Αρχείο μηνός Ιούλιος 2014

Μακράν απάσης πολιτικής αποχρώσεως.

 

ΕΓΩ

“Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής”.
Παρακαλω να μή συγχέεται το όνομα μου μέ οποιαδήποτε “πολιτική “πρακτική.
Μιλώ και θα ομιλώ ως Κώστας Παντελάκης.

Κοινωνική και πολιτική βαρβαρότητα των αρχόντων και των πλανηταρχών του κεφαλαίου μέ απροσχημάτιστη γκαιμπελική προπαγάνδα .

ΤΙ

Η κυβέρνηση εργάζεται άοκνα για να δώσει “γην και ύδωρ” στο κεφάλαιο.
Οι παραλίες χαρίζονται σε ιδιώτες, τα δάση θυσιάζονται στο όνομα των επιχειρηματικών συμφερόντων, οι προστατευόμενες περιοχές Natura βγαίνουν στο σφυρί, ο ορυκτός πλούτος λεηλατείται ανεξέλεγκτα.
Δύο ακόμη νομοσχέδια έχει ήδη έτοιμα το υπουργείο Οικονομικών όπου προβλέπεται η ρύθμιση της δυνατότητας εξαγοράς και απόκτησης νόμιμων τίτλων ιδιοκτησίας από ιδιώτες κατεχομένων ακινήτων του Δημοσίου και μάλιστα με δόσεις και εκπτώσεις.
Η “δικαίωση των καταπατητών”,προβλέπει εξαγορά ακινήτων του δημοσίου που κατέχονται αυθαίρετα από ιδιώτες υπό την προϋπόθεση ότι τα έχουν στην κατοχή τους για 20 χρόνια τουλάχιστον.
Θα μπορούν να εξαγοράζονται από τους καταπατητές ακίνητα μέχρι 5 στρέμματα σε οικισμούς 2.000 κατοίκων όταν πρόκειται για αστικά ακίνητα.
Επίσης να εξαγοράζονται ακίνητα με ενιαία έκταση έως 10 στρέμματα και έως 20 στρέμματα συνολικά που δεν είναι ενιαία, όταν πρόκειται για αγροτικά ακίνητα.
Ως τίμημα εξαγοράς ορίζεται η αντικειμενική αξία του ακινήτου, η οποία θα προσαυξάνεται 20% αν μέσα στο ακίνητο υπάρχει και κτίσμα.
Το ποσό αυτό θα καταβάλλεται είτε εφάπαξ με έκπτωση 5%, είτε σε διμηνιαίες δόσεις 800 ευρώ κατά ελάχιστο η κάθε μία.
Το δεύτερο νομοσχέδιο προβλέπει τή διαδικασία συμβιβαστικής επίλυσης – εξπρές, ιδιοκτησιακών διαφορών μεταξύ ιδιωτών και ελληνικού Δημοσίου. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει ασκηθεί αγωγή εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς να έχει εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση.
Για διεκδικούμενες και αμφισβητούμενες εκτάσεις για τις οποίες ο ιδιώτης έχει συνεχόμενους τίτλους που ανάγονται από το 1926 και πριν,κυρίως για τίτλους και “συμβόλαια” που ανάγονται στην τουρκοκρατία, όπως τα λεγόμενα “χοτζέτια”.
Οι εκτάσεις αυτές θα πρέπει να έχουν εμβαδόν τουλάχιστον 50 στρέμματα όταν πρόκειται για ακίνητα εκτός σχεδίου πόλης και 20 στρέμματα, όταν πρόκειται για ακίνητα εντός σχεδίου πόλης.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η δικαστική διαφορά τερματίζεται είτε με την αυτούσια διανομή του επίδικου ακινήτου, κατά 50% μεταξύ των διαδίκων, είτε με την καταβολή σε χρήμα της εμπορικής αξίας του 50% του ακινήτου από τον ιδιώτη στο δημόσιο.

Θαύμα παιδάκι μου θαύμα διώξαμε την τρόικα…

ΕΣΠΕΡΙΑ

Υπουργοί εκλεγμένης Κυβέρνησης θα μεταβούν για έλεγχο από υπαλλήλους στην
“Εσπερία”.
Σε λίγο θα καταργήσουμε και τα μνημόνια μόνο κάτι προαπαιτούμενα -μερικές τροπολογίες και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου σε κάτι πολυνομοσχέδια θα μετασχηματιστούν και θα αναβαπτιστούν, λες και δεν υπάρχει Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής έως το 2018.
Η κατάντια της κυβέρνησης μιας ανεξάρτητης χώρας,διότι το πρόβλημα δεν είναι η τρόικα αλλά η χωροθέτηση της παραλαβής των λανθασμένων (εκ των ιδίων η αξιολόγηση) μέτρων και απαιτήσεων..
Θα κάνουμε και οικονομία θα μεταβαίνει ο Υπουργός μετά των Γ Γραμματέων των Γ Δ/ντων και λοιπών παραγόντων και θα πληρώνουμε για να παραλάβουμε τις οδηγίες.
Μάλλον στείλαμε την Κυβέρνηση στην Τρόικα,έτσι είναι στην υπερκείμενη αρχή μεταβαίνουν οι υποκείμενοι ελεγχόμενοι, πλήρης αποκατάσταση της ιεραρχίας.

