Αρχείο μηνός Μάιος 2015

Game over.

images

Τί να πιστέψει κανείς, από τα λεγόμενα αυτής της κυβέρνησης.
Για να ξέρουμε που βρισκόμαστε πρέπει να παρακολουθούμε τον ξένο τύπο.
Εδώ μέσα (εντός της χώρας) το ψέμα οργιάζει.
Σκαμπανέβασμα αισθημάτων,επικοινωνία,μελόδραμα,η λογική του Χότζα.
Γιά να νιώσουμε ανακουφισμένοι και-από σπόντα και για όσους έχουν ψυχολογία πειθήνιου προβάτου-ευγνώμονες στο Τσίπρα …που τα κατάφερε!
Μοιάζει με ριμέικ των Ιμίων, τηρουμένων των αναλογιών.
Game over.
Οι εταίροι δεν θα δώσουν την πολυπόθητη συμφωνία στην κυβέρνηση Τσίπρα.
Αλλά για κάποιο λόγο που προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι, η κυβέρνησή μας φαίνεται να νομίζει ακόμη ότι θα πάει τελικά σε συμφωνία.
Όμως η πραγματικότητα είναι ότι ή θα πάμε σε κανονικό μνημόνιο, σαν κι αυτό που είχαμε μέχρι το 2014, ή πάμε σε χρεωκοπία εντός του ευρώ.
Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από τις ξεκάθαρες και χωρίς “ήξεις αφήξεις” δηλώσεις των ξένων.
Σημειωτέον ότι το ΔΝΤ ήδη έθεσε θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, που είναι ένα χρωστούμενο της αξιολόγησης από πριν από τις ευρωεκλογές.
Τι θα κάνει ο Τσίπρας τότε με τις καθαρίστριες, που ήδη τις συνάντησε θριαμβευτικά στο Μαξίμου;
Θα τις ξανααπολύσει;
Ή θα απολύσει άλλους στη θέση τους και ακόμη παραπάνω για να καλύψει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ;
Το στοίχημα είναι η διαχείριση της επομένης ημέρας.
Της επόμενης ημέρας από τη μη συμφωνία.

Το σκληρότερο πρόσωπο του μεταπολιτευτικού καθεστώτος.

pasok-syriza

Στη σημερινή γκαιμπελική κατάσταση, επικουρούμενη από την αβάσταχτη ελαφρότητα,,ιδιοτέλεια,αμορφωσιά μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, παγίδεψαν την αντιπολίτευση για λόγους αποπροσανατολισμού σε ένα (έντεχνα) lose-lose δίλημμα σχετικά με τήν υφέρπουσα συμφωνία.
Τελικά είμαστε … αν δεν ψηφίσουμε, είμαστε ακόμα πιο … αν ψηφίσουμε.
Το λογικό είναι να προχωράς με την πολιτική σου και αν συναντάς αντιστάσεις να ανεβάζεις στροφές μέχρι αυτό που ψηφίστηκε από τον λαό να επικρατήσει.
Με τα λόγια του Harry Truman: Carry the battle to them. Don’t let them bring it to you. Put them on the defensive and don’t ever apologize for anything.
Με τρεμάμενα χέρια δεν παίρνεις αποδοχή απο τό λαό αλλά οίκτο που φυσικά δεν θα σταματήσει τον αντίπαλο από το να σε ισοπεδώσει.
Το πολύ πολύ να σε προτείνει για πρόεδρο σε αναγνώριση των ακούραστων προσπαθειών σου για να τον φέρεις στην εξουσία.
Οι αυτοαποκαλούμενοι ριζοσπάστες ,που θα καταργούσαν τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο, που με δυό λόγια η ελπίδα που πούλησαν ήταν κάλπικη.
Θαύματα δεν γίνονται, δάνεια και χρέη δεν ξεγράφονται, λεφτά δεν χαρίζονται ούτε από τους εταίρους, ούτε από άγνωστους εξωγήινους ομόδοξους και ομόθρησκους, όση γοητεία κι αν ξεχειλίζει από τους επιδιώκοντες την πολιτική λύση στο δημοσιονομικό μας πρόβλημα, διαπραγματευτές τους.
Η ομολογία του μονόδρομου της σύγκλισης με τους δανειστές, από την συγκυβέρνηση τους, τους καθιστά αφερέγγυους στα όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά.
Συν το τρίμηνο χάσιμο πολύτιμου χρόνου και την παγκόσμια δυσφήμιση της χώρας και ήδη υπολείπονται σημαντικά από την κυβέρνηση Σαμαρά την οποία έριξαν.
Πλήρης η αποκαθήλωση του κατ’ ευφημισμό ΣυριζΑνελικού ήθους, καθώς η κυβερνητική πρακτική αποκαλύπτεται εξελισσόμενη, ως συνέκδοχο του άκρατου κομματισμού των παλιών (και για τους νεότερους άγνωστων ίσως) πασοκικών εποχών.
Ειδικά σε ότι αφορά τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης, η κυβέρνηση των Συριζανέλ θέτει ως μοναδικό στόχο, τον ελέγχο της , από τον κομματικό μηχανισμό τους.
Αναβιώνουν το ξεχαρβαλωμένο κράτος-αποκούμπι του κάθε βολεψάκια, αδιαφορώντας για κάθε αξιολογικό κριτήριο ικανοτήτων και προσόντων, ακυρώνοντας κάθε προηγούμενη προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας της κρατικής λειτουργίας.
Και αυτά, την πιο κρίσιμη στιγμή για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Πόσο ακόμη να προσπαθήσουν για να τα κάνουν χειρότερα ;
Ο homo pasokus είναι ανθρωπολογικός τύπος σύνθετος, με στοιχεία χαμαιλέοντα. Καθιέρωσε τον κοινωνικό παρασιτισμό και την αδιαφορία για οτιδήποτε συλλογικό στο όνομα αόριστων ιδανικών που δεν απαιτούν καμιά προσωπική θυσία.
Όσοι δεν τον αποδέχονται συναντούν ένα σωρό εμπόδια για να προκόψουν αφού όλες οι δομές ευνοούν το κυρίαρχο πρότυπο.
Είναι απλό, ήρθαν και κυβερνάνε τώρα τα πραγματικά αφεντικά του μεταπολιτευτικού καθεστώτος.
Το σκληρότερο πρόσωπο του μεταπολιτευτικού καθεστώτος.
Πιο πάνω από αυτούς δεν έχει άλλη εξουσία στην Ελλάδα.
Είναι αυτοί που φώναζαν “κοροϊδία οι αυξήσεις, ενάμιση ευρώ την ημέρα δίνει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους” (για αυξήσεις πενήντα ευρώ το μήνα. Δεν τους άρεσαν τους φαινόταν λίγη η αύξηση).
Είναι αυτοί που, όταν η αστυνομία συνελάμβανε παρακρατικούς ταραχοποιούς, νομιμοποιούσαν τις φυλλάδες να γράφουν “πάλι φοιτητές συνέλαβε η αστυνομία”.
Είναι οι καλύτεροι προστάτες και οι ιδεολογικοί εμπνευστές ενός ληστρικού οικονομικο-πολιτικού συστήματος, που επιβάλει το κράτος αλλά και σύμπασα η κοινωνία να τα “αρπάζει” από τους λίγους που δουλεύουν και να τα δίνει στους πολλούς που δεν δουλεύουν.
Ποτέ τόσο λίγοι δεν δούλεψαν τόσο πολύ για τόσους πολλούς, όσο στην Ελλαδική μεταπολίτευση.
Είναι αυτοί που εξισώνουν τον άξιο και τον τεμπέλη και αναγκάζουν τον ιδιώτη να πληρώνει τον ίδιο και τον έναν και τον άλλον.
Είναι αυτοί που νομιμοποίησαν τα “πολιτικά κριτήρια” στις πάσης φύσεως επιλογές, καταργώντας την αξιοκρατία.
Είναι αυτοί που ιδεολογικά και με κάθε άλλο δυνατό τρόπο στήριξαν όσο δεν πήγαινε άλλο το μεταπολιτευτικό παρακράτος.

