Αν η γνώση δηµιουργεί προβλήματα, η άγνοια σίγουρα δεν µπορεί να τα λύσει.

Kokoromaxies

Δέν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε όραμα και δυστυχώς ούτε προοπτική.
Και με συμφωνία ακόμη, είμαστε χαμένοι διότι δεν θα ξέρουν ούτε τότε πώς να κυβερνήσουν,δεν θα πιάνουν τους στόχους και θα αρχίσουν τίς εξυπνάδες στούς “θεσμούς”.
Η Ευρώπη δεν στραγγάλισε χρονικά τόν Σύριζα ,για να μεθοδεύσει στον ενδιάμεσο χρόνο την υποχώρησή του και την μνημονιοποίησή του.
Τίποτε δεν θα προχωρήσει αν δεν κλείσει η αξιολόγηση του δεύτερου Μνημονίου.
Καί όπως είπε και το Reuters, κανένας δεν θέλει τα αποτυπώματά του στο “φονικό όπλο” που θα πετάξει την Ελλάδα από το ευρώ.
Η “επαναστατική” Κυβέρνηση που κάνει “μαγικά” μετατρέποντας την τρόικα σε Θεσμούς, τον κ. Λαφαζάνη από αλύγιστο σε οσφυοκάμπτη, τη κ.Ζωή από Πρόεδρο της Βουλής σε Διευθυντή του ομώνυμου καναλιού, τη κ.Βαλαβάνη φοροτεχνικό,τον κ.Βαρουφάκη TV star,τόν κ.Καμμένο στρατηλάτη, τον κ. Μάρδα κυνηγό μετρητών…. θα κάνει το “χρέος” της.
Δε χωρά αμφιβολία ότι μετά την επίτευξη της όποιας συμφωνίας επιτευχθεί, θα παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο και το γκρι για κόκκινο, όντας “μανούλες” στην επικοινωνία.
Όμως “έντιμο συμβιβασμό” κάνεις όταν έχεις να δώσεις κάτι -για να πάρεις κάτι. και όταν πείθεις τον ισχυρό οτι αξίζεις την εμπιστοσύνη του και δεν τον βρίζεις ‘ολη την ώρα λέγοντας οτι σε κορόιδεψε.
Τωρα έχεις δυνατότητα μόνο για “αναγκαίο συμβιβασμό”, και το μόνο που μπορείς να διαπραγματευτείς είναι το πως θα το “πουλήσεις” στο εσωτερικό σου, και πόσο θα σε διευκολύνουν σε αυτό οι δανειστές σου.
Πέρα από τήν άμεση δικαίωση των πολιτικών σου αντιπάλων ακόμα και με ενδεχόμενο ελεγχόμενο ατύχημα τον “φαναρτζή” (μνημόνιο) δεν τον γλυτώνεις.
Είναι μεγάλη απογοήτευση για όσους είχαν επενδύσει στη “σκληρή διαπραγμάτευση” να διαψεύδονται πανηγυρικά και να τούς φταίνε όλα, όμως τι να κάνουμε αφού δεν θέλουμε να είμαστε τίποτε καλύτερο, παρά μονάχα αξιολύπητα κομματικά πιόνια.