Το πάζλ στον αέρα…

klarina-geliografia-1

Ούτε στο Δελφινάριο, αυτό το καλοκαίρι, τέτοιο θέατρο.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όρισε ως υπεύθυνο για την διερεύνηση των δυνατοτήτων συμμετοχής της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (New Development Bank) τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Δεν πήραν το μάθημα από τα δήθεν 5 δις προκαταβολή του αγωγού;
Δεν πήραν το μάθημα από την Κύπρο, στην οποία η Ρωσία δεν έδωσε ούτε καν 2 δις ,αν και διακυβεύονταν για αυτήν σημαντικότερα συμφέροντα;
Η περίφημη αυτή Αναπτυξιακή Τράπεζα αναμένεται να λειτουργήσει το 2016.
Μέχρι στιγμής βρίσκονται σε εξέλιξη οι “προπαρασκευαστικές ενέργειες”.
Τόσο απλά και ξεκάθαρα είναι τα δεδομένα.
O πρωθυπουργός όμηρος των αδιεξόδων του στο γραφικό στρουμφοχωριό που λέγεται Σύριζα
Μέχρι να ’ρθει η γνώση, πάει το γρόσι.
Κατα πώς φαίνεται θα το παίζουν αντιπολίτευση επ΄ άπειρον.
Χρειάστηκαν δύο απανωτά κυβερνητικά συμβούλια σχεδόν 12 ωρών για να μας πουν ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν… και τι τους γίνεται.
Αλλά στη χώρα όπου οι αλήθειες θάβονται και τα προσχήματα αθωώνουν είναι αδιανόητο να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους.
Στό “Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του 2015” που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Ευρώπη τον Απρίλιο, αποδέχεται πλήρως αυτά πού έλεγε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Όλα αυτά που ως τώρα αμφισβητούσε και ακόμα αμφισβητεί μέσα στην Ελλάδα…
Στο κείμενο πού συντάχθηκε από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με μια σειρά από Υπουργεία της κυβέρνησης, αναφέρεται ότι …”η πρόοδος που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζεται στα θεμελιώδη μακροοικονομικά μεγέθη και είναι αποτέλεσμα των σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων” που έγιναν.
Ακόμη ότι “η δημοσιονομική θέση της χώρας βελτιώθηκε σημαντικά, αλλά τέθηκαν και οι βάσεις ώστε η πρόοδος στα μακροοικονομικά μεγέθη να μην είναι μόνο κυκλικού χαρακτήρα, αλλά να έχει και σημαντικό διαρθρωτικό υπόβαθρο”.
Τελικά μ’ αυτή την κυβέρνηση,πράγματι μας ψεκάζουν αλλιώς δεν εξηγείται λογικά όλη αυτή η φαρσοκωμωδία, στην πραγματικότητα τραγωδία για τη χώρα.
Μάλλον ζούμε “τίς τελευταίες μερες τής Πομπηίας” τής πρώτης φορά αριστερά.
Στην πολιτική, λευκή επιταγή δεν υπάρχει σήμερα πια, από κανέναν σε κανέναν. Αντιλαμβάνονται άραγε οι ασκούντες την εξουσία , οτι η κάθε τους κίνηση που έχει αρνητική επίπτωση στη ζωή των χιλιοταλαιπωρημένων πολιτών, θα πληρωθεί άμεσα;
Όλοι θα πρέπει να το καταλάβουν αυτό πια.
Δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχών, εκ των πραγμάτων.
Και αυτοί πού συναινούν φυσικά και θα εισπράξουν το ανάλογο πολιτικό κόστος.