Από εκεί και πέρα,τίποτα άλλο δεν θα γίνει παρά η πιό επώδυνη για εμάς συμφωνία.

tsipras-lafazanis-570

Μην κοιτάζετε προσηλωμένα το δάχτυλο που δείχνει το φεγγάρι, ώστε να πείτε ακόμη μιά φορά τα γνωστά παραμύθια.
Όσο η πίτα δεν αυξάνει ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΑΦΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ, με συνεχείς περικοπές, εξάπλωση της μιζέριας και εξαθλίωση του πληθυσμού, το μόνο που θα επιτευχθεί, θα είναι να συνεχίσει να καλοπερνά εις βάρος μας η εκάστοτε κλίκα των κολλητών, η ομαδούλα των νταβατζήδων και κάποιοι εκλεκτοί κομματικοί πελάτες.
Έτσι όμως, δεν πάει πια.
Καιρός να το πάρουν απόφαση.
Ναι ετσι είναι,να μαζευτείτε να παίξετε σουμπουτέο και παράλληλα, κάνετε κι ένα ..συνεδριάκι για να σώσετε τους βλάκες απ΄τον …εαυτό τους.
Βάλτε μονάχα μετά το ξυπνητήρι στις 7π.μ, μη χάσετε και το λεωφορείο!
Όταν μίλαγε ο Αλέξης για νταούλια,εννοούσε αυτά που του παίζει τώρα ο Λαφαζάνης…
Από εκεί και πέρα,τίποτα άλλο δεν θα γίνει παρά η πιό επώδυνη για εμάς συμφωνία.
Τόσα ταξίδια και τόσες επαφές της Μέρκελ με τον ”Merkel go home”,δεν έγιναν στον βρόντο,για να βγεί στο τέλος ότι δεν συμφωνούν.
Όλα συμφωνημένα είναι και περιμένουν στο τσάκ για τις υπογραφές,εκεί που το πόπολο θα βαστά την καρδιά του μην τυχόν και ”χρεοκοπήσουμε”…
Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω μόνο είναι,εκείνος ο αριστερός καρότσας είναι στο κόλπο,ή στ’ αλήθεια θέλει να τινάξει το καράβι στον αέρα;
Έχουν πάρει την χώρα σαν όμηρο και απειλούν να την τινάξουν στον αέρα για να κρατήσουν την εξουσία.
Καί μην πολυκοιτάτε τίς δημοσκοπήσεις,αυτες αντανακλούν ακόμη τη δυσαρέσκεια από τα μέτρα Σαμαρά.
Δεν αλλάζει ο άλλος εάν του πάρεις λεφτά ακόμη και εάν δεν υπάρχουν επιχειρήματα.
Αλλά τώρα τα λεφτά θα τα πάρει ο Τσίπρας.
Όλα είναι ζήτημα γνώσης και προετοιμασίας των πολιτικών.
Η Αυν Ράντ ειναι πολύ κατατοπιστική σε ενα διήγημα της για τήν οργάνωση τής προπαγάνδας του νεοπαγούς τότε σοβιετισμού.
Προπαγάνδα πού γίνεται στις δήθεν ενημερωτικές εκπομπές με “αντικειμενικούς μονολόγους” και “αντικειμενικά ρεπορτάζ” (χωρίς να υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης από την αντιπολίτευση) που προβάλουν θεματολογία ή ειδήσεις με σκοπό κυρίως, να τονώνουν το προφίλ της κυβέρνησης.μνημα
Δεν θα είναι το πρώτο μνημόνιο.
Θα είναι όμως το πρώτο που πλασαρεται επιτυχία,το πρώτο που θα έχει την αποδοχή του κόσμου,το πρώτο μνημόνιο που ΙΣΩΣ ΔΕΝ  θα εχει πολιτικό κόστος.
Μπορεί και να ήταν ενα καλό σχέδιο τελικα να ονομαστεί το μνημόνιο ως ρήξη…

