερο εισόδημα που δεν υπερφορολογείται;
Γιατί να χαλάσει τη ζαχαρένια του για να πάρει πέντε δεκάρες παραπάνω; Οπότε δημιουργείται ένας αρνητικός συσχετισμός όπου αυξάνοντας τους φόρους στα υψηλά εισοδήματα τα καταργείς, άρα μειώνονται οι εισπράξεις του κράτους, το μέσο εισόδημα πέφτει και επιφέρεις εξίσωση προς τα κάτω, προς τη φτώχεια.
Αντί να ωθείς τον άνθρωπο να θέλει να βγάλει περισσότερα και να παράγει ανάπτυξη, τον ωθείς να μην θέλει να κάνει τίποτα και να περιμένει κανένα επίδομα ανίας.
Δεν πρέπει να σκέφτονται πώς θα υπερφορολογίσουν τους ελάχιστους που δηλώνουν υψηλά εισοδήματα.
Πρέπει να σκέφτονται πώς θα αυξήσουν τους ανθρώπους με ψηλά εισοδήματα.
Αυτό δεν είναι ο αυτοσκοπός οποιασδήποτε οικονομικής πολιτικής;
Πέρα όμως από το λογικό , δεν μπορεί μια γενιά με μισθό 800 ευρώ να πληρώνει συντάξεις των 1000 ευρώ, γιατί επιλέξαμε διανεμητικό και όχι επενδυτικό ασφαλιστικό σύστημα .
Επενδυτικό πού προυποθέτει ότι οι μελλοντικές γενιές παίρνουν σύνταξη, αν η χώρα πάει καλά, και το ρίσκο αν δεν πάει είναι δικό τους… όχι όσων έτυχε να έχουν δουλειά όταν αυτοί βγήκαν στη σύνταξη.
Στα λοιπά θα πω ότι είναι λογικό να μην είναι δακτυλοδεικτούμενος κάποιος που βγάζει περισσότερα λεφτά (αν τα δουλεύει), επειδή δεν βγάζουν όλοι.
Δε βαριέσαι όμως να πληρώσουμε μάστορα όλοι, αλλά έλα που στη χώρα που ζούμε το Σύνταγμα λέει ότι συνεισφέρουν όλοι στα βάρη ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση ,και η συνεισφορά έχει ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ χαρακτήρα.
Αντε πείσε μας ότι κάποιος που θα δώσει 20.000 ευρώ εισφορές, θα έχει ανταποδοτικό όφελος σε σχέση με κάποιον που θα δώσει 5.000 ευρώ.
Τραγικοί οι κυβερνώντες, πιο τραγικός ο λαός.
Με τις υγείες σας επαναστατημένοι και να θυμάστε ,ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους λώκους.