Το χρέος είναι μη βιώσιμο και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ,άς δεί το ποσοστό χρέους προς ΑΕΠ -που βρίσκεται κάπου κοντά στο Έβερεστ.

ΧΡΕΟΣ

Το χρέος είναι μη βιώσιμο και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ,άς δεί το ποσοστό χρέους προς ΑΕΠ -που βρίσκεται κάπου κοντά στο Έβερεστ.
Από το φθινόπωρο που μας έρχεται μέχρι το τέλος του 2015 θα πρέπει να δώσουμε στους δανειστές πάνω από είκοσι δις, όχι από νέα δανεικά αλλά από χρήματα που θα πρέπει να μαζευτούν από την κοινωνική οικονομία και δεν υπάρχουν.
Η Ελλάδα τώρα δανείζεται με περίπου 4% επιτόκιο,ουσιαστικά αυτό δείχνει και τον ρυθμό αύξησης των δανείων της.
Για να ΜΗΝ είναι μια χώρα χρεοκοπημένη πρέπει ο ρυθμός αύξησης των δανείων της να είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τη μεγέθυνση της οικονομίας της.
Δηλαδή αν δανειζόμαστε με 4% θα πρέπει και η ανάπτυξη να είναι κάπου εκεί.
Εμείς όμως έχουμε ύφεση, αρνητική ανάπτυξη δηλαδή μεγαλύτερη τού 3%.
Αυτή η διαφορά του 7% περίπου καταδεικνύει κι αυτή από άλλη οπτική γωνία το γεγονός της χρεοκοπίας μας.
Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται επειγόντως μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους της γιατί χωρίς αυτή δεν μπορεί να συνεχίσει.
Οι Γερμανοί πολιτικοί δεν πρόκειται να δεχτούν ένα κούρεμα μεγάλων διαστάσεων που θα έκανε το χρέος βιώσιμο,γιατί έτσι τα επόμενα εκλογικά τους ποσοστά θα συναγωνίζονται αυτά της “Ελιάς”.
Αντιπροτείνουν μια μικρή μείωση στα επιτόκια και επιμήκυνση σε βάθος δεκαετιών κάτι που φαίνεται ότι αποδέχεται η κυβέρνηση.
Μια απλή επιμήκυνση όμως το μόνο που θα καταφέρει είναι το να παγιώσει την χρεοκοπία για τριάντα ακόμα χρόνια γιατί το τεράστιο χρέος θα σκιάζει κάθε επενδυτική προσπάθεια.
Καμιά κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να πάρει τέτοιες αποφάσεις που θα ναρκοθετήσουν το μέλλον των επόμενων γενιών.
Λογιστικός έλεγχος μέ διαγραφή τού μή νόμιμου χρέους ,πού θα συνδυάζεται με την περιβόητη ρήτρα ανάπτυξης.
Πληρώνουμε όταν έχουμε κάποιο προσυμφωνημένο ποσοστό των κερδών που θα έχουμε όταν θα έχουμε ανάπτυξη.
Χωρίς επισκέψεις της τρόικας και επιτρόπους και και και…
Παρά την αντίθετη γνώμη των Γερμανών ,δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση να μπλοκάρουν τέτοια λύση, επειδή με ρήτρα ανάπτυξης κατάφεραν και αυτοί μεταπολεμικά να ξεπληρώσουν τα τεράστια χρέη τους.

Δηλώσεις, έμπλεες θράσους και υποκρισίας.

ΣΠΙΤΙΑ

Δηλώσεις, έμπλεες θράσους και υποκρισίας.
“Πρέπει να δείξουμε κοινωνική ευαισθησία σ’ αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, να τους βοηθήσουμε με ένα δίχτυ ασφαλείας”, δηλώνει στα “Νέα Σαββατοκύριακο” ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.
Η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο στο οποίο οι τράπεζες θα μπορούν να αποκτούν την κυριότητα του ακινήτου από τους δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια τους και στην συνέχεια οι τράπεζες θα μπορούν να τα νοικιάζουν στους δανειολήπτεςή να τα παραχωρούν με χρηματοδοτική μίσθωση, ένα είδος leasing.
Οι προτάσεις αυτές εφόσον πραγματοποιηθούν, τότε θα μιλάμε πλέον για κυριολεκτική αρπαγή των σπιτιών από χιλιάδες ανθρώπους που αν και πλήρωσαν υπέρογκους τόκους στα δάνεια τους, κινδυνεύουν να γίνουν ενοικιαστές στο ίδιο τους το σπίτι.