Don’t bite more than you can swallow ,όπως λένε οι Άγγλοι και μάλον ταιριάζει γάντι στην πολιτική της κυβέρνησης .

ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Μονοι τους δημιούργησαν τα αδιέξοδα τους, μόνοι εγκλωβίστηκαν στα ψέματα τους, αυτοί υποσχέθηκαν τα πάντα σε ολους ….
Τώρα βλέπουν την σκληρή πραγματικότητα, αλλά έχουν πουλήσει τόσο παραμύθι και ψεύτικη ΕΛΠΙΔΑ, που θα γίνει οργή και θα τους εξαφανίσει απο τον χάρτη …
Η δόση προς το ΔΝΤ δεν θα πληρωθεί στις 5 Ιουνίου,είπε ο Νίκος Βούτσης στο Mega, τονίζοντας ότι υπάρχει πολύ ισχυρή σύγκρουση και στοίχημα των δανειστών να κάνουν την κυβέρνηση να οπισθοχωρήσει.
Μόνο το ΔΝΤ δεν θα πληρώσουν;
Εδώ χρωστάνε στους πάντες.
Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε πτώχευση και όλος αυτός ο θίασος βρίσκεται ακόμη στην εξουσία.
Όσο νυχτώνει το αγγούρι μεγαλώνει που λέει και ο λαός.
Θα πληρώσουμε εμείς τους Καλφαγιάννηδες, τους ανεπάγγελτους της ΕΡΤ, τις καθαρίστριες των 2.000 ευρώ το μήνα.
Θα πληρώσουμε τους χιλιάδες πελάτες του Κατρούγκαλου που θα διοριστούν ή τις ιδεοληψίες του Λαφαζάνη και των ακραίων που έχουν δαιμονοποιήσει τις επενδύσεις, την ιδιωτική πρωτοβουλία και το… κεφάλαιο που θα φέρει επενδύσεις.
Θα πληρώσουμε όλους τους τεμπέληδες που βρίσκουν τρύπες στο Δημόσιο και… τρουπώνουν.
Να σκεφτούν λίγο για το αν υπάρχουν για κάποιο άλλο λόγο πέρα από το να αναλύουν τον Λένιν στο κοινοβούλιο, να βάζουν φόρους στην περιουσία και όχι στο εισόδημα, αναδρομικούς φόρους, φόρους πολυτελείας, έκτακτες εισφορές και πάει λέγοντας.
Να σκεφτούν για το πως έρχεται η ανάπτυξη σε μια χώρα, πως βρίσκει ο κόσμος δουλειά αντί να λένε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις κι άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Η αιτία της καταστροφής της Ελλάδας έχει όνομα και διεύθυνση , λέγεται πολιτικό κόστος και εδρεύει στα αρχηγεία των κομμάτων .
Ας αφησουν τα επικοινωνιακά επαναστατικά καραγκιοζιλίκια επί τέλους….
Πρωτίστως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα για να μην μπερδευόμαστε.
Το πρώτο είναι, τι είναι νόμισμα και πως λειτουργεί.
Αν μπει κάποιος στον κόπο να διαβάσει τα βιβλία που διδάσκονται στα οικονομικά πανεπιστήμια ΟΛΟΥ του κόσμου θα δει ότι ΔΕΝ μπορείς να ασκήσεις οικονομική πολιτική αν δεν ελέγχεις το νόμισμα.
Άρα ή θα κλείσουμε τα πανεπιστήμια παγκοσμίως γιατί δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή θα θεωρήσουμε ότι αυτά που διδάσκουν είναι σοβαρά και άρα θα πρέπει να τα εφαρμόσουμε …
Το δεύτερο είναι ότι δεν είναι δυνατόν να πληρωθεί ένα χρέος αυτού του μεγέθους σε οποιοδήποτε νόμισμα.
Αν κάποιος έχει μια έρευνα (σοβαρή) που να αποδεικνύει ότι είναι δυνατή η αποπληρωμή ενός τέτοιου χρέους από μία οικονομία όπως της Ελλάδας καλό θα είναι να την παρουσιάζει.
Όμως μέχρι τώρα κάτι τέτοιο ΔΕΝ έχει συμβεί.
Αντίθετα, ακόμα και με τα δεδομένα του ΔΝΤ και των “ειδικών” όπως αυτά βγαίνουν στο φως, η καταστροφή είναι αναπόφευκτη.
Αν κάποιος προσέξει τις παραδοχές για έξοδο από την κρίση θα δει ότι θα πρέπει να έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους από την Κίνα για δεκαετία (κάτι αδύνατο).
Τα χρέη δεν είναι για να είναι βιώσιμα.
Είναι είτε για να εξοφλούνται είτε για να πεθαίνουν.
Δεν μπορεί να είναι κάποιος εσαεί δούλος του χρέους.
Υπάρχει και μία παραφιλολογία σχετικά με τη δημιουργία εθνικού νομίσματος.
Οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένο ότι θα στηρίζεται στο χρέος και ότι θα είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμο με παράλληλη ελευθερία διασυνοριακής κίνησης κεφαλαίων.
Το νόμισμα από μόνο του δεν μπορεί να κάνει κάτι.
Είναι η συνολική νομισματική και οικονομική πολιτική που θα δώσει αποτελέσματα. π.χ. όταν εμποδίζεις την έξοδο των κεφαλαίων από την Ελλάδα οι μεγάλες επιχειρήσεις θα είναι αναγκασμένες να επενδύουν εδώ δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και όχι να βγάζουν τα κεφάλαια που πήραν από τους Έλληνες στο εξωτερικό γιατί εκεί θα έχουν μεγαλύτερες αποδώσεις και έτσι στερούν την ντόπια αγορά από ρευστό.
Επίσης κάποιος που θα φέρνει κεφάλαια στην Ελλάδα θα ελέγχεται για τη χρήση τους. π.χ. αν θέλει να κερδοσκοπήσει τζογάροντας στο χρηματιστήριο ή σε μη παραγωγικές επενδύσεις τότε θα φορολογείται άγρια ώστε να αποτρέπονται τέτοιες ενέργειες.
Αντίθετα αν κάποιος φέρνει λεφτά για δημιουργία βιομηχανίας που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας και τα προϊόντα θα εξάγονται ώστε να έρχεται συνάλλαγμα τότε αυτός θα απαλλάσσεται από μεγάλο μέρος των φόρων για να έχει κίνητρο να έρθει στην Ελλάδα.
Ένα άλλο μέτρο είναι η συμμετοχή των τραπεζών στις επενδύσεις.
Αντί να δανείζουν δηλαδή με τα υψηλά επιτόκια, θα μετέχουν στις επιχειρήσεις ως εταίροι και θα πληρώνονται από τα κέρδη.
Με τον τρόπο αυτό ούτε ο επιχειρηματίας θα μπορεί να πάρει θαλασσοδάνεια ούτε η τράπεζα να τον εκμεταλλευτεί.
Αντίθετα θα έχει κάθε λόγο να στηρίζει την επιχείρηση για να μεγαλώσει και αν είναι δυνατόν να γίνει και εξαγωγική.
Η οικονομία δεν είναι μονοσήμαντη.
Είναι πολυπαραμετρική και αν κάποιος μιλάει με αλλαγή ενός μόνο μεγέθους τότε μάλλον δεν έχει ιδέα.
Για να υπάρξει επιτυχία χρειάζεται ένα σύνολο αλλαγών και συνεχής διόρθωση, όπως το τιμόνι, γι αυτό χρειάζεται να ελέγχεις τα μεγέθη τα οποία χρησιμοποιούνται όπως νόμισμα, τράπεζες, κίνηση κεφαλαίων, αδειοδοτήσεις, μηχανισμούς.
Αν δεν τα ελέγχεις όλα αυτά είναι σα να προσπαθείς να οδηγήσεις αυτοκίνητο με τα μισά πεντάλ.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καρφωθείς κάπου.
Πριν λοιπόν καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα καλό θα είναι να γνωρίζουμε και γι αυτό πρέπει να γίνουν ΣΟΒΑΡΕΣ μελέτες και μάλιστα όχι από αυτούς που αποδείτηκαν εντελώς άσχετοι…

