Αρχείο μηνός Ιανουάριος 2016

Επειγόντως Ψυχίατρο!

παπαρολογος

Θαυμάστε τους ανθρώπους που στείλατε σε δημοκρατική βουλή.
Μα τι γίνεται επιτέλους, πόσα διαμάντια κρύβει πια ο Σύριζα;
Δηλαδή η δολοφονία ενός ανθρώπου για να την ορίσουμε ως τέτοια -κατά Μπαλαούρα , θα πρέπει να ρωτήσουμε πρώτα τον δολοφόνο μήπως τα κίνητρα του έχουν να κάνουν με κάποιο ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου ή όχι, γιατί αν υπάρχει ένα ιδεολογικό αριστερό υπόβαθρο, πρεπει να το ξανασκεφτούμε μήπως τελικά οφείλουμε να τον αποθεώσουμε.
Εγώ έχω μια απορία.
Αν ο ίδιος τύπος αργότερα δηλώσει ότι έλεγε ψέματα και το έκανε απλά για ληστεία αυτομάτως η πράξη μετατρεπεται σε στιγνή δολοφονία;
Τι λέει το “πρακτικό εγχειρίδιο περί επανάστασης” της κουμουνδούρου για το θέμα;
Γιατί ο κυριούλης εδώ μας λέει οτι το αν τελικά έχουμε δολοφονία ή οχι δεν εξαρτάται από το προφανές, από το ότι δηλαδή σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, αλλά από το τι σκεφτόταν ο δολοφόνος την ώρα που το έκανε.
Αν ήταν αριστερός επαναστάτης, διάβαζε Μπακούνιν και μεράκλωνε με Sex Pistols και Joy Division είχε και αυτός τα δίκια του.
Ρε πατε καλά;
Μας έχετε πρήξει με τους Ξηρούς , τους Κουφοντίνες , τους Πυρήνες της φωτιάς , τριάντα χρόνια και δεν έχετε καταλάβει ακόμη το προφανές.
Οτι είτε σε λένε Ξηρό είτε Ρουπακιά είσαι δολοφόνος, ότι και να νομίζεις εσυ και οι συντροφοί σου .
Ενα είναι σίγουρο.
Χρειάζεστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μπας και ξεκολήσει το σύστημα γιατί έχει κρασάρει άσχημα.
Σαφώς και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το γνώθι σαυτόν και τουλάχιστον φροντίζουν να ενημερωθούν επαρκώς, ειδικότερα για ζητήματα που δεν κατέχουν ή έστω να μην φορούν παρωπίδες.
Απλά δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ, θορυβώδεις…
Ίσως να φταίει και το γεγονός ότι όλοι, λίγο-πολύ, ζυμωθήκαμε μέ τήν αθάνατη κομματική αργκό, της ‘’ανωτερότητας των Ελλήνων έναντι όλων των άλλων’’.
Τόσο πολύ, που εν τέλει η άποψη αυτή οδήγησε κάθε έναν ξεχωριστά, με το πρόσχημα ότι οι απόψεις του στοχεύουν ακριβώς σε αυτή την διαιώνιση της ‘’ανωτερότητας’’, να αυτοαναγορευθεί σε αυθεντία.
Πάντως η τελευταία, εξελιγμένη version απέχει ακόμη και από την κοινή, διαχρονική διαπίστωση είναι ,ότι κάθε Έλληνας κρύβει μέσα του έναν πρωθυπουργό, έναν ξερόλα.
Ξέρει δηλαδή τι χρειάζεται η Ελλάδα για να γίνει υπερδύναμη, και φυσικά έχει ανακαλύψει αυτό που δεν μπόρεσε ο Φρόυντ..
Εκτός αν ξυπνήσουμε κάποτε και συνειδητοποιήσουμε κάτι πολύ απλό.
Ότι δηλαδή στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν κακόμοιροι και δυστυχισμένοι πολίτες, αλλά εγκληματικά ηλίθιοι και αμετανόητοι ψηφοφόροι.
Οι υπόλοιποι, όμως, τι φταίνε;
Οι ψηφοφόροι του κυβερνητικού συρφετού πάντως,πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι σήμερα με όλα αυτά που γίνονται.
Πρέπει να είναι ευχαριστημένοι για τους ανθρώπους που στείλανε στην βουλή, για τις απόψεις τους, για την αγάπη τους στην χώρα, για την προβολή του αριστερού ιδεώδους, για την μόνη χώρα με ανοιχτά σύνορα σε όλον τον πλανήτη, για τους ευχαριστημένους πολίτες -του αγρότες-ιδιωτικό τομέα-δικηγόρους κ.λ.π.
Λοιπόν όλοι μαζί ανάσες αξιοπρέπειας 1 2 3 …
Καί την άλλη φορά που θά ψηφίζεις,νά θυμάσαι ,ότι είναι το ύψιστο δικαίωμα σου στην χώρα σου και όχι πρέφα στο καφενείο…

