Αρχείο μηνός Ιούνιος 2014

Μεγάλο το δούλεμα.

βουλτεψη

…”Δεν είναι μία παρούσα συζήτηση, είναι μία συζήτηση που θα μπορούσε να γίνει μετά από καιρό, αλλά όχι πάμε να κυβερνήσουμε μαζί κι ο ένας κοιτά στην Ανατολή κι ο άλλος στη Δύση”.
Ακκισμοί και τσαχπινιές από …τά κόμματα.
Ο προξενητής επιτέλους να τελειώνει την ιστορία.
Οχι τίποτε άλλο,αλλά τόσον καιρό αρπαζονται μεταξύ τους,αναλύσεις περί φιλελευθερισμού,σοσιαλισμού light heavy κλπ,
Κάποιοι τό διασκεδάζουν πάρα πολύ.

Ιδανικές μεταβάσεις υπάρχουν μονάχα στην θεωρία και ποτέ στην πράξη…

Πρωτος

Έχω την αίσθηση πως η πραγματική “πρωτοπορία” πρέπει να δείχνει τον δρόμο χωρίς να τον υπαγορεύει και δη με έναν αλαζονικό πολλές φορές τρόπο.
Έκ των πραγμάτων πρέπει να περιλαμβάνει μια περίοδο όπου τα πάσης φύσεως ιδεολογήματα “καταρρέουν” – ανατρέπονται και την θέση τους παίρνουν νέα σχήματα ως προς το πολιτικό “πράττειν”, την κοινωνική ζωή, τους τρόπους πραγμάτωσης της παραγωγικής δραστηριότητας, τους τρόπους κατανομής του συλλογικά παραγόμενου προϊόντος
Εάν κανείς αισθάνεται πρωτοπόρος πρέπει να δείχνει τον δρόμο, να “ωθεί” κι όταν χρειάζεται να θυσιάζεται -με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει-, έτσι ώστε οι πολλοί να γευτούν αυτό που τους στερεί ο βαθύτατα απάνθρωπος και κτηνώδης καζινο-καπιταλισμός.
Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο πως ιδανικές μεταβάσεις υπάρχουν μονάχα στην θεωρία και ποτέ στην πράξη,για τα κοινωνικά και οικονομικά συστήματα.

Δεν ήταν μονόδρομος, ήταν επιλογή.

 

ΝΟΜΟΙ

Διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας με την εξοντωτική φορολόγηση, την παλαβή γραφειοκρατία και έπνιξαν τόν ιδιωτικό τομέα από το υπερτροφικό κράτος για να διασώσουν το πελατειακό σύστημα.
Δεν ήταν μονόδρομος, ήταν επιλογή.
Το σύστημα αντιδρά μόνο όταν τα δικά του κεκτημένα θίγονται.
Λυσσάνε τώρα να κρατήσουν μονοπωλιακά κρατική την ΔΕΗ, για να μπορούν να εξυπηρετούν τους ψηφοφόρους πελάτες τους.
Οι επαγγελματίες της πολιτικής και των μήντια ελέγχουν τους ιθαγενείς και τον πλούτο της χώρας, με το να τους μοιράζουν καθρεφτάκια και χαντρούλες, δηλαδή μια θεσούλα στην π.χ. κρατική ΔΕΗ.
Δύο εκατομμύρια Έλληνες δεν θα υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις
Γιατί να το κάνουν άλλωστε , αφού ήδη χρωστάνε και είναι εκτός συστήματος , ενώ ο ληστρικός φόρος του 25 % από το πρώτο ευρώ , οδηγεί σε απίστευτα ποσά φόρου που δεν πρόκειται να πληρωθούν .
Πολύς κόσμος θα γίνει ανύπαρκτος γιά την εφορία , ιδιαίτερα αν δεν έχει περιουσία. γιά να φοβάται .

Μεταβατική εποχή- συμπυκνωμένου ιστορικού χρόνου.