Αυτό θα πει αριστερά του σήμερα…

ΑΝΤΡΕΑ

Αυτό θα πει αριστερά του σήμερα.
Αεριτζίδικη δημιουργική ασάφεια και χουλιγκανικά τσιτάτα.
Τόση ξύλινη, σκεβρωμένη σκέψη πού χωράει όταν έξω οι πραγματικές αλήθειες της πολιτικής μιλάνε αλλιώς;
Ήθελα νάξερα, αν το καμάρι σας “συνθηκολογήσει”-που αρκετοί το πιθανολογούν-όλη αυτή την κλούβια ρητορική πού θα την αποθέσετε όταν τα αμήχανα χέρια σας θα την κρατάνε σαν νεκροστέφανο;
Θα πρέπει να το γυρίσετε στο μνημονιακό τσάμικο αλλά ντροπαλά και πένθιμα, γιατί έχετε λαμβάνειν από την εξουσία.
Κάνετε χιλιόμετρα μπαμ ότι δεν νιώθετε αυτά που γράφετε.
Έχει τόσο υπολογισμό η γραφή, κρατάει συνεσταλμένα τις επιφυλάξεις εκεί όπου μυρίζει κίνδυνος για το μαγαζί που υπηρετείτε.
Μια ιδιότυπη Σοβιετία με τύποις καπιταλιστικές δομές είναι η Ελλάδα.
Πουθενά αλλού δεν υπάρχει αυτό το μονοπώλιο “αρετής” του κράτους, του τόσο διεφθαρμένου αυτού κράτους, που υπάρχει στην Ελλάδα.
Από αυτό το ψεύτικο “μονοπώλιο αρετής” πηγάζουν όλα τα δεινά μας.
Αλλά σύντομα θα καταρρεύσουν όλα αυτά, μαζί με τους ιδεολογικούς ινστρούχτορες του καθεστώτος.