Timeo Danaos et dona ferrentes…

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα της αριστερής πολιτικής και αίγλης, τρομάρα τους!
Την διατήρηση του γραφειοκρατικού κράτους που δαπανά αλλά δεν παράγει.
Την αύξηση των φόρων και των τρελά υψηλών εισφορών σε μια οικονομία που είναι σε βαθιά ύφεση.
Την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και επακόλουθη μείωση εσόδων και αύξηση δαπανών.
Η αύξηση των φόρων, η αύξηση των εισφορών, το κλείσιμο των τραπεζών, η διάλυση των αγορών (ακίνητα, εμπορικά καταστήματα, κάθε οικονομική δραστηριότητα), η διατήρηση ενός προνομιούχου και μη παραγωγικού κράτους – είναι αριστερή πολιτική – με καταστροφικά αποτελέσματα.
Αύξηση χρέους, αύξηση ανεργίας, μείωση εσόδων, μείωση συντάξεων, περαιτέρω αύξηση χρέους, αδυναμία δανειοδότησης,πτώση της καταστροφικής κυβέρνησης…
Το άναρχο κράτος της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος σε ημέτερους, όταν με την χρηστή διοίκηση δεν εμπνέει τους πολίτες και τους κατακλέβει, δεν μπορεί να αποτελέσει στην λαίλαπα της συρρίκνωσης των εισοδηματιών της ελεύθερης αγοράς, παράδειγμα προς μίμηση, αλλά απευκτέο παράδειγμα προς αποφυγή.
Το σαθρό σύστημα της διαπλοκής έχει εμποτίσει τόσο πολύ το μεδούλι του νεοέλληνα, που δεν πείθεται όσο καλοπροαίρετα και αν το κράτος του φερθεί, που ουσιαστικά τον αποτελματώνει και τον εξαθλιώνει.
Γιατί η διόγκωση του κρατισμού δημιούργησε ένα γραφειοκρατικό τέρας, που σαν Λερναία Ύδρα κατατρώει τις σάρκες και όσων τίμια θα ήθελαν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους και ανάλογα με τη φοροδοτική τους δυνατότητα, να συμβάλλουν στην οικονομική ανόρθωση.
Αλλά αντιδρούν και οι τίμιοι στον ορυμαγδό και στον συρφετό των όσων διαρκώς παρανομούν, γιατί αισθάνονται ότι πιάνονται κορόιδα στην γενική αναμπουμπούλα της υφέρπουσας παρανομίας και της εξόφθαλμης ατιμωρησίας των πολλών.
Το σάπιο πολιτικό σύστημα των “αριστερών” αρπακτικών δεν επιθυμεί την ατομική ευθύνη και την εξατομίκευση των ενεργειών, που γρήγορα και ευδιάκριτα αποκαλύπτονται, σαν καθαρό νερό, παίρνοντας ο καθένας ό,τι του ανήκει, κατά τις πράξεις και αποφάσεις του, αλλά την μαζικοποίηση μέσα από πολύπλοκες ενέργειες νομικής κατασκευής, ώστε η παρανομία είτε μαζικά να συγκαλύπτεται- είτε δύσκολα να αποκαλύπτεται.
Η διόγκωση του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος στα τέλη της δεκαετίας του 1990 επισώρευσε πολλά δεινά στον πλούτο της εθνικής μας οικονομίας και αποτέλεσε αιτία διασπάθισης πλούτου, υφαρπαγής περιουσιών και διαφθοράς όσων αποτελούσαν τα εκλεγμένα διοικητικά συμβούλια των συνεταιρισμών, που λάμβαναν επιδοτήσεις αφειδώς από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Τράπεζες για λογαριασμό των μελών τους, και τα Διοικητικά Συμβούλια καρπώνονταν τα χρήματα για παράνομο όφελός τους, χωρίς ενημέρωση των μελών τους.
Γι’ αυτό και η ιστορία κατέγραψε το κλείσιμο των περισσότερων συνεταιρισμών με υπέρογκα χρέη, που λόγω του Δημόσιου χαρακτήρα των, στην λογική της υφαρπαγής της ψήφου των αγροτών, αποτέλεσαν και χρέη που επιβάρυναν την εθνική μας οικονομία και κατέσκαψαν κάθε ελπίδα οικονομικής ανάκαμψης.
Xωρίς αληθινή παιδεία, που αποτελεί το μείζον έλλειμμα και ανάπτυξη του αισθήματος κοινωνικής ευθύνης του καθένα μας, μέσα από μια κοινωνία ανοικτών οριζόντων και ίσων ευκαιριών, που αναγνωρίζει το καλό και δεν συγκαλύπτει το σαθρό και το παράνομο, για όφελος των επιτηδείων, δεν υπάρχει προκοπή.
Κακό που  διαιωνίζεται, επιτηδευμένα, με έντεχνη παραχάραξη της αλήθειας σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και με συνθήκες μεσαιωνικού σκοταδισμού.

Ο λογαριασμός, αναπόφευκτος.