ΣΚΑΚΙ

Η Ρωσία είναι ένας δελεαστικός εταίρος για αναπτυσσόμενες οικονομικές δυνάμεις την ώρα που η Ε.Ε. αντιμετωπίζει το μέλλον με τρόμο.
Ο Μπρεζίνσκι στο έργο του “η Μεγάλη Σκακιέρα” αναφέρει ότι “περί το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στην Ευρασία και το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου βρίσκεται εκεί και με την μορφή επιχειρήσεων αλλά και εντός του υπεδάφους”.
Εκεί παράγεται το 60% του παγκόσμιου ΑΕΠ (Gross National Product) καί τα τρία τέταρτα των παγκοσμίως γνωστών αποθεμάτων ενέργειας βρίσκονται στην Ευρασία
Ο Πούτιν ανακοινώνει την δημιουργία της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης Δεκέμβριο του 2013,καί λίγους μήνες μετά εκτυλίσσονται τα γεγονότα στην πλατεία Μαϊντάν της Ουκρανίας.
Ο αρχικός σχεδιασμός της ρωσικής ελίτ περιελάμβανε εντός της υπό σύστασης περιφερειακής ολοκλήρωσης και την Ουκρανία.
Πρόσφατα ανακοινώθηκε η δημιουργία της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης στην οποία συμμετέχουν η Ρωσία, η Λευκορωσία και το Καζακστάν.
Το παίγνιο που παίχτηκε και συνεχίζει ακόμα να παίζεται και έχει ως επίκεντρο του την Ουκρανία δεν έχει ακόμα ισορροπήσει.
Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις αξιωματούχων από διάφορα εμπλεκόμενα μέρη φαίνεται πως αργά ή γρήγορα θα βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας.
Θα ισορροπήσει το παιχνίδι,γιατί είναι “πολλά τα λεφτά”.
Η πρόσφατη συμφωνία της Ρωσίας με την Κίνα σχετικά με την μεταφορά πολλών δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου κάτι τέτοιο δείχνει.
Η ρωσική ελίτ κατέλαβε την Κριμαία, ελέγχει την ροή φυσικού αερίου προς την ΕΕ, με τις συνέπειες της διακοπής παροχής να είναι εξαιρετικά δυσμενείς για το ευρωπαϊκό κεφάλαιο.
Συνάπτει συμφωνίες με στρατηγικούς εταίρους τύπου Κίνας, συμμετέχει σε περιφερειακές(Shanghai Cooperation Organization) ή και διακρατικές ολοκληρώσεις (BRICS).
Χρησιμοποιεί σύμβολα του παρελθόντος -ΕΣΣΔ – νίκη ενάντια στον φασισμό- για να επηρεάσει του λαούς της Ανατολικής Ουκρανίας.
Αναβιώνει εκ νέου το βυζαντινού τύπου θρησκευτικό στοιχείο.
Δημιουργεί νεο-καπιταλιστές μέ νέο-πλούτους Ρώσους επιχειρηματίες μερικοί εκ των οποίων δραστηριοποιούνται και στον ελλαδικό χώρο.

Ο φασισμός αρχίζει με τη σκέψη ότι όλοι οι άλλοι είναι ανόητοι.

ΜΥΑΛΟ

Όλες οι σκέψεις μας επιδοκιμασίας ή κατηγορίας, τιμωρίας ή ανταμοιβής, βασίζονται στην πίστη μας στην ανθρώπινη ευθύνη.
Ο φασισμός είναι ενας βιασμός της πραγματικότητας ώστε αυτή να προσαρμοστεί σε εγκεφαλικά κατασκευάσματα, σε μια ομογενοποίηση και σε μια ομοιομορφία, χωρίς τίποτα ν’ αλλάξει στην κοινωνική δομή.
Η Θεωρία τού βολονταρισμού,λέει ότι “η βούληση είναι η υπέρτατη αρχή του κόσμου”…
Το φασιστικό πείραμα -όπου και όποτε επιχειρήθηκε- ήταν πάντοτε προσωρινό οδηγώντας τους λαούς και τις κοινωνίες σε τερατογενέσεις και σε τραγωδίες.
Ατράνταχτη η ομολογία πού περιλαμβάνεται στα Πρακτικά Δικών της Νυρεμβέργης (1- κεφ. VIII), ότι η βαρβαρότητα τού κεφαλαίου είναι η τροφός του ναζισμού, ότι τό κεφάλαιο είναι ο προαγωγός του φασισμού, με τα “Τάγματα Εφόδου” του οποίου, όταν τους “χρειάζονται”, εξασφαλίζουν “ησυχία”, “πειθαρχία”, “υπακοή” και πολλά-πάρα πολλά κέρδη.
Είναι ένας εφιάλτης που πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε όσο είναι καιρός καί φυσικά… όχι μέ αστυνομικά μέτρα.
Ο καθένας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του και ας πράξει ανάλογα.
Τήν αδιαφορία τού σήμερα , η ιστορία δεν θα μας τήν συγχωρήσει.

Δράστε επιθετικά, με φαντασία και πάρτε ρίσκα.