Τι γίνεται λοιπον ;

tsiprandreou

Το ότι τα “σουγιαδάκια” δεν είχαν καμία τύχη μπροστά στα “πολυβόλα” το βλέπανε όλοι εκτός από τον Σύριζα που έκανε λες και τα πράγματα ήσαν αντίστροφα.
Ο μόνος που έμεινε ακόμα εκεί… είναι ο Βαρουφάκης
Μάλλον όμως μόλις τώρα κατάλαβε ο Τσιπρας ότι ούτε η λογική σου παραδίδω ένα ένα τα όπλα μου μέχρι να παραδοθείς έχει και μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας.
Το SOS στην Αμερική δείχνει ότι όλα πια είναι κατανοητά.
Το ότι πήρε τόσο πολύ χρόνο, δείχνει και το πόσο βαθιά χαμένοι στο διάστημα ήσαν…..
Τώρα μένει να σταματήσει το ποδήλατο στην κατηφόρα μετά από 4 μήνες γρήγορο πετάλι.
Στις δημοσκοπήσεις η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών λέει ότι πρέπει να μείνουμε στο ευρώ πάση θυσία αλλά ουσιαστικά λέει να μείνουμε αλλά χωρίς να αλλάξουμε μυαλό.
Χωρίς να αλλάξουμε νοοτροπία.
Στηρίζοντας ένα κρατικοδίαιτο σύστημα μοιράσματος του όποιου χρήματος διαθέτει η χώρα.
Ολες αυτές τις αντιφάσεις τις υφίσταται ο λαός στην καθημερινότητα του και στήν εξέλιξη των μελλοντικών σχεδίων του γι’αυτόν και την οικογένεια του .
Όταν αυτές οι κυβερνητικές ενέργειες εκδηλώνονται υπάρχουν 3 τρόποι να εκφράσεις την αντιθεσή σου -να αντιδράσεις (διαδήλωση,πορεία,συγκέντρωση έκφραση γνώμης κλπ),αποδοχή ,αδιαφορία.
Στον κόσμο του “εξυπνότερου λαού” του κόσμου αυτήν την στιγμή επικρατεί ή η αποδοχή,ή η αδιαφορία γι’αυτό και οι κυβερνώντες κάνουν ο,τι θέλουν και λένε ο,τι θέλουν.
Οι δανειστές το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν τα λεφτά τους πίσω και αυτό το κάνουν με την γνωστή βλακώδη ευγένεια τους, που παρεξηγείται απο τους εγχώριους παρανοικούς ηγετίσκους, πιπιλίζοντας μας το μυαλό με τα γνωστά περί ”φιλικού κλίματος ””επικοικοδομιτική συζήτηση” και τις κινήσεις Γιουνκέρ .
Αυτό ειναι .Αεριτζίδικες πολιτικές σε εναν αποσβολωμένο απο τα ψέματα λαό .
Τι γίνεται λοιπον ;
Οσο η αντιπολίτευση μοιάζει με “Κοπάδι χωρίς τσοπάνη και σκυλιά πού είναι χαμένο στα λιβάδια” τοσο ο Τσίπρας και η νομενγκλατούρα των συριζανελιστών θα χορεύει ευτυχισμένη αδιαφορώντας για τα δεινά που συσσωρεύει στον λαο .

Τα γεγονότα, καλέ μου Σάντζο, είναι οι εχθροί της “αλήθειας”.