ζειμπεκ

Όσο και να κοπανιόσαστε, όντας ανίκανοι να εστιάσετε σε οποιοδήποτε εθνικό στόχο, η Νέμεση θα έρθει.
Γαλουχήσατε ένα λαό απειθάρχων γνωμοδοτών.
Ένα λαό που έχει δίκιο σε ΟΛΑ και ΔΕ φταίει σε ΤΙΠΟΤΑ, αλλά πάει κατά διαολου.
Όχλος και μπουλούκια παντού.
Η βλακεία, η αντιγραφή σαπίλας και η ξιπασιά έγιναν κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μεγάλου ποσοστού τού λαού.
Πού εκλέγει την εικόνα του και την ομοίωσή του.
Μόλις απεκτησε δύναμη, έβγαλε την απόλυτη ομοίωσή του στην εξουσία.
Αυτοί πού ενσωματώνουν τα χειρότερα χαρακτηριστικά του Έλληνα, στην εξουσία.
Ο λογαριασμός, αναπόφευκτος. δυο

Ο “κωπηλάτης της Ελληνικής οικονομίας”, που δεν είναι άλλος από τον ιδιωτικό τομέα, ανέκαθεν πλήρωνε τη ταμπακιέρα των σπασμένων της Ελληνικής πολιτικής.
Ο ιδιωτικός τομέας πρώτος βρέθηκε στον δρόμο άνεργος και ποτέ δεν εκβίασε, έκλεισε δρόμους, κλπ κλπ.
Σήμερα που έχουν λιγοστέψει οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, αφού πολλοί είναι άνεργοι (1.500.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι άνεργοι, 0 δημόσιοι) , καλούνται να πληρώσουν οι διαχρονικά ευνοούμενοι του κράτους που πάντα φοροδιέφευγαν, έκλεβαν κοινοτικά κονδύλια με “πλαστά” δικαιολογητικά κλπ κλπ.
Το δε θράσος τους ξεπερνάει κάθε όριο, σε βαθμό που κλείνουν τους δρόμους για να διεκδικήσουν τη συνέχιση του πάρτι!
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, επειδή τους έταξαν συνέχιση πάρτι, εξέλεξαν τον Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις.
Στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, που η λογική το είχε να μην εκλεγεί ,αφού τα έκανε όλα θάλασσα και φάνηκε ασυνεπής σε κάθε προεκλογική του δέσμευση μερικούς μήνες πιο πριν…επανεξελέγη από τα “Party Animals” απλά γιατί δεν πείραξε κανέναν από αυτούς που έκαναν πάρτι, πάνω στο σβέρκο του ιδιωτικού τομέα.
Οι περισσότεροι δε ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν πήγαν καν να ψηφίσουν στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, θεωρώντας ότι “όλοι ίδιοι είναι” και αυτό που κατάφεραν ,είναι να αναδείξουν και πάλι τον χειρότερο από τους κακούς.
Άν δέν πάρουμε απόφαση ότι πρέπει να μειωθούν οι πάγιες κρατικές σπατάλες, να πληρώσουν οι φοροφυγάδες ΚΑΙ να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις ώστε να απορροφηθούν οι άνεργοι για να ανθίσει εν συνεχεία η οικονομία….θα συνεχίσουμε να πελαγοδρομούμε και να πηγαίνουμε κατά διαόλου. ΖΩΑ

Πόσο πάει η “αριστεροσύνη ” ρέ Γκρούεζα;

