Θυμίζει αποφάσεις δικαστηρίων σε τροχαία,όπου σπάνια θα δείτε υπευθυνότητα 100% μόνον στον έναν εκ των διαδίκων.

ΤΟΥΡΚΟΙ

Μην ξεχνατε ότι το σχέδιο Αννάν δεν ήταν σχέδιο Αννάν,αλλά σχέδιο του Ο.Η.Ε. και ο Μπαν Κι Μουν είναι και αυτός Γ.Γ. του Ο.Η.Ε.ο οποίος θέλει να τα έχει καλά με όλους.
Οικόπεδα σε διεθνή ύδατα προκηρύσσονται σε Ελλάδα και Κύπρο, γιατί κάτι τέτοιο ευνοεί τις πολυεθνικές εταιρείες φορολογικά αλλά και διευκολύνει μια μελλοντική συνεκμετάλλευση με τρίτους.
Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι μια συνολική οριοθέτηση των ΑΟΖ και των υφαλοκρηπίδων Ελλάδας και Κύπρου και να αποσταλούν οι συνταγμένες στον ΟΗΕ, όπως επιβάλλεται απο το νόμο της θάλασσας.
Η Τουρκια ανεκαθεν ειχε αυτη την πολιτικη.
Αλλες φορες της βγηκε και αλλες οχι.
Τα συμφεροντα της σημερα δεν ειναι ιδια ουτε με τα του Ισραηλ , ουτε με τα της Αιγυπτου , ουτε με τα της Ρωσιας.
Το προβλημα ειναι οτι και εκει το παρτυ τελειωνει.
Και οταν η κριση ερχεται τοτε χρειαζεται ο κοσμος κατι για να ξεχασει τα προβληματα του.
Και αυτο το κατι ειναι η δημιουργια κρισης στο Αιγαιο.
Υπαρχει βεβαια και η αλλη αποψη, οτι αν δημιουργηθει Κουρδικο κρατος με την βοηθεια των ΗΠΑ τοτε η Τουρκια χανει καθε προσβαση προς τα Πετρελαια οποτε πρεπει να βγει στο Αιγαιο.
Αν η Τουρκία αύριο-μεθαύριο γίνει μέλος της ΕΕ, γίνεται Ευρώπη.
Εφ᾽όσον τα Ελληνικά κοιτάσματα είναι πια Ευρωπαϊκά κι έχουν αποσυνδεθεί από τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας επ᾽αυτών, η Ελλάδα δεν θα έχει παραπάνω λόγο πάνω τους από ό,τι θα έχει η Τουρκία ή οποιοδήποτε άλλο κράτος-μέλος.
Με τις ευλογίες -για να μην πω απαιτήσεις- της ΕΕ, τα δυο παιδιά της θα οδηγηθούν σε υποχρεωτική φιλική συνεκμετάλλευση/συνεργασία, κλπ.
Μπαρμπαρός,για τον κοκκινογένη Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα πρόκειται, τον ελληνικής καταγωγής πειρατή.