ΨΥΧΙΚΟ

Aπό το Καράκας έως την Πιόνγκ Γιάνγκ και από το Μουρμάνσκ ως την Αντις Αμπέμπα,σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης μαρξιστική κυβέρνηση επιφέρει οικονομική κατάρρευση.
Στην Ελλάδα έχουν θεοποιηθεί οι “ικανότητες των αριστερών” λόγω και της μη αντίστασης ουδενός τις τελευταίες δεκαετίες στο πεδίο της οικονομίας.
Αυτές οι “ικανότητες” όμως αφορούν μόνο την απεργοκαλλιέργεια,την προπαγάνδα,τη μηχανορραφία και την εκμετάλλευση κοινωνικών αντιθέσεων.
ΔΕΝ αφορούν την οικονομική ανάπτυξη.
Σε αυτό δεν γίνεται τίποτα γιατί αυτά που πιστεύουν δεν δουλεύουν.
Από τα μέσα της δεκαετίας του 70 η Ελλάδα άρχισε να αποκλίνει από τον υπόλοιπο κόσμο, με ραγδαίο ρυθμό από το 81, οδηγούμενη σταδιακά σε μια αυτιστική κατάσταση με αποτέλεσμα την χρεοκοπία.
Τώρα πού είμαστε στα εντός και επί τα αυτά,είναι θέμα κατανομής της πίτας κι όχι να φάμε και κάτι από δίπλα.
Αν λοιπόν από το προϊόν της χώρας (την μόνη πίτα που υπάρχει) δίνουμε 18% για συντάξεις και φτάνουμε να δίνουμε 50-60% για δημόσιες δαπάνες, τις οποίες θέλουμε τώρα να αυξήσουμε, απλά δεν υπάρχει χώρος για ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.
Άνεργοι κόψτε τον λαιμό σας είναι σαν να λέμε….και φυσικά χωρίς ιδιωτικό τομέα είναι θέμα χρόνου να μην υπάρχει και δημόσιος τομέας.
Ότι βρέξει άς κατεβάσει, νά δούν κι οί βολεμένοι τί εστί βερύκοκο.
Πού όλη η χώρα δούλευε γι’ αυτούς, πλήρωνε γι’ αυτούς, δανειζότανε γι’ αυτούς…καί τελικά καταστρέφεται  γι’ αυτούς.
Πού δεκαετίες τώρα, απ’ τήν κοσμάρα τους απαιτούσαν (καί απαιτούν), χωρίς νά προσφέρουν αναλογικά.
Πού πληρώνουμε όλοι τά δανεικά, γιά νά παίρνουν αυτοί τίς αυξήσεις τους.
Δυό εκατομύρια χαϊβάνια  υπομένουν στωϊκά τήν ανεργία καί τήν ανέχεια, γιά νά μή “στάξει η ουρά τού γαϊδάρου” καί… χαλάσουν οί “προγραμματισμένες” ζωές τους.
Δέν έχουμε νά χάσουμε τίποτα, λέγανε, καί ψηφίσανε μαζικά γιά νά είναι πάλι εξουσία καί νά συνεχίσουν τό πάρτυ.
Πρέπει όμως νά δούν, ότι εδώ πού φτάσαμε είναι οί μόνοι πού έχουν νά χάσουν άν γίνει η στραβή καί ότι άν καί οί μόνοι πού σκούζουν, δέν έχουν χάσει ακόμη τίποτα…
Το μόνο που θα μείνει, είναι ακόμα ένας τσουχτερός λογαριασμός που θα πληρώσουμε λίγο – πολύ, οι πάντα δεδομένοι για όλους τους, υποζύγιοι είλωτες.
Όταν σε έχει εκπαιδεύσει ο αφεντικός σου, το αδηφάγο κράτος, να μην ανησυχείς ποτέ για τον μισθό σου που κάθε μήνα σταθερά και αμετακίνητα στάζει αδιαλλείπτως – με οποιοδήποτε κόστος-, γίνεσαι πρωτοσέλιδο και θέμα μόλις εμφανιστεί ο παραμικρότατος κίνδυνος, που ίσως ν΄απειλήσει το ευγενές σου …status.
Οι καλοβολεμένοι Έλληνες ανησυχούν μετά από 5 χρόνια φρίκης για την πλειοψηφία, μήπως και δεν εισπράξουν “αύριο” τον μισθό τους.
Μόνο γι αυτό ανησυχούν συνήθως οι συγκεκριμένοι.
Όλοι οι άλλοι Έλληνες, τα τέκνα του κατώτερου Θεού, ανησυχούν κάθε μέρα, πολλά χρόνια τώρα.
Αλλά ποιός νοιάζεται;
Τούτη η γενιά, η Μετα-Πολυτεχνική γενιά, εξελίχθηκε σε ότι ασχημότερο έχει δει η ελληνική κοινωνία.
Είναι η γενιά της Ευκολίας.
Η γενιά του “χαρτιού-πτυχίου”, του ‘να περνάμε καλά”, του “κάτσε καλά Γεράσιμε”, του Κλικ, του χαβαλέ.
Νομίζω ότι ποτέ δεν υπήρξαν στον τόπο αυτό τόσοι πολλοί αμόρφωτοι με πτυχίο,τόσο ατάλαντοι
και τόσο κακομαθημένοι.
Είναι το αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του διαβόητου Νόμου του 1982.
Αλλά πίσω από τα επιφαινόμενα κρύβεται η κυριαρχία του τύπου του διαβόητου μικρομεσαίου.
Ήταν η εποχή που καταργήθηκε η κακότροπη διδασκαλία των αρχαίων συγγραφέων από το πρωτότυπο, η εποχή που καταργήθηκαν τα πρότυπα σχολεία και λίγο αργότερα η ιστορική ορθογραφία.
Χάριν ευκολίας και μόνον.
Ήταν η εποχή που η Αυριανή πουλούσε 200 χιλιάδες φύλλα ημερησίως, η εποχή των “φεστιβάλ” που ανέβαζαν Μπρεχτ και πουλούσαν Μαρκούζε στους επιδοτούμενους τσοπαναραίους της Άνω Τραχανοπλαγιά, η εποχή της βασιλείας του αγράμματου μικρομεσαίου μικροϊδιοκτήτη ο οποίος μισεί οτιδήποτε Ανώτερο, οτιδήποτε Πνευματικό ,όμως θέλει να ξέρει και κανένα τσιτάτο για να το παίζει κάργα προοδευτικός ή να ρίξει τη Σούλα.
Αυτός ο τύπος ανθρώπου ξεκίνησε δειλά μέσα στη δεκαετία του 60 να βρει το ρόλο του στην Ιστορία.
Πότε με τη Δεξιά, πότε με τη Χούντα, πότε με την Αλλαγή, σα χαμαιλέοντας άλλαζε “πολιτική προτίμηση” ανάλογα με το περιβάλλον και τις συνθήκες.
Αυτός επέβαλε τους όρους του παιχνιδιού στην πολιτική, στην αισθητική, στην τέχνη, στην εκπαίδευση, στην οικονομία.
Και έκανε τα παιδιά του ίδια κι απαράλλαχτα.
Τους αγόρασε μεν πτυχία από το εξωτερικό, αλλά ήταν αδύνατο να μορφώσει ανθρώπους.
Μη γελιόμαστε.
Αυτοί είναι τώρα κυβέρνηση επί της ουσίας.