ΣΖινας

Πόσο πάει η αριστεροφροσύνη;;
Ποσο πουλιέται;;
Με το κιλό;;
Με πόσους ΕΑΜΙΤΕΣ συγγενείς;;
Είστε απλά λιμάρια της εξουσίας ,που παρασιτείτε πάνω στα συντρίμια της Ελλάδας.
Ο αγώνας και η πορεία που διαγράφει ο καθένας είναι διαρκής και προσωπικός και η δικαίωση έρχεται μόνο μέσα από σκληρή δουλειά.
Θα έπρεπε απλά να ντρέπονται και να παραιτηθούν αμέσως.
Είναι απλά αδιανόητο.
Προφανώς οι έννοιες της αξιοκρατίας και της διαφάνειας είναι άγνωστες στους εν λόγω κυρίους και κυρίες.
Την ίδια ώρα που νέοι από όλοι την Ελλάδα καταρτισμένοι, τεχνοκράτες εγκαταλείπουν την Ελλάδα εδώ εξακολουθούμε να συντηρούμε τα παράσιτα.
Μόνο θλίψη προκαλεί η κατάσταση.
Κομισάριε Σχινά ,είναι κουτοπονηριά,αμοραλισμός,ρεβανσισμός,είναι πραγματικά αηδιαστικό να φτάνεις να λες για τους αγώνες του πάππου σου, προκειμένου να δικαιολογείς τη θεσούλα που σου έδωσε το κόμμα σου για να βολευτείς.
Άκου λοιπόν μικρέ “αγωνιστή”,η κουβέντα γιά τό περί δικαίου αίσθημα για τους αγώνες της αριστεράς, έχει λήξει  με την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και την εθνική συμφιλίωση .
Δεν δικαιολογείται με τίποτα η πράξη σου.
Λες  ότι κουράστηκες ,με τη δίμηνη κατάληψη της ΑΣΟΕΕ.
Ποια απ’ όλες, γιατί συνέχεια σε κατάληψη την είχατε.
Τα αιτήματά σας περί της αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γουαδαλούπη, δεν έπεισαν ποτέ και κανέναν.
Επειδή περάσαμε πολλοί από μάς από τίς φοιτητικές αίθουσες, δεν έγινε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μια κατάληψη για τα απαρχαιωμένα βιβλία, για την αδιαφορία των καθηγητών να μας οδηγήσουν από τη θεωρία στην πράξη ,ή για τις άδειες βιβλιοθήκες.
Η κατάληψη για εσάς σημαίνει,πέντε αραχτοί να κλείνετε τα ιδρύματα και μετά να το ρίχνετε στο φραπέ και στις μπίρες.
Άρα άσε τά περί αγώνων,γιατί δε σε παίρνει.
Μιλάς για κάποιον Δεκέμβρη.
Εάν εννοείς το Δεκέμβρη στον οποίο έγινε η δολοφονία του Γρηγορόπουλου, σου υπενθυμίζω ότι υποστηρίξατε αυτούς που έσπασαν τις βιτρίνες των καταστημάτων των μεσαίων επιχειρήσεων, κι έκαψαν την Αθήνα, γιατί έτσι τους γούσταρε.
Αν αυτός ο Δεκέμβρης σε εκφράζει, τότε πρέπει να το κοιτάξεις.
Σου λέω απλώς, ότι δεν έχετε ως κόμμα οργανώσει μια πορεία για τα θύματα της MARFIN,μάλλον γιατί δούλευαν σε τράπεζα.
Έχετε λοιπόν επιλεκτική μνήμη…
Μιλάς για εργατοώρες…
Ποιες ρε;
Έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου;
Ξέρεις πώς είναι το άγχος της δουλειάς;
Όλο κατάληψη και θεωρία.
Εάν λοιπόν αγόρι μου ήθελες να βοηθήσεις τον τόπο, θα έπρεπε να έχεις φάει τις σφαλιάρες της ζωής, να έχεις μάθει την πιάτσα και να δουλεύεις πληρώνονοντας τις εισφορές σου.
Γι αυτό μη μας πρήζεις ,με τις αμπελοφιλοσοφίες σου…
Διορίζονται οι Συριζαίοι μεταξύ τους,γιατί θεωρούν ότι η ιστορία τους αδίκησε  και τώρα ήρθε η ώρα να πάρουν το μερίδιο που τους ανήκει .
Ωραιότατο το παραμύθι,αλλά δεν έχει δράκο .
Εγώ, βλέπω ένα πτώμα , το πτώμα μιάς χώρας που λιμοκτονεί, και επί της οποίας τα σκυλιά έχουν μπεί μέσα στο καραβάνι και κατασπαράσσουν τις σάρκες του .
Αυτό είναι το ήθος της “αριστεράς” του Συριζα.
Λόγος διχαστικος, φανατικός, κομματικός.
Βαθιά Αναξιοκρατία, εχθροί της αριστείας..
Τι περιμένεις από μυαλά κολλημένα στο εμφύλιο;
Σεβασμός ρέ κοπρόσκυλα,στις στρατιές των ανέργων!
Σύντομα όμως θα βρεθείτε εκεί που ανήκετε,στο 3- 5%

