Βρήκαν πάλκο και τραγουδοχορεύουν.

ΒΟΥΛΗ

“Οι μονοκόμματοι θεωρητικοί που ερμηνεύουν τα πάντα μόνο μέσα από την οικονομία απορρίπτουν το συντελεστή της ψυχολογίας της μάζας, που είναι συνέπεια της πνευματικής της καθυστέρησης.
Πόσο λάθος κάνουν!
Η μάζα, μ’ ένα κριτήριο ελαττωματικό, είναι ικανή να παρασυρθεί και να θυσιάσει στην ταπεινωμένη της υπόσταση και στην εκτόνωση του λαθεμένα προσανατολισμένου μίσους της (δικαιολογημένου, φυσικά) τα ίδια της τα συμφέροντα.”
Όταν έχει να επιλέξει κανείς μεταξύ απρόσωπων μετριοτήτων και όταν συμβαίνει ο επιλέγων, να μη διαθέτει κριτήριο, καλλιέργεια, μόρφωση μιας κι έχουνε φροντίσει οι επαϊοντες κι επί πολλά χρόνια διοικούντες να τον διαμορφώσουν αναλόγως ώστε να δύνανται να τον χειραγωγούν, δεν φταίνε οι γραφικοί καραγκιόζηδες, οι θεαματικοί σαλτιμπάγκοι κι οι κάθε είδους παρδαλοί επαγγελματίες τιποτελόγοι.
Βρήκαν πάλκο και τραγουδοχορεύουν.
Ωστόσο, μετά την καταστροφική λαίλαπα των τελευταίων πέντε χρόνων, ο Ελληνικός λαός οφείλει να ενηλικιωθεί αποτόμως και να επιδείξει ταχεία ωρίμανση.
Αν θέλει να διεκδικήσει παρόν και μέλλον ως αξιοπρεπής άνθρωπος, που αντιστέκεται στην πλήρη πνευματικοοικονομική υποβάθμιση που του επιβάλλεται και να μην καταλήξει λοβοτομημένος δούλος, σκουπιδοφάγος τηλεθεατής του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή.
Ψηφίζουμε, υποστηρίζουμε, επιλέγουμε τελικά, αυτούς που πραγματικά μας αξίζουν.
Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του κι ας μην κρυβόμαστε πια πίσω απ΄τη μηδαμινότητα των υποψηφίων ‘’εκλεκτών’’.
Πρέπει νά εμφανιστούν στη σκηνή οι άξιοι και οι χρήσιμοι.
Μένει να αποδείξει ο χρόνος λοιπόν αν ο οχετός πλημμύρισε τόσο, που είναι άσκοπο να παραπονιόμαστε για την οσμή του, που απλώνεται σε ολόκληρη την επικράτεια και μας αηδιάζει.