ΤΕΣΣΕΡΑ

Καταλάβετέ το ,γκολ “στα τέσσερα” δεν μπαίνουν,μόνο όρθιοι.
Δράστε επιθετικά, με φαντασία και πάρτε ρίσκα.
Ξεφύγετε από τ΄ αναμενόμενα, αν θέλετε να έχουμε κάποιες πιθανότητες έστω και στο 90′.
Διαφορετικά, άσκοπα σπαταλάμε το χρόνο μας, προσμένοντας το έξωθεν θαύμα- παίζοντας αυτοκαταστροφικό κατενάτσιο.
Πάνω από τις όποιες συμπάθειες, πρέπει να μπαίνουν πάντα οι νίκες τών πολιτών της Ελλάδος.

Θά βρεθούν λύσεις.

ΔΙΚΑΣΤΕΣ

Πως θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των δικαστικών αποφάσεων με τη διαφαινόμενη υστέρηση των εσόδων;
Θά βρεθούν λύσεις.
Θα πάει η έκτακτη εισφορά ένα χιλιάρικο,η προκαταβολή φόρου στο 100%,η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ στο 50%,το τέλος επιτηδεύματος κι αυτό ένα χιλιάρικο.
Για να μην τρέφουν ιδεαλιστικές αυταπάτες και οι νεότεροι,νά θυμάστε ότι τά φίδια, τσιμπάνε μόνο τους ξυπόλητους.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για να δώσουν παράσταση, οι νέοι κομπάρσοι.

ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ

Δεν υπάρχουν περιθώρια για να δώσουν παράσταση, οι νέοι κομπάρσοι τής συγκυβέρνησης.
Οι θεατές είναι έτοιμοι ν΄ανέβουν στη σκηνή και να την ισοπεδώσουν.
Οι “επόμενοι”, δε θα έχουν δικαιολογίες, ούτε περίοδο χάριτος.
Τα παραμύθια τέλος,μόνο γενναίες πράξεις πια.
Εκλογές, κάθε όποτε παραβαίνουν τις δεσμεύσεις τους.
Το κάθε 4 χρόνια, είναι για τους σοβαρούς και συνεπείς.
Όχι για τους ψεύτες,πού παραπλανούν γιά νά εκλεγούν.
Δεν ταυτίζεται η τύχη του “πλοίου” με την τύχη των καπεταναίων και των πληρωμάτων.
Το πλοίο να διασώσουμε μέ όλους τούς κωπηλάτες, κι από καπεταναίους και μούτσους- άλλο τίποτε.
Παίζει ήδη το τραγουδάκι ..” Είσαστε ακόμα ζωντανοί, στη σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα-κι αν σας αντέξει το σκοινί θα φανεί, στο χειροκρότημα…”
Ευτυχώς, η κλεψύδρα αδειάζει κι ό,τι είναι να γίνει, θά γίνει πολύ σύντομα.
Χάνουμε ήδη πολύτιμο χρόνο.

Όμως “άρπαξαν” από τα ταμεία ,ηταν νόμιμο;

OMOLOGA

Αυτά λέει η ΤτΕ.
Οταν ανάγκαζαν τα Ταμεία να συμμετάσχουν στο PSI προφανώς και γνώριζαν ότι επρόκειτο για ενδοκυβερνητικό χρέος και δεν “μέτραγε” στο PSI.δεν μπορεί τόσα βαρύγδουπα πτυχία έχουν, αυτό δεν το ήξεραν που το ξέρει και ο κάθε πρωτοετής των οικονομικών;
Η ΤτΕ δηλώνει πως το καθαρό όφελος από την αναδιάρθρωση του χρέους δεν ήταν το αναμενόμενο,εξ αιτίας:
-Της ανάγκης για ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με έκδοση νέου χρέους (ύψους 41 δισ. ευρώ εντός του 2012).
-Του δανεισμού ύψους 11,3 δισ. ευρώ για την επαναγορά χρέους (το Δεκέμβριο).
-Του γεγονότος ότι η μείωση της αξίας των ομολόγων που διακρατούσαν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία ή άλλοι φορείς (ύψους 16,2 δισ. ευρώ) δεν οδήγησε σε μείωση του χρέους, επειδή επρόκειτο για ενδοκυβερνητικό χρέος.
-Του δανεισμού 4,5 δισ. ευρώ για την παροχή ομολόγων του EFSF στα ασφαλιστικά ταμεία ως αντισταθμιστικού οφέλους έναντι της μείωσης των απαιτήσεων που υπέστησαν.
-Της ανάγκης για δανεισμό 11,9 δισ. ευρώ για την κάλυψη του ελλείμματος του 2012 (συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής δεδουλευμένων τόκων το Φεβρουάριο, αλλά όχι και της επίπτωσης από τη στήριξη τραπεζικών ιδρυμάτων).
-Της ανάγκης κάλυψης λοιπών υποχρεώσεων του Δημοσίου- πληρωμές στον ΕΜΣ, πληρωμές παλαιών οφειλών – συνολικού ύψους 1,9 δισ. ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό το καθαρό τελικό αποτέλεσμα όλων των συναλλαγών ήταν η μείωση του χρέους εντός του 2012 μόνο κατά 51,2 δισ. ευρώ, σημειώνει η ΤτΕ.
Όμως άρπαξαν από τα ταμεία ,ηταν νόμιμο;