Όρμα Ρένα στην αρένα…

ΕΥΠ

Εξίσωση προς τα κάτω, σταδιακή προλεταριοποίηση όλων, υποβάθμιση της Παιδείας, αποδόμηση της εθνικής ταυτότητας,γιά να φτιαχτεί ο ταξικός πολτός για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας, σύμφωνα με τό μηδενισμό που έχουν στον εγκέφαλό τους.
Το δικό τους μνημόνιο, που τό υπέγραψαν στα τέσσερα, επειδή δεν εκβιάζονταν να το υπογράψουν όρθιοι.
Αυτό πού ξεκινάει κόβοντας συντάξεις και δίνοντας στα δεκανίκια τους δημόσιους υπάλληλους 150 εκ. ευρώ τον χρόνο αυξήσεις.
Που θα τα πληρώνουν όλοι αυτοί που ήδη συντηρούν τους μόνιμους -βρέξει χιονίσει- κρατικοδίαιτους, αλλά ταυτόχρονα κλείνει και τις όποιες ιδιωτικές επενδύσεις , στέλνοντας οικογένειες στην πείνα.
Διορίζουν, ότι πλησιέστερο σε συγγενικό οικογενειακά και κομματικά πρόσωπο κυκλοφορεί, και σου λένε μετά , ότι θα σε προστατεύσουν.
Η ψευδαίσθηση που καλλιεργεί η ρητορική της “αριστεράς” και που,δυστυχώς, βρίσκει αρκετούς αποδέκτες.
Ένα από τα θεμελιώδη αξιώματα,είναι ότι η πολιτική που εφαρμόζει περιστρέφεται γύρω από τη προστασια των αδύναμων.
Πολλοί δηλαδή πιστεύουν ότι μια “αριστερή” κυβέρνηση,έρχεται για να κάνει καλύτερη τη ζωή τους.
Ε,λοιπόν πουθενά δεν έχει συμβεί αυτό.
Οι αδύναμοι εξακολουθούν να είναι αδύναμοι και μάλιστα,ο αριθμός τους αυξάνεται γεωμετρικά.
Πού οφείλεται αυτό-αν το δεις επιφανειακά- τό παράδοξο;
Μα στην εξόντωση,με πρόσχημα τη δίκαιη κατανομή των βαρών,της πιο παραγωγικής συνιστώσας της οικονομίας,του βασικού φορολογικού και ασφαλιστικού αιμοδότη,της μεσαίας τάξης.
Αυτή τελικά είναι η ψευδαίσθηση που ,έντεχνα δημιουργεί η “αριστερή” προπαγάνδα.
Δεν ανέλαβαν την εξουσία για να βελτιώσουν το επίπεδο διαβίωσης των οικονομικά αδύναμων,αλλά για να φέρουν στο ίδιο επίπεδο και αυτούς που διαβιούν καλύτερα!
Τό Καθεστώς των τσαρλατάνων, των επαγγελματικά άχρηστων, τών ανίδεων σκιτζήδων είναι εδώ.
Στηριγμένο στα αντιδραστικά προνομιούχα κοινωνικά στρώματα (αλλά και σε εξαπατημένα άλλα -εξαθλιωμένα), αναίσχυντα συντηρεί το σεσηπός παρελθόν και αποδεκατίζει τον τόπο.
Βαθιά άρρωστη κοινωνία αντιδραστικών μπουλουκιών,πού αντιπαθούμε θανάσιμα το Κράτος Δικαίου, τη νομιμότητα και τη θεσμικά τεκμηριούμενη κανονικότητα.
Με εντολή της ΕΥΠ το καλοκαίρι είχαν μπει φρουροί στον Νομισματοκοπείο, μη τυχόν και πηδήξει κανείς τη μάντρα και μπει μέσα.
Αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο Λαφαζάνης, απλά λέει λαφαζανιές, έχουμε τήν κυβέρνηση αλλά και τόν πρώην υπουργό Βαρουφάκη,να αμφισβητούν τα λεγόμενα του Στουρνάρα, υπονοώντας ότι εφόσον δεν τους ειδοποίησε για την εισβολή όλα είναι μυθεύματα.
Τι έγινε καί μπερδεύτηκαν,δέν ήξεραν για το σχέδιο Β και περίμεναν τον Στουρνάρα να τους ενημερώσει ,ή ήξεραν και έδωσαν εντολή για φύλαξη από την ΕΥΠ;
Όλη η κυβέρνηση γνώριζε και ετοίμαζε σχέδιο κατάλυσης της Δημοκρατίας.
Και ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης και ο Βαρουφάκης και όλοι οι υπουργοί είχαν λάβει γνώση του σχεδίου για παράλληλο νόμισμα.
Κάποιοι το είχαν πάει παραπέρα και σχεδίαζαν ντου σε ΤτΕ και στό Νομισματοκοπείο.
Όμως, δεν μπορεί ο Τσίπρας να το παίζει τώρα αθώα περιστερά.
Ήξερε, είχε ενημερωθεί για το plan B και απλά πανικοβλήθηκε .
Ήταν λογικό να υπάρχει plan B για αλλαγή νομίσματος, από το συγκεκριμένο κόμμα.
Φυσικά δεν απάνταγε στα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας αλλά σε φαντασιακά,όπως το κόστος του υπέρογκου δανεισμού της χώρας.
Και ήταν και είναι φαντασιακό γιατί η Ελλάδα δεν πλήρωνε ή πληρώνει ούτε ένα ευρώ, από τα δικά της έσοδα για τόκους ή χρέος.
Αντίθετα σχεδόν ολόκληρες οι δημόσιες επενδύσεις ,αλλά και το αγροτικό εισόδημα χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.
Το plan A ήταν ο εκβιασμός της Ευρωζώνης, μέσω της αναταραχής των αγορών, που δοκιμάστηκε με το δημοψήφισμα και απέτυχε πλήρως.
Εκδοχή του Plan Β είχε και ο Βαρουφάκης ,ο οποίος δεν ομολογούσε μεν την αλλαγή νομίσματος, αλλά το βαφτιζε “ευρώ” που όμως θα ήταν virtual. Αναμενόμενα παπατζίδικα κολπάκια.
Έτσι πήγαμε στο plan C,δηλαδή σε νέο τριετές μνημόνιο.
Υποστηριζόταν από τους μετριοπαθείς και αυτό λόγω ανάγκης ,μια και το τέλος του δεύτερου μνημονίου με ένα ημιμνημόνιο credid facility, είχε ήδη καεί από τον Βαρουφάκη με την περίφημη “διαπραγμάτευση”
Το plan B ήταν πραξικόπημα και η κυβέρνηση θά μπορούσε να το περάσει από τον λαό την συγκεκριμένη περίοδο.
Θα οδηγούσε όμως σε μετωπική ρήξη εσωτερικά, με όλο και μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού λόγω της εξαθλίωσης του, και η απάντηση δεν μπορούσε να είναι παρά ο αυταρχισμός και η κατασκευή εσωτερικών εχθρών.
Η αρχή είχε ήδη γίνει από την πρόεδρο της βουλής και όχι μόνο.
Το plan B ήταν της ομάδας που αργότερα διασπάστηκε από τον Σύριζα
Το τέλος της τραγωδίας φυσικά θα το έδινε κάποιο Γουδή, μια και το πείραμα της νέας Οκτωβριανής επανάστασης (και όχι μόνο αλλαγή νομίσματος) εκεί θα κατέληγε.
Σε όλα αυτά ήρθε απροσδόκητα, το plan D του Schauble για συμφωνημένη και με βοήθεια μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.
Αν και δεν εφαρμόστηκε, ήταν αρκετό για να επιστρέψει ο Βαρουφάκης στην κωμωδία και ο Λαφαζάνης έξω από τον Περισσό, όπου αντίστοιχα ανήκουν.