Ντοκυμαντέρ για τον πολλαπλασιασμό των πιγκουϊνων…

ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ

Η libido είναι πάντα μια ορμέμφυτη δύναμη, ικανή να δημιουργήσει, να πλάσει φαντασιώσεις και να δεχτεί μηνύματα που τη διεγείρουν.
Πολλοί θα προτιμούσαν να γίνεται η πολιτική αποκλειστικά με το σεξ.
Πολιτικοί μαιντανοί, υπερασπίζονται με λύσσα και βωμολοχίες τά κατορθώματα τού πειράματος τών μαθητευόμενων μάγων.
Στό βωμό τού να ζήσουμε εμείς ,ψοφήστε όλοι οι υπόλοιποι.
Παίρνω όρκο, ότι θα λετε τα ίδια και ενδεχομένως χειρότερα, ακόμα και μετά από την επικείμενη – να βάλει ο Θεός το χέρι του να μην συμβεί – ολική καταστροφή.
Και μετά διερωτόμαστε , ” τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε:”
Η προσφιλής σας (όλων του club) μέθοδος των κουτών επιθετικών χαρακτηρισμών ελλείψει σοβαρών επιχειρημάτων, καιρός να εγκαταληφθεί ως αναποτελεσματική. Κούρασε.
Έχετε τεράστιο πρόβλημα κατανόησης της κατάστασης.
Αυτό πού έρχεται είναι 5 φορές μνημόνιο,ή η απόλυτη καταστροφη.
Αυτό είναι το απλό.
Τα υπόλοιπα θέλουν σκέψη, σχέδιο και πολύ δουλειά.
Αλλά αυτά είναι δυσάρεστα για “αριστεροδέξιους” βολεψάκηδες που ψήφιζαν ανέκαθεν συμφεροντολογικά και τώρα είδαν τούς ΣυριζΑνελ ως μέντορες…
Συμπεριφέρεστε σαν το κακομαθημένο παιδί ,που νομίζει οτι πάντα θα την γλυτώσει.
Αδιόρθωτοι ,βολεψάκηδες και εγωϊστές,κάνετε συνεχώς τα ίδια λάθη…
Δώσαμε δυστυχώς για εσάς, δεν έχει άλλο πια.
Τέσσερις μήνες “πρώτη φορα αριστερά” είναι αρκετοί για να αποδείξουν ότι είναι άρχοντες του μπάχαλου.
Κάθε δύο μέρες εκφράζουν την αισιοδοξία τους για συμφωνία και τις υπόλοιπες μέρες τις εβδομάδες τρώνε απανωτά χαστούκια και γυρίζουμε ξανά πίσω.
Τέτοιο Σκοτσέζικο ντους δεν έχει ξαναδεί ο τόπος.
Καλύτερα να παρακολουθούμε ντοκυμαντέρ για τον πολλαπλασιασμό των πιγκουϊνων.

Άβυσσος η ψυχή τού ανθρώπου…

ΗΛΙΘΙΟΣ

“Ακόμα και μια κοινωνία ηλίθιων είναι ταξική.
Έτσι ένας ηλίθιος πλούσιος είναι απλά πλούσιος, ενώ ένας ηλίθιος φτωχός είναι απλά ηλίθιος.” (Αρκάς)
Η αλήθεια είναι ότι όσοι πλούσιοι επέλεξαν τον Αλέξη, έχουν πάρει ήδη τα μέτρα τους.
Αντίθετα οι μη έχοντες δικαιολογημένα αισθάνονται ηλίθιοι, ως εξαπατηθέντες.
Ήταν φτωχοί, τους έκανε να αισθάνονται και ηλίθιοι.
Και όλα αυτά σε χρόνο ρεκόρ…ωρέ μπράβο στους ΣυριζΑνέλ!
Ψηφίστε-Ξυπνήστε-Πτωχεύσατε!
Γιά νά “προστατέψει” τίς συντάξεις (ανεξαρτήτως πόσες καί ποιό ποσό), τίς πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, τό εφ’ άπαξ καί τίς επικουρικές (μέ κατάργηση τής ρήτρας μηδενικού ελλείμματος), είναι “αποφασισμένη” η κυβέρνηση νά έρθει σέ “ρήξη”.
Γιά νά μπώ στήν “κυβερνητική λογική”.
Έστω, ότι επέρχεται η “ρήξη”.
Αυτό σημαίνει συντεταγμένη χρεοκωπία τής χώρας εντός ευρώ, μέ τράπεζες στήν ουσία κλειστές λόγω περιορισμού τού ELA, μέ τό κράτος νά αδυνατεί νά “μαζέψει” χρήμα από τού υπηκόους του, δυσκολία τής αγοράς νά προμηθεύεται τά αναγκαία, ταξιδιωτικές οδηγίες καί κάθετη πτώση τού τουρισμού, πανικοβλημένους πολίτες καί επιχειρήσεις κ.ο.κ.
Έτσι κατά τήν συριζαϊκή λογική θά “προστατευθούν” οι συντάξεις καί οι μισθοί τών Δ.Υ., ενώ η κοινή λογική θέλει νά βρίσκεται τό κράτος σέ απόλυτη αδυναμία (σέ αυτή τήν περίπτωση) νά πληρώσει τίς υποχρεώσεις του.
Σέ περίπτωση δέ ασύντακτης χρεοκωπίας καί εξόδου από τό ευρώ, τότε δέν μιλάμε γιά μείωση συντάξεων, αλλά ουσιαστικά γιά απόλυτη απαξίωση τής αγοραστικής των δύναμης.
Θά πάμε κατ’ ευθείαν στήν “νεολιθική εποχή”, όπως πολύ εύστοχα τόνισε πρόσφατα ο Βαρουφάκης.
Πώς εξυπηρετείτε ο στόχος τής “προστασίας” τών συντάξεων καί τών μισθών τών Δ.Υ. μέ τήν “ρήξη”, μού είναι ένα απόλυτο μυστήριο.
Όπως μυστήριο παραμένει καί η στήριξη αυτών ειδικά τών ομάδων στήν κυβέρνηση, στήν απειλή της γιά “ρήξη” καί “ηρωική έξοδο”.
Άβυσσος η ψυχή τού ανθρώπου…
Στον γκρεμό λοιπόν για να δούμε ποιός θα αντέξει.
Στη δυσκολία που έρχεται θα δοκιμαστούμε όλοι.
Θα αντέξουν οι αληθινοί, οι αληθινές ιδεολογίες, οι αληθινοί εργαζόμενοι, οι αληθινοί επιχειρηματίες.
Για τους υπόλοιπους “ραντεβού στα γουναράδικα”.
Έχει έρθει η ώρα να δομήσουμε ενα κράτος με φραγμούς στο όριο των δανείων , στο ύψος των δαπανών της διοίκησης και γενικά στον ισολογισμό του .
Μη ισοσκελισμένος προϋπολογισμός να συνεπάγεται πτώση της κυβέρνησης .
Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να ζούμε με τις δικές μας δυνάμεις και να βασιζόμαστε μόνο στον εαυτό μας .