Σέ τιμή-έκπληξη – 463.000.000 ευρώ.

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Στις 4 Ιουνίου,την ίδια μέρα που οι συγκυβερνώντες προχωρούσαν στο κλείσιμο του Κοινοβουλίου, παρελήφθη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής η δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων, στην οποία οι αρμόδιοι αντιεισαγγελείς Αν.Ελευθεριανός και Π. Παπανδρέου που την υπογράφουν ζητούν από το σώμα των βουλευτών τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τους Ευάγγελο Βενιζέλο(ως υπουργού Άμυνας) και Γιώργου Παπακωνσταντίνου (ως υπουργού Οικονομίας).
Εάν η Βουλή δεν έκλεινε υπήρχε δυνατότητα με τις υπογραφές 30 βουλευτών να κατατεθεί αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους δύο πολιτικούς.
Η δικογραφία φέρεται να παραλήφθηκε από την αρμόδια Ειδική Γραμματεία της Βουλής, στις 4 Ιουνίου, μέρα κατά την οποία θυροκολλήθηκε το προεδρικό διάταγμα για την λήξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, άρα και της τρέχουσας συνόδου.
Ωστόσο κατατέθηκε 18/06 στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής.
Είναι φανερό ότι το κλείσιμο της Ολομέλειας από την κυβέρνηση, είχε στόχο να μην τεθεί ζήτημα ποινικής δίωξης των δύο υπουργών λόγω παραγραφής των αδικημάτων.
Τα αδικήματα που αφορούν τον νόμο “περί ευθύνης υπουργών” παραγράφονται μετά την παρέλευση δύο κοινοβουλευτικών συνόδων και μετά το τελευταίο κλείσιμο της Βουλής, οι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου ,μήπως καθάρισαν για πάντα;
Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ότι “η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είμαστε βέβαιοι ότι θα ελέγξει όλη αυτή την αντισυνταγματική και παράνομη μεθόδευση για την δημιουργία φευγαλέων εντυπώσεων”.
Σημειωτέον δέ ότι το γερμανικό υποβρύχιο Τ-214 δεν είχε παραχθεί ποτέ στο παρελθόν, δεν υπήρχε πρότυπο, ούτε είχε κατασκευαστεί κάποιο δοκιμαστικό μοντέλο.
Ουσιαστικά το Ελληνικό ναυτικό ως “πειραματόζωο” αγόρασε κάτι πάνω στο οποίο οι Γερμανοί θα έκαναν πειράματα, προκειμένου να αποκτήσουν τεχνογνωσία στην κατασκευή του.
Το πρώτο μοντέλο, που παραδόθηκε στην Ελλάδα το 2010, με πέντε χρόνια καθυστέρηση και αφού οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν προπληρώσει περίπου 2,3 δισ. ευρώ, ονομάστηκε “Παπανικολής” και την πρώτη φορά που μπήκε στη θάλασσα διαπιστώθηκε ότι έγερνε επικίνδυνα.
Την περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να αγοράσει τα γερμανικά υποβρύχια, στην “αγορά” υπήρχαν άλλες δύο προσφορές.
Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, η μία προσφορά ήταν από τη σουηδική πολεμική βιομηχανία που πουλούσε “επιχειρησιακά έτοιμο” υποβρύχιο, με κόστος 197.000.000 ευρώ.
Η δεύτερη ήταν η γαλλική προσφορά με κόστος 328.000.000 ευρώ.
Η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, δεν ασχολήθηκε καθόλου με άλλες προσφορές και με κλειστά μάτια προχώρησε στη συμφωνία με τους Γερμανούς, χωρίς μάλιστα να υπογράψει σύμβαση κόστους, με αποτέλεσμα να αγοράσει τελικά ένα υποβρύχιο σε τιμή-έκπληξη – η σύμβαση που υπογράφηκε εκ των υστέρων προέβλεπε κόστος 463.000.000 ευρώ!!