Η πολιτική τής συγκυβέρνησης είναι προδιαγεγραμμένη και ταγμένη να εξυπηρετεί τις ορέξεις των υπερεθνικών ελίτ, ανεξαρτήτως μνημονίων.

ΚΡΙΣΗ

Η πολιτική και οικονομική ενοποίηση των χωρών που απαρτίζουν την υπερεθνική ελίτ, μάς οδηγεί σε μια μορφή παγκόσμιας διακυβέρνησης, πού μας επιφυλάσσει μια περίοδο νέου “μεσαίωνα” – τέτοια που δεν έχουν ξαναγνωρίσει οι λαοί.
Η πολιτική τής συγκυβέρνησης είναι προδιαγεγραμμένη και ταγμένη να εξυπηρετεί τις ορέξεις των υπερεθνικών ελίτ, ανεξαρτήτως μνημονίων.
Νά μή λησμονούμε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το νόμο 3818/2010, που ψηφίστηκε δήθεν για προστασία των δασών της Αττικής, ο ορισμός του δάσους μετατρέπεται σε “λάστιχο”, επιτρέποντας την αλλαγή χρήσης σε δάση και δασικές εκτάσεις.
Το νόμο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), όπου παραχωρούνται στους επιχειρηματίες δάση και δασικές εκτάσεις, προστατευόμενες περιοχές, εθνικά πάρκα και δρυμοί, παράκτιες περιοχές, ακόμη και η χρήση αιγιαλών, προκειμένου να εγκαταστήσουν διωτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, ανάμεσά τους και μονάδες καύσης σύμμεικτων απορριμμάτων.
Το νόμο για τη συγκρότηση του “Πράσινου Ταμείου”, οπου η διαχείριση του δασικού πλούτου φεύγει από τη Δασική Υπηρεσία και γίνεται από ιδιώτες,έτσι αφαιρείται ουσιαστικά η αρμοδιότητα κατάρτισης των δασικών χαρτών από τη Δασική Υπηρεσία και παραδίδεται σε εργολάβους με μεσάζοντα την εταιρεία Κτηματολόγιο ΑΕ.
Φυσικά μετά από την έλευση των μνημονίων ξεσάλωσαν.
Η συγκυβέρνηση δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να φέρει σε πέρας το μεγάλο ξεπούλημα και να φτιάξει όλο και νέους νόμους που θα διευκολύνουν τα κερδοσκοπικά σχέδιά τους.
Εκτός από τα 6.500 στρέμματα του Ελληνικού, ξεπουλά την παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, αίροντας την αρχαιολογική προστασία, αλλά και την Ακροναυπλία και τις Θερμοπύλες, βγάζοντας “στο σφυρί” και την ιστορία της χώρας.
Μέ τό νομοσχέδιο -σκούπα -“Περιβαλλοντική Αναβάθμιση και Ιδιωτική Πολεοδόμηση – Βιώσιμη Ανάπτυξη Οικισμών – Ρυθμίσεις Δασικής Νομοθεσίας” βάζει μπουρλότο στά δάση.
Περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να καταθέσουν στη Βουλή, το νομοσχέδιο “Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας”.
Ένα νομοσχέδιο καταστροφικό για το περιβάλλον, αλλά και για το δικαίωμά μας σε ελεύθερες και φυσικές παραλίες, που ακυρώνει τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του αιγιαλού,καί επιτρέπει την ολοκληρωτική κατάληψη παραλιών από επιχειρηματικές εκμεταλλεύσεις.

Τώρα όλα αυτά τέλειωσαν,το σύστημα έχει ανάγκη από μια νέα αρχή- από μια νέα μεταπολίτευση όπως την ονομάζουν.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μετά το 1974 στη χώρα η κυβερνητική εξουσία εναλλασσόταν ανάμεσα σε δύο ισχυρά κόμματα χωρίς τριγμούς για το κοινωνικό σύστημα.
Η Ν.Δ. κατάφερε, χωρίς μεγάλες δυσκολίες, να συγκεντρώσει κάτω από τη σκέπη του , τα συντηρητικά αστικά, μικροαστικά αλλά και λαϊκά στρώματα.
Το ΠΑΣΟΚ, μπόρεσε πολύ πιο δύσκολα- αλλά με επιτυχία- να εγκλωβίσει, να εξουθενώσει και φυσικά να αφομοιώσει το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού ριζοσπαστισμού που ξεπήδησε μέσα από τις οξύτητες ταξικές συγκρούσεις  του ’60 και της αντιδικτατορικής πάλης
Και τα δύο αυτά κόμματα σφράγισαν την μεταπολιτευτική πορεία της χώρας με το κυρίαρχο δόγμα που πρώτος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διακήρυξε δημόσια: “ανήκομεν εις τη Δύση”.
Τώρα όλα αυτά τέλειωσαν,το σύστημα έχει ανάγκη από μια νέα αρχή- από μια νέα μεταπολίτευση όπως την ονομάζουν.
Από την στιγμή όμως που δεν βρίσκει σοβαρές κοινωνικές αντιστάσεις, θα την κάνει με τους χειρότερους όρους για το λαό.
Η κρίση του έχει δώσει ό,τι χρειάζεται γι’ αυτό.