Τί θα γίνει,θα παίξουν τα όργανα τελικά;

JADERFH

Προλετάριοι, η σκληρά διαπραγματευτική, και πατριωτική, και δημοκρατική, και προοδευτική, και δε συμμαζεύεται κυβέρνηση της αριστεράς και της προόδου ,υπό την καθοδήγηση του γενικού γραμματέα του Σύριζα και εξοχοτάτου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ,τώρα κομίζει στους δανειστές το σκίσιμο του μνημονίου ,που θα γίνει ντάλα μεσημέρι αύριο στο Σύνταγμα με χορούς και νταούλια.
Παρακαλούνται όλοι οι σύντροφοι όπως προσέλθουν, για να χορέψουν στο μεγάλο αυτό γεγονός, όπως έκαναν μετά το ηχηρό ‘όχι’ του καλοκαιριού,που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο και δημιούργησε πληθώρα παγκοσμιων εξελίξεων.
Οι νόμοι του μνημονίου θα ακυρωθούν αμέσως με ένα εφαρμοστικό νόμο, το πρόγραμμα την Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί, καθότι ο πρωθυπουργός θα πρωτοτυπήσει και θα κάνει όσα είπε, ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, η 13η σύνταξη θα επανέλθει, ο κατώτατος θα πάει στα 751, η ανεργία θα μηδενιστεί.
Όλοι οι σύντροφοι αύριο στο Σύνταγμα για να αρχίσουν οι χοροί.
Εκλεκτός καλεσμένος, ο άρτι αφιχθείς εκ Βουλγαρίας, σύντροφος Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
Δεκαετίες τώρα, πραγματικός φιλελευθερισμός δεν εφαρμόστηκε ποτέ στη χώρα.
Αντίθετα, υπέστη τεράστια λοιδορία και περιθωριοποίηση με ευθύνη όλων, ακόμη και αυτών που τον “πουλούσαν” .
Ο λόγος;
Η κυριαρχία του κρατισμού ,δηλαδή, το χέρι αβέρτα στο “βάζο με το μέλι” του δημόσιου ταμείου.
Κρατισμός, παρασιτισμός, αθρόες προσλήψεις στο ευρύτερο Δημόσιο, ασυλία στον Δ.Υπάλληλο ότι και αν κάνει, όσο και αν κλέβει ή αν λουφάρει, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις -αβέρτα εφάπαξ , πόλεμος σε όσες επιχειρήσεις είναι ακόμα ανοικτές, διωγμός των ξένων επενδύσεων, υπερφορολόγηση των αληθινών εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας, για να μισθοδοτούνται οι κηφήνες.
Αυτό υποστήριζε εδώ και δεκαετίες τό βαθύ  κράτος στην Ελλάδα και μάλιστα κατάγγελλε με στόμφο ,τούς εκάστοτε κυβερνώντες ότι δεν έδιναν αρκετές παροχές, δεν προσλάμβαναν αρκετούς αμόρφωτους αφισοκολλητές και δεν τους έβγαζαν αρκετά νωρίς στην σύνταξη ώστε να πάρουν σειρά διορισμού και ξυσίματος τα παιδιά τους
Επόμενο ήταν οι φανατικότεροι και κυρίως οι πιο βολεμένοι ,να μετακομίσουν στούς Συριζανέλ, γιατί αυτοί τους υπόσχονται συνέχιση του πλιάτσικου .
Οι κυβερνώντες καταστρέφουν την Ελλάδα και για επικοινωνιακούς λόγους κάνουν παρελκυστική πολιτική,για να περνούν οι ημέρες και η χώρα να παραμένει στάσιμη.
Έχουν περάσει επτά μήνες από τη συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας και ούτε μια μεταρρύθμιση δεν έχει γίνει.
Ακόμη συζητάμε για το ασφαλιστικό, ακόμη για το χαοτικό δημόσιο, ακόμη και τη μείωση της δημόσιας δαπάνης και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτε ,αλλά παραμένουν “μανούλες” στο επικοινωνιακό παιχνίδι.
Έτσι όμως ούτε τα ταμεία γεμίζουν, ούτε δουλειές ανοίγουν, ούτε ανάπτυξη θα έρθει.
Η χώρα σέρνεται και η κυβέρνηση κρύβεται στα προβλήματα και βλέπει την θύελλα να πλησιάζει.
Όμως είτε το θέλουμε ή όχι,η εποχή των δανεικών τελείωσε.
Ότι βγάζουμε, αυτά θα τρώμε.
Όσα και αν πάρουμε από τους πλούσιους της λίστας Λαγκάρντ, όσα PSI και δομημένα μαγικά ν΄ανακαλέσουμε, θέλουμε κάποια δις τον χρόνο μισθούς για καί συντάξεις.
Αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν.
-Δημόσιες επενδύσεις για να φτιαχτούν θέσεις εργασίες για τους 1.5 εκ ανέργους.
-Σταθερό καί χαμηλό φορολογικό,ώς κίνητρο για τήν δημιουργία επιχειρήσεων και προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Εφόσον οι φόροι είναι υψηλοί, κόβεις δαπάνες ,έως ότου εισπράξεις τους διαφυγόντες φόρους.
Δεν ξοδεύεις με την προοπτική να εισπράξεις παραπάνω στο μέλλον.
Η φοροδιαφυγή δεν προέρχεται από νόμιμες συναλλαγές που απλώς δεν πληρώνουν ΦΠΑ ή απλώς δεν δηλώνουν νόμιμα εισοδήματα.
Το μεγαλύτερο μέρος της φοροδιαφυγής προέρχεται από παράνομες συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και δημοσίου. Πολεοδομίες, Εφοριακοί, ΥΠΟΙΚ, Γιατροί κλπ.
Πώς το κράτος θα εισπράξει περισσότερους φόρους, όταν οι εφοριακοί είναι μέρος του προβλήματος;
Αυτό για να “σπάσει”, πρέπει να κλείσει το μαγαζί και να ξανανοίξει με αξιοκρατία και ορθολογικές δομές ,χωρίς συνδικαλιστές στα λάθος πόστα με τις λάθος αρμοδιότητες.
Η λύση είναι η συρρίκνωση του δημοσίου και η προαιρετική μελλοντική επέκτασή του, πάνω σε μια πιο υγιή και αποδοτική βάση.
Η τρόικα γιατί φαγώθηκε να μειώσει το δημόσιο;
Τι συμφέρον έχει;
Αναγκαστική λοιπόν η μεταρρύθμιση ,τα λοιπά, αποτελούν δυστυχώς κουτή, εγκληματική ανακύκλωση ψευδαισθήσεων.
Οι συνέπειες που επέφερε η έκβαση της  εκλογικής διαδικασίας στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν πρόκειται να περιοριστούν στη Νέα Δημοκρατία.
Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις στό πολιτικό σκηνικό , που διαφαίνεται ότι θα είναι ραγδαίες.