Σχήμα λόγου η “κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο”…

 

ΠΡΑΣΙΝΑ

Σχήμα λόγου η “κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο”…
Σχήμα λόγου και το ”ιδού η Ρόδος,θα έλθει και το πήδημα…”.
Η Ρόδος δεν υπάρχει…
Καί μιλάνε και για κούγκι, τή στιγμή πού δεν έχουν λεφτά για φυτίλι !
Η υλοποίηση των “πραγματικών μεταρρυθμίσεων” και το τέλος του “αντιμνημονίου” ειναι Πρόδηλα.
Αν γι’αυτό, επιβάλλεται ενα δημοψήφισμα (με τις ευλογίες των εταίρων-δανειστών) με ήδη γνωστό αποτέλεσμα – ναι στο ευρώ και την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, τότε θα γίνει.
Αν υπάρχει άλλη δυνατότητα για την επίτευξη των δυο παραπάνω, τότε θα προχωρήσουμε χωρίς δημοψήφισμα, με άλλη κυβέρνηση απο αυτήν τη Βουλή.
Αν δέ τα “βρούν” θα γίνει αναγκαστικά κάποιου είδους χρεοκοπία.
Θα πέσουν με κρότο και η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να ξανα-εφαρμόσει μέτρα, που ουσιαστικά είναι άλλο ένα μνημόνιο.
Στην καλύτερη περίπτωση ,οι “άλλα αντί άλλων” ,φέρνουν συμφωνία η οποία κρατά τις τράπεζες ανοικτές.
Η συμφωνία θά είναι το μαιλ χαρδουβελη επι 4 ..
Δεν υπάρχει κάτι άλλο στον ορίζοντα ,εκτος αν υποχωρήσουν Ε.Ε-ΔΝΤ ,ή  συμβεί κάτι εξωσυμβατικό όπως πληρωμή των δόσεων των δανείων με αύξηση εντόκων ισόποσα .
Οι μειοψηφίες ,τα μικροαστικά παράγωγα-κατάλοιπα – πού αναπτύχθηκαν ελεύθερα τα τελευταία χρόνια μέσα στον κρατισμό, την αναξιοκρατία και το “κυνήγημα” του παραγωγικού και ταλαντούχου έλληνα από κάθε πόστο.
Ο “τρίτος δρόμος” πού εισήγαγε το παρεάκι τών  άεργων, ανεπάγγελτων και κρατικοδίαιτων, οι οποίοι απέκτησαν υλικό πλούτο από δημόσιο χρήμα χωρίς ιδέες, εφαρμογή, κόπο, ρίσκο αποτυχίας και χειροπιαστό αποτέλεσμα.
Ήρθε λοιπόν μετά από τόσα χρόνια σε αυτό το διαβρωμένο σύστημα η ώρα των μειοψηφιών να κυβερνήσουν, αφού ήδη έκαναν κουμάντο στο μαθητικό, στον φοιτητικό, στον δημοσιοϋπαλληλικό, στον Δημοτικό αλλά και στον τραπεζιτικό συνδικαλισμό.
Γαλουχημένοι συνδικαλιστές με διαβρωμένες αρχές, από τη τρυφερή ηλικία των 15 ετών, με όπλα την καπηλεία και τη συκοφαντία, με κομματικό βιογραφικό χωρίς καμία δραστηριότητα επαγγέλματος.
Πέρασαν από το αμφιθέατρο στον σύλλογο, από τον σύλλογο στη βουλή και από τη βουλή στην κυβέρνηση.
Επειδή τους το επέτρεψε ο ξεβολεμένος ενδιάμεσος συμφεροντολόγος ψηφοφόρος.
Εκλογές δεν θα γίνουν.
Αντιστέκονται …. ενώ κάτω από το τραπέζι συμφωνούν επί παντός νέου μέτρου, πληρώνουν τις οφειλές κανονικά, μεγαλώνουν το χρέος, βυθίζουν την οικονομία στις αβύσσους της ύφεσης και υποθηκεύουν με άγνωστα ενέχυρα το μέλλον των επόμενων γενιών.
Το παράδοξο που χρήζει επιστημονικής μελέτης είναι ότι οι Έλληνες ακόμη αγοράζουν το παραμύθι τους…
Όπως και να εχει η “οπερέτα” εχει τελειώσει.