Το γεγονός αποδεικνύει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η ενέργεια αποτελεί κοινωνικό αγαθό.

ΡΕΥΜΑ

Σοκάρει ο θάνατος 56χρονης γυναίκας στα Χανιά, που η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα για χρέος μόλις 237 ευρώ.
Οι οικείοι της δήλωσαν ότι η ΔΕΗ γνώριζε από το 2007 ,ότι η γυναίκα ήταν τετραπληγική και δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς ρεύμα.
Η γυναίκα υποστηριζόταν μηχανικά διότι ήταν τετραπληγική, με αποτέλεσμα η διακοπή του ρεύματος να σταματήσει τα μηχανήματα που την κρατούσαν στην ζωή.
Το γεγονός αποδεικνύει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η ενέργεια αποτελεί κοινωνικό αγαθό.
Το ξεπούλημα που δρομολογείται σίγουρα θα γενικεύσει τέτοιου είδους φαινόμενα, καθώς η ανθρώπινη ζωή θα κοστολογείται πλέον με βάση τους δείκτες των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.

Αν δεν κάνουμε το αδύνατο, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο.

ΦΩΤΙΑ

Η “αξιολόγηση” αποτελεί μνημονικό μέτρο και συνδέεται άμεσα με την ανάγκη του κεφαλαίου να κυριαρχήσει μονοπωλιακά σε όλες τις δομές της οικονομικής ζωής του τόπου.
Ο κ.Μητσοτάκης, εμφανίστηκε με αυστηρό ύφος, λέγοντας ότι “η αξιολόγηση θα προχωρήσει”, ενώ τόνισε ότι η εφαρμογή των νόμων δεν είναι εθελοντική, διαμηνύοντας ότι η συνέχιση των σκληρών μέτρων θα εφαρμοστεί δια πυρός και σιδήρου.
Ηταν ξεκάθαρος “Δεν μπορούμε να ανοίξουμε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Η υπαναχώρηση από ψηφισμένα μέτρα μέχρι στιγμής δεν μας έχει βγει σε καλό. Η κυβέρνηση είναι ενιαία και υλοποιεί δεσμεύσεις που είναι συμφωνημένες” δήλωσε δείχνοντας ότι η υπάρχει πιστή υποταγή στα συμφωνηθέντα με τους δανειστές.
Ο υπουργός Υγείας κ. Βορίδης, στην συνάντηση που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων, υπερασπίστηκε με μένος την εφαρμογή του μέτρου της αξιολόγησης στον χώρο της υγείας, λέγοντας ουσιαστικά ότι όποιος δεν αποδέχεται την αξιολόγηση θα πρέπει να παραιτηθεί.
Τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μέτρων αυτών είναι δεδομένο ότι θα είναι καταστροφικά, καθώς θα στείλουν στην ανεργία ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων του δημοσίου, θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών-υπηρεσιών, με το μάρμαρο να το πληρώνουν τελικά οι Έλληνες πολίτες…

Κοινωνία φόβου καί παραλογισμού μέ τούς πολίτες νά ζούν μέ τήν θηλιά τών δικαστηρίων.

ΧΑΛΙΑ

Ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών, είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου και πριν από την επάνοδο των επικεφαλής της τρόικας για την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα ξεκινήσει μια νέα καταιγίδα σκληρών μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Χωρίς ντροπή και χωρίς δίκαιο οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής συμβίωσης είναι απλώς αδύνατη,ο υπερχείλιος θυμός έγινε οργή καί μόνον εκδίκηση κυοφορεί.
Αιχμάλωτοι της εφορίας 2,6 εκατομ.φορολογούμενοι, μέ 4 χιλιάδες εντολές κατασχέσεων τήν ημέρα .
Κοινωνία φόβου καί παραλογισμού μέ τούς πολίτες νά ζούν μέ τήν θηλιά τών δικαστηρίων.