Τα ”ημερομήνια” δείχνουν, ότι πολλά εξυφαίνονται παρασκηνιακώς, από κάποια Κέντρα της Εσπερίας.

ΘΕΙΕ ΚΩΣΤΑ

Τά συνεταιράκια και οι κρυφοκοιτάζοντες πρός τίς καρεκλίτσες τής εξουσίας, βγήκαν παγανιά.
Αυτή τη φορά δε στηρίζουν ευθέως Τσίπρα ,γιατί με όσα έχουν γίνει προσέχουν μήν εκτεθούν, αλλά κάνουν προπαγάνδα, μη τυχόν και βγει ο μορφωμένος μεταρρυθμιστής Κυριάκος και τους τσακίσει.
Σωστός,καθαρός,ικανότατος με βαριά χαρτιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μπορεί καί ξέρει να διαχειρίζεται με αποτελέσματα.
Η έντιμη και ειλικρινής πολιτική του θητεία , αποτελούν εχέγγυα για μια καινούργια και ριζικά διαφοροποιημένη αξιωματική αντιπολίτευση Ν.Δ, που θα έχει εποικοδομητική παρουσία στα πολιτικά δρώμενα ,γιά ένα νέο ξεκίνημα στην παρούσα φάση .
Αυτό πρέπει να βλέπουμε και να κρίνουμε , με ανοιχτά μάτια και ξεκολλημένα μυαλά .
Γιατί , δυστυχώς έχουμε πάθει και ακόμη παθαίνουμε , αλλά δέν μαθαίνουμε , από τα τραγικά λάθη μας .
Επιτέλους θα πρέπει να ισχύσει η αξιοκρατία σε αυτή τη χώρα και να αφεθούν οι του ιδιωτικού τομέα που μοχθούν να πάνε μπροστά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η ευκαιρία μας,γιά νά εξαλειφθεί ο λαϊκισμός που έχει κατακυριεύσει τη χώρα, μετατρέποντάς τη σε χώρα αγράμματων και στερημένων, άλλως πρέπει νά τά μαζεύουμε και να φεύγουμε -όσοι απομείναμε- , αφήνοντας πίσω τους ανίκανους ωφελιμιστές,που θα μείνουν να φαγωθούν μεταξύ τους.
Ας γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί γιατί κοιμόμαστε όρθιοι και μετά κλαίμε γιατί μείναμε τόσο πίσω.
Ας σταματήσει επιτέλους ο λαϊκισμός, αυτή είναι η μάστιγα της χώρας μας .
Όσο το κράτος διογκώνεται, τόσο θα αυξάνεται η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα, γιατί κανείς εργοδότης δεν μπορεί να αντέξει τους επιρριπτόμενους φόρους και την αύξηση των εισφορών ,όπως και την αυτονόητη αύξηση του κόστους παραγωγής, ώστε να υπάρξει ανταγωνισμός, παραγωγικότητα, πλούτος και δυνατότητα απασχόλησης με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ο απαρχαιωμένος μηχανισμός της πελατειακής δημόσιας διοίκησης, αποτελεί τον ογκόλιθο του προβλήματος, που όσο αυξάνεται τόσο και περισσότερη δυστυχία θα μας επισωρεύει.
Ο συστηματικός προπαγανδιστικός μηχανισμός έχει τόσο αλλοιώσει στο κοινωνικό υποσυνείδητο την έννοια του επιχειρείν και του ανταγωνισμού τής ελεύθερης αγοράς και ενδυναμώσει την αριστερίστικη κρατιστική ιδεολογία.
Όλα με το περιτύλιγμα της αριστερίστικης χρυσόσκονης του τίποτα, φαίνονται αρεστά στους ανοικοκύρευτους, έτοιμους για κωλοτούμπες, αρκεί να μη χαθεί η καρέκλα.
Και το καράβι της χώρας ακυβέρνητο χωρίς πυξίδα, χωρίς προσανατολισμό, χωρίς μέθοδο ,χωρίς διέξοδο ,χωρίς ελπίδα.
Ο καταποντισμός οσονούπω προβάλλει ευδιάκριτα, με απόλυτη βεβαιότητα, γιατί τα ευχολόγια που έγιναν τόσο πολλά πια ,δεν πιάνουν.
                                                                                                          Νά μου το θυμηθείτε ,είναι κοντά η ώρα πού η κατηγορία πού θα απευθύνουν στήν κυβέρνηση Σαμαρά, θα είναι γιατί δεν εφάρμοσε τόσο γρήγορα και χωρίς φόβο το μνημόνιο.

Ο λαϊκισμός και οι επικοινωνιακές τακτικές, δεν παράγουν φιλολαϊκή πολιτική, αλλά κουτόχορτο και πνευματικά καστραβέτσια.
“Οι λέοντες της πολιτικής σκέψης και πρακτικής”, μεταλλαγμένοι σε φύλακες καί εγγυητές …
Η φρούδα ελπίδα των αφελών, πεθαίνει πάντοτε μετά από αυτούς- και σίγουρα, τελευταία.
Τον υπερπολύτιμο χρόνο μας μονάχα σπαταλούν, οι βολικές ψευδαισθήσεις και η ματαιοπονία νά αναθέτουμε το αύριο, στη μεγαλοψυχία τών “σωτήρων”, που επιλέξαμε.
Το προσεχές παρόν μας και το μέλλον μας, θα είναι αυτό που εμείς θ΄αποφασίσουμε και που θα μας αξίζει.
Άς μήν παραχωρήσουμε άλλη φορά το σχεδιασμό του ,σε τυχοδιώκτες κι αδίστακτους ωφελιμιστές.
Όταν ο Γκράμσι ,έγραψε το ”ζούμε την εποχή των τεράτων”, φυσικό είναι να μην είχε υπ’ όψιν του αυτά που κυοφορούνται και υπογείως τεκταίνονται -σήμερα- στην Ελλάδα,
Πάντως εάν ζούσε σήμερα, δεν θα μιλούσε για την ”εποχή των τεράτων”, αλλά για την εποχή των πλέον αθλίων τεράτων, δηλαδή, την εποχή που βιώνει -σήμερα- η Ελλάδα, τη στιγμή ακριβώς, που γράφονται οι τελευταίες αράδες της Μεταπολιτευτικής μας περιόδου.
Τα ”ημερομήνια” δείχνουν, ότι πολλά εξυφαίνονται παρασκηνιακώς, από κάποια Κέντρα της Εσπερίας.
Aπό κάποιους , παρά …θιν’ αλός αναχωρήσαντες και την αινιγματική σφίγγα ποιούντες, αν και οι κακές γλώσσες τους θέλουν μην ποιούν την σφίγγα, αλλά τη ”νήσσαν”.
Oλοι αυτοί που απεργάζονται ”λύσεις” για το Ελληνικό πολιτικό πρόβλημα, ”λύσεις” προσαρμοσμένες προς το δικό τους ίδιον όφελος και όχι βέβαια για να ανασάνουν οι Έλληνες, κι έχουν ως οργανέτα τους ,τούς ”χρησίμους ηλιθίους” τους….
Όπως θα έλεγε κι ο Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ ή “σύντροφος” Λένιν.
Εμπρός μας λοιπόν, εκτός από τα δύσκολα, βρίσκονται και τα ”παρά φύσιν”.
Κι αν κάποια από τα ”παρά φύσιν”, λύνονται με ένα νόμο, ή με μια de profundis συγγνώμη του Τσίπρα καθυστερώντας την ψήφιση του ”Συμφώνου Συμβίωσης”, το πολιτικό παρά φύσιν δεν λύνεται εύκολα και τοιουτοτρόπως.
Καλό είναι να μην λησμονούμε, πως η φύση εκδικείται αυτούς που παραβιάζουν τους κανόνες της,
η φύση που απεχθάνεται τα κενά, θα κάνει αυτά που πρέπει, ως φυσική ροή και αποκατάσταση των πραγμάτων.
Νομοτελειακώς θα καλυφθεί το ”κενό” που θα δημιουργήσουν καποιοι μονίμως παρασκηνιακώς κινούμενοι, αγκαζέ με τους κολαούζους τους ή κατά Λένιν – τους ”χρησίμους ηλιθίους” τους.
Το ευοίωνο είναι, πως η ”εποχή των ”πλέον αθλίων τεράτων” βαίνει προς την εκπνοή της και σύντομα θα ζήσουμε μια άλλη εποχή, απηλλαγμένη, αν όχι από τις διαχρονικές μεταπολιτευτικές μας ενοχές, μα σίγουρα  από τους “διαπιστευμένους”  μας